Bij theater- en musicalgezelschap BSO-producties staat een druk 2019 te wachten. Vier producties zullen het hart van de Antwerpse cultuurliefhebbers kunnen bekoren.  Ze zetten de gemengd professionele- en liefhebberswerking verder, en creëren zo een unieke samenwerking tussen het professionele musicalveld en dat van de liefhebbers. Artiesten als Juan Gerlo, Charlotte Campion, Hans Peter Janssens en Anne Mie Gils hebben hun medewerking verschaft aan de producties van dit jaar. In totaal zullen er 120 talenten op verscheidene podia staan met vier totaal verschillende voorstellingen.

Verder is 2019 zowat het jaar van de primeurs… Met DUIVELSENGEL maakt Hans Claes zijn regisseursdebuut bij BSO-producties, en staat er voor het eerst een theaterthriller op het programma. DE WOLF EN DE ZEVEN CHAKRA’S is een volledig nieuwe creatie die alsmuziektheatercomedy in première zal gaan in mei 2019. BONNIE&CLYDE kent eindelijk z’n Benelux-première, en het concept van MUSICALWONDERLAND geeft een unieke beleving aan de Antwerpenaren, waarin alle elementen van musical aan bod zullen komen in een uniek kader.

Meer informatie op www.bso-producties.be

DUIVELSENGEL

Een theaterthriller van Dennis Potter. De regie van deze productie ligt in handen van Hans Claes. De voorstellingen gaan door van 8 tot 10 maart 2019 in Theaterzaal LeftBANQ (Halewijnlaan 80, Antwerpen-Linkeroever).

Duivelsengel vertelt het verhaal van de familie Broeckx, waarvan dochter Caroline een zware fysieke beperking heeft. Het leven van de familie is helemaal gedraaid rond de gezondheidstoestand van hun dochter. Vader Tony gelooft niet meer in de waarde van zijn gezin, en moeder Eva probeert krampachtig om het gezin samen te houden. Wanneer Maarten, een vriend van dochter Caroline in het spel komt wordt de situatie alleen maar complexer. Maarten bespeelt het gezin en speelt zijn spel slim.

CAST:

 • Catherine Duchateau – EVA BROECKX
 • Nils Anderson – TONY BROECKX
 • Maxine Janssens – CAROLINE BROECKX
 • Hans Claes – MAARTEN BOVENS

DE WOLF EN DE ZEVEN CHAKRA’S

Een gloednieuwe muziektheaterkomedie, geschreven en geregisseerd door Manu Jacobs. De rode draad in deze voorstelling zijn bestaande musical-hits zoals “A Star is Born” en “I Will Follow Him”. De voorstellingen gaan door van 24 tot 26 mei 2019 in Kunstenhuis deFeniks(Deurneleitje 6, Mortsel).

In deze komedie volgen we zeven vrouwen die samen wekelijks yogales volgen. Wanneer hun oude getrouwe yoga-goeroe de geest geeft, moeten ze op zoek naar een nieuwe instructrice. Maar, die instructrice blijkt een instructeur te zijn: Vinnie De Wolf. Vinnie heeft zo nogal zijn eigen manier van aanpakken, en zet het leven van de zeven vrouwen volledig op hun kop. Gooi daar nog een jaloerse echtgenoot bij, en we hebben alle ingrediënten om een avondje uit balans te geraken.

Een hilarische muziektheaterkomedie voor jong en oud!

CAST:

 • Cora Rosier – PIA VAN KRUYN
 • Katrien Basslé – RITA HOOFT
 • Sarah Kovalewski – ZARA VERKELEN
 • Anne Reyniers – SAMANTHA HART
 • Celine Boeykens – TINA VELDBERG
 • Jasmien Muhammad – VERONICA SACRITORIA
 • Johanna Jacobs – BIANCA STUYT
 • Bart Segers – VINNIE DE WOLF
 • Stijn Vermeylen – ERIK GEYTERS

BONNIE & CLYDE

Eindelijk is het zover: dé Benelux-première van deze topproductie wordt verzorgd door BSO- producties. In BONNIE&CLYDE volgen we het waargebeurde verhaal over de twee criminele geliefden en tegelijk ook criminele geliefden. Deze musical van Frank Wildhorn kreeg een nieuwe vertaling van Sam Michielsen. De regie van deze productie ligt in handen van Manu Jacobs, en het peterschap wordt voorzien door Vlaams Texas-expert Carry Goossens. De voorstellingen spelen van 27 september tot en met 6 oktober 2019 in het Zuiderpershuis (Waalsekaai 14, Antwerpen).

BONNIE&CLYDE vertelt het verhaal van Bonnie Parker en Clyde Barrow, beiden kind van The Great Depression in Amerika, jaren 1930. Ze zijn allebei door toevalligheden in de criminaliteit gesukkeld, en beslissen om via die weg hun geluk na te jagen. Hun familie en vrienden moeten lijdzaam toe zien hoe het koppel hun dood tegemoet gaat. In 2019 is het exact 85 jaar geleden dat de legende van twee misdadigers tot een einde kwam.

Er wordt een cast van 30 volwassenen en 20 kinderen klaargestoomd in deze productie, samen met een orkest van 12 muzikanten. De hoofdrollen worden vertolkt door Juan Gerlo (Clyde) en Charlotte Campion (Bonnie). Met deze productie mikken we op een uitgezuiverde evenwichtsoefening tussen een historisch correcte vertelling, en een voorstelling die het publiek meesleurt in sferen van romantiek, spanning en humor.

HOOFDCAST:

 • Bonnie Parker – CHARLOTTE CAMPION
 • Clyde Barrow – JUAN GERLO
 • Buck Barrow – LARS CUYNEN
 • Blanche Barrow – WENDY DEMEY
 • Ted Hinton – NILS ANDERSON

MUSICAL WONDERLAND

Het productiejaar wordt afgesloten met een groots Kerst- en musicalconcert. Een avond gevuld met heerlijke klassiekers, die de kille wintermaanden zullen vullen met muzikale warmte. Songsals “All I Want for Christmas”, “Bring Him Home” en “One Moment in Time” zijn slechts enkelevoorbeelden van de muzikale hoogtepunten die dit concert zal voorzien.

De solisten van dienst zijn Hans Peter Janssens en Anne Mie Gils, die begeleid worden door live symfonisch orkest, een groot koor, kinderkoor én een dansensemble. Ter ere van dit concert brengt story-teller Chris De Backer een gloednieuw winterverhaal.

Dit concert wordt gebracht op 13-14 december 2019 in de Sint-Carolus Borromeuskerk (Hendrik Consciendeplein, Antwerpen) en op 11-12 januari 2020 in cc De Kern (Kern 18, Wilrijk).

Het ideale avondje uit voor liefhebbers van Kerst, musical, muziek en verbondenheid!

Foto: pr