Musicalsterren in Wie is de Mol

Deze serie is wederom te zien vanaf 8 januari 2009 bij de AVRO.


Onder leiding van Pieter Jan Hagens voeren de kandidaten tien weken lang opdrachten uit om de gezamenlijke prijzenpot te spekken. Door de aanwezigheid van een mol – een saboteur – in hun midden, wordt het ook dit jaar weer een lastige klus.


Vanaf 8 januari, elke donderdag, 20:30 uur, Ned. 1

 

Wie aan het einde van de reeks de mol ontmaskert, is de winnaar van de prijzenpot. Maar als de serie begint, weten negen bekende Nederlanders allemaal evenveel: helemaal niets. Ze weten zelfs niet in welk land het spel zich afspeelt. Eén bekende Nederlander weet alles en zal zeker de finale halen: de mol. Onderstaande kandidaten storten zich voor het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? in een onzeker avontuur.

 

Anniek Pheifer actrice
Dennis Storm presentator
Froukje Jansen presentatrice
Hans Schiffers radiopresentator
Jon van Eerd acteur
Paula Udondek actrice
Rick Engelkes producent
Sebastiaan Labrie acteur
Vera Mann actrice
Viviënne van den Assem actrice

 

Afgelopen voorjaar trok het achtste seizoen van ‘Wie is de mol?’ – dat zich afspeelde in Mexico – meer kijkers dan ooit. Met een gemiddelde van meer dan anderhalf miljoen kijkers per aflevering, stond Wie is de Mol? wekelijks in de top van de kijkcijferranglijsten.

 

Avro-kijkers vinden Wie is de Mol het beste programma van de omroep. Dat blijkt uit een verkiezing ter ere van het vijftigjarig bestaan van de Avro

Alle hoofdrollen bekend voor nieuwe CHICAGO

Zojuist zijn alle hoofdrolspelers bekendgemaakt die vanaf november 2009 in de wereldberoemde hitmusical CHICAGO te zien zijn.

Het gaat hierbij om Mariska van Kolck als Roxie Hart, Joke de Kruijf als Velma Kelly, Doris Baaten als Mama Morton, Thom Hoffman als Billy Flynn en Peter Lusse als Amos Hart. De productie staat niet in één vast theater maar is in verschillende grotere theaters van Nederland te zien. De productie, die wereldwijd al vele prijzen heeft gewonnen, zit vol met spectaculaire dans en prachtige muziek waaronder ‘All That Jazz’, ‘Cell Block Tango’ en ‘Razzle Dazzle’. CHICAGO wordt in Nederland geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties die eerder verantwoordelijk was voor de succesvolle producties ‘Bubbling Brown Sugar’, ‘Chess’, ‘Sweet Charity’, CopaCabana’, ‘A Chorus Line’ en vele anderen. Dit seizoen produceert Mark Vijn Theaterproducties de nieuwe succesvolle productie van ‘Anatevka’ met Henk Poort in de hoofdrol. CHICAGO is van november 2009 tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien.

CHICAGO het verhaal
Chicago volgt het verhaal van twee vrouwen in een wereld achter de tralies, Roxie Hart en Velma Kelly. Roxie en Velma zijn door moord in de gevangenis beland en strijden ieder afzonderlijk voor hun vrijheid. De strijd is meedogenloos en geen middel wordt onbenut gelaten. Op de meest uiteenlopende manieren proberen zij de aandacht van de media en van de gehaaide advocaat Billy Flynn te trekken. Om dit te bereiken deinzen de twee rivales nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Een spel waarin macht, showbizz en passie de inzet is. Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit.

Creatief team
Een internationaal creatief team is verantwoordelijk voor deze topproductie waarbij de originele choreografie van Ann Reinking (in de typische Bob Fosse stijl) en de regie van Walter Bobbie wordt gevolgd. CHICAGO is één van de meest succesvolle shows ter wereld met open-eind producties in New York (1996) en in Londen (1997), waar het de langst lopende Amerikaanse musical ooit is.

Hema gaat als musical planken op

AMSTERDAM – Er wordt gewerkt aan een musical over de winkelketen HEMA. De HEMA, bekend van o.a. de rookworsten zegt niet door welke producent ze benaderd is. Volgens HEMA gaat het niet om het productiebedrijf van Joop Van den Ende of dat van Albert Verlinde. De onderhandelingen gaan behalve over de financiën ook over de vorm en de inhoud van de musical. Het is nog onduidelijk of het stuk over de geschiedenis van het bedrijf (sinds 1926) of over de alledaagse werkelijkheid in de winkel gaat.

Carré

Een aantal schouwburgen zou al benaderd zijn of ze interesse hebben in Hema, de musical, waaronder het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. De Hema is sinds juni 2007 in handen van de investeringsmaatschappij Lion Capital, die het bedrijf vooral met geleend geld kocht. Door de enorme schuldenlast leed de Hema in 2007 (de cijfers over 2008 zijn nog niet bekend) een verlies van bijna 20 miljoen euro.

Les Miserables weer in de bioscoop?

Claude-Michel Schönberg, de componist van Les Misérables, heeft op een Franse radio-zender bevestigd dat er gesprekken plaatsvinden over een mogelijke filmversie van Les Misérables.

Schönberg vertelde in het zelfde interview ook dat Les Misérables, ter ere van het 30-jarige bestaan, in 2010 weer te zien zal zijn in Parijs. Naast Les Misérables zullen de komende jaren ook Miss Saigon, Martin Guerre en de nieuwe musical Marguerite worden opgevoerd in de Franse hoofdstad.

Vervolg op Phantom of the Opera

De Britse componist Andrew Lloyd Webber heeft een opvolger geschreven op ‘The Phantom of the Opera’. De titel luidt: ‘Phantom of the Opera: Love never dies.

In 2009 gaat de musical op drie continenten tegelijk in première. De musical gaat in ieder geval te zien zijn in Londen, New York en een Aziatische stad. Lloyd Webber hoopt zelf dat de Aziatische stad Shanghai is.

‘The Phantom of the Opera’ is één van de best bezochte musicals ooit. Sinds de musical 20 jaar geleden voor het eerst op het toneel te zien was, hebben zo’n tachtig miljoen mensen de musical gezien. De musical leverde wereldwijd 3,5 biljoen euro op.