Alle hoofdrollen bekend voor nieuwe CHICAGO

Zojuist zijn alle hoofdrolspelers bekendgemaakt die vanaf november 2009 in de wereldberoemde hitmusical CHICAGO te zien zijn.

Het gaat hierbij om Mariska van Kolck als Roxie Hart, Joke de Kruijf als Velma Kelly, Doris Baaten als Mama Morton, Thom Hoffman als Billy Flynn en Peter Lusse als Amos Hart. De productie staat niet in één vast theater maar is in verschillende grotere theaters van Nederland te zien. De productie, die wereldwijd al vele prijzen heeft gewonnen, zit vol met spectaculaire dans en prachtige muziek waaronder ‘All That Jazz’, ‘Cell Block Tango’ en ‘Razzle Dazzle’. CHICAGO wordt in Nederland geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties die eerder verantwoordelijk was voor de succesvolle producties ‘Bubbling Brown Sugar’, ‘Chess’, ‘Sweet Charity’, CopaCabana’, ‘A Chorus Line’ en vele anderen. Dit seizoen produceert Mark Vijn Theaterproducties de nieuwe succesvolle productie van ‘Anatevka’ met Henk Poort in de hoofdrol. CHICAGO is van november 2009 tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien.

CHICAGO het verhaal
Chicago volgt het verhaal van twee vrouwen in een wereld achter de tralies, Roxie Hart en Velma Kelly. Roxie en Velma zijn door moord in de gevangenis beland en strijden ieder afzonderlijk voor hun vrijheid. De strijd is meedogenloos en geen middel wordt onbenut gelaten. Op de meest uiteenlopende manieren proberen zij de aandacht van de media en van de gehaaide advocaat Billy Flynn te trekken. Om dit te bereiken deinzen de twee rivales nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Een spel waarin macht, showbizz en passie de inzet is. Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit.

Creatief team
Een internationaal creatief team is verantwoordelijk voor deze topproductie waarbij de originele choreografie van Ann Reinking (in de typische Bob Fosse stijl) en de regie van Walter Bobbie wordt gevolgd. CHICAGO is één van de meest succesvolle shows ter wereld met open-eind producties in New York (1996) en in Londen (1997), waar het de langst lopende Amerikaanse musical ooit is.

Hema gaat als musical planken op

AMSTERDAM – Er wordt gewerkt aan een musical over de winkelketen HEMA. De HEMA, bekend van o.a. de rookworsten zegt niet door welke producent ze benaderd is. Volgens HEMA gaat het niet om het productiebedrijf van Joop Van den Ende of dat van Albert Verlinde. De onderhandelingen gaan behalve over de financiën ook over de vorm en de inhoud van de musical. Het is nog onduidelijk of het stuk over de geschiedenis van het bedrijf (sinds 1926) of over de alledaagse werkelijkheid in de winkel gaat.

Carré

Een aantal schouwburgen zou al benaderd zijn of ze interesse hebben in Hema, de musical, waaronder het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. De Hema is sinds juni 2007 in handen van de investeringsmaatschappij Lion Capital, die het bedrijf vooral met geleend geld kocht. Door de enorme schuldenlast leed de Hema in 2007 (de cijfers over 2008 zijn nog niet bekend) een verlies van bijna 20 miljoen euro.

Les Miserables weer in de bioscoop?

Claude-Michel Schönberg, de componist van Les Misérables, heeft op een Franse radio-zender bevestigd dat er gesprekken plaatsvinden over een mogelijke filmversie van Les Misérables.

Schönberg vertelde in het zelfde interview ook dat Les Misérables, ter ere van het 30-jarige bestaan, in 2010 weer te zien zal zijn in Parijs. Naast Les Misérables zullen de komende jaren ook Miss Saigon, Martin Guerre en de nieuwe musical Marguerite worden opgevoerd in de Franse hoofdstad.

Vervolg op Phantom of the Opera

De Britse componist Andrew Lloyd Webber heeft een opvolger geschreven op ‘The Phantom of the Opera’. De titel luidt: ‘Phantom of the Opera: Love never dies.

In 2009 gaat de musical op drie continenten tegelijk in première. De musical gaat in ieder geval te zien zijn in Londen, New York en een Aziatische stad. Lloyd Webber hoopt zelf dat de Aziatische stad Shanghai is.

‘The Phantom of the Opera’ is één van de best bezochte musicals ooit. Sinds de musical 20 jaar geleden voor het eerst op het toneel te zien was, hebben zo’n tachtig miljoen mensen de musical gezien. De musical leverde wereldwijd 3,5 biljoen euro op.

JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat, een k(l)eurig avondje uit.

Freek Bartels en “op zoek naar Joseph” zijn twee begrippen die door de Avro en Joop van den Ende Theaterproducties op TV zijn gebracht.

Foto Joris Jan Bos

In Orpheus in Apeldoorn speelt momenteel deze succesvolle productie. Orpheus is een sfeervol theater met veel zitgelegenheid. De zaal is modern en heeft een goede akoestiek en is zo gebouwd dat je overal goed zicht hebt op het toneel, al zit je dan wel wat verder naar achteren maar zelfs achteraan zit je toch redelijk op het toneel maar wel hoog in de nok van het theater.

De musical is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek. Rock ‘n Roll, Calypso, Disco en nog veel meer; JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat is de enige musical ter wereld met zoveel verschillende en vrolijke muziekstijlen!

Het toneel van Joseph is simpel van opzet waardoor het hele podium beschikbaar is en bespeeld moet worden. In het midden staat een soort van schans die af en toe gebruikt wordt gemaakt van buizen met daarop een loopplank die een ronde maakt en schuin afloopt.

De achtergrond is kleurig en speels. De aankleding sober maar doelmatig.

Het verhaal begint bij het vertellen van het verhaal door Renée van Wegberg. Renée heeft in 2004 het programma Sterrenjacht gewonnen en als prijs werd haar een hoofdrol in het vooruitzicht gesteld. Het is nu eindelijk zo ver. In de tussentijd was Renée te zien in Annie in de Efteling en in We Will Rock You in Duitsland.

De rest van de cast loopt in eigentijdse kleding over het podium totdat het verhaal begint en iedereen een tas krijgt met daarop de naam van de rol die hij/zij speelt. Dan begint het stuk.

De hele cast dendert over het toneel en de grapjes komen goed aan. De dans is sprankelend en Joseph is een typische feel good musical zonder echt het diepe in te gaan. Als er een moment is, waarop dat gebeurd dan is dat bij “Sluit alle deuren maar”. Freek weet dan de zaal stil te krijgen en ademloos te laten luisteren.

Ook Elvis komt als het ware terug uit de dood op de bühne in de vorm van de farao gespeeld door Paul Walthaus. Paul heeft veel internationale ervaring en die kwam nu wel duidelijk naar voren. Hij swingt de pan uit en is heel komisch als farao.

Leo Hogenboom speelt de rol van Jakob en door zijn markante verschijning weet hij deze rol meesterlijk neer te zetten.

Ook maken de overige deelnemers van “Op zoek naar Joseph” hun opwachting. Robin, Hein en Matthijs door in Joseph zijn moeilijkste tijd nog even de draak te hem te steken en met Willem Nijholt. Pezzáázz……

Kort is deze musical wel. Dus voor mensen die niet te lang stil kunnen zitten. De eerste akte duurt ongeveer 45 minuten en de tweede akte met finale ook ongeveer een uur.

Desondanks is het een geweldige musical die me gebruik van de beschikbare middelen goed tot zijn recht komt. Een heerlijk avondje uit.