Gisteren presenteerde Fontys Musical Incubator een geheel nieuw stuk met de titel: De Grote Boodschap. Een stuk dat geheel zelfgeschreven en gecomponeerd is door Alexander Boone en geregisseerd door Max Hameeteman.

Alexander had al lang een droom: zelf een musical schrijven. De Grote Boodschap was een stuk dat al een tijdje in zijn hoofd zat en dankzij het minor programma aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten heeft hij zijn kans gegrepen om zijn droom waar te maken.

De cast bestond uit: Alexander Boone, Celine Rietmeyer, Danae Wilmington, Dirk Dunnewold, Gregory Langen, Isabelle Verhoeven, Iwan Oorburg, Kees Nieboer, Nicole van Beest en Sylvia Boone.

Het verhaal gaat over Leonard Anderson die opgroeit in een verdeeld nest. Hij is op zoek naar de waarheid van zijn bestaan. Het stuk is gebaseerd op de film van Ron Howard ‘A Beautiful Mind’.

Leonard Anderson zit nog op school en zit in een klas waar hij gepest wordt en mishandeld. Hij ploetert door een schimmenrijk van realiteit en fictie op zoek naar de waarheid van zijn bestaan. Als hij op een gegeven moment Berend tegenkomt,ontstaat er een mooie vriendschap. Een vriendschap die hemdoormoeilijke tijden trekt. Als Berend hem in een caféaanmoedigt om een meisje, Katie, aan te spreken en haar uit vraagt gaat er een wereld voor hem open en lijkt het geluk op zijn weg te komen.Als de moeder van Leonard kort daarna kanker blijkt te hebben,stort de wereld voor hem in.Lukt het hem om op tijd de uitweg te vinden van het labyrint dat zijn leven is geworden of sluiten de schaduwen hem in? Verdronken in wanhoop vraagt hij de enige wie hij nog kan vertrouwen om raad. Zijn knuffelbeer Orsy.

De studenten hebben in drieënhalveweek het stuk ingestudeerd. Een project met vallen en opstaan, maar het resultaat mocht er wezen. Het verhaal wist vanaf de eerste minuut te boeien en de muziek was prettig om naar te luisteren. Het was een aangrijpend verhaal, maar had ook zijn komische momenten.

Het is een mooi initiatief waarin met name Alexander en Max nieuwe vaardigheden aanleerden die ze in de toekomst vast en zeker nog kunnen gebruiken. Wij hopen dat De Grote Boodschap een vervolg krijgt en misschien in de toekomst wel in grote theaters te zien zal zijn. Er was goed op details gelet. De toegangskaartjes verdienen zelf een eigen foto: