Gisterenmiddag speelde de cast van Soldaat van Oranje – De Musical de 1250ste voorstelling. Het was tevens de zesde en laatste educatievoorstelling van de eerste serie voorstellingen van de Stichting Educatieve Theaterprojecten die dit jaar bij Soldaat van Oranje – De Musical plaatsvond.

1000 scholieren en 100 docenten kregen na afloop van de voorstelling friet in een speciaal voor de 1250ste voorstelling gemaakte Soldaat van Oranje – De Musical mok.Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première en werd onlangs verlengd tot en met maart 2015. Sinds de première speelt de musical elke voorstelling voor een uitverkochte zaal. Inmiddels hebben ruim 1,3 miljoen bezoekers de voorstelling gezien. Soldaat van Oranje – De Musical is de langstlopende voorstelling in de theatergeschiedenis.Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

Lees ook:

Van kippenhok naar doodse stilte bij Soldaat van Oranje (met video)
Soldaat van Oranje opnieuw verlengd

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.