Musicalsites Extra kerstvoorstellingen In bed met Dietrich en Piaf. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq https://t.co/gjoKFwaEVJ
mariapetersfan RT @Musicalsites: Musical On Your Feet! groot succes, 150.000 kaarten verkocht https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/zvunU2QMbh
Musicalsites Musical On Your Feet! groot succes, 150.000 kaarten verkocht https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/zvunU2QMbh
Musicalsites De derde en vierde jaars van het Koninklijk Conservatorium Brussel spelen binnen 2 weken hun première van Pippin.… https://t.co/hctU7LdaxS
deDoelen RT @Musicalsites: Gratis theaterkaartje in ruil voor schoenen https://t.co/WHwCKqNLPZ @LuxorTheater @deDoelen @TheaterZ @Maaspodium https:/…
Musicalsites Essen herdenkt 100 jaar Wereldoorlog I met groots musicalspektakel https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/gjrPMiS2FP
mariapetersfan RT @Musicalsites: Soldaat van Oranje - De Musical ontvangt 2,5 miljoenste bezoeker. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @svodemusical http…
Musicalsites Soldaat van Oranje - De Musical ontvangt 2,5 miljoenste bezoeker. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @svodemusical https://t.co/CFTgGnN0PI

Danny Yanga gaat solo

Met een spetterend eerste live optreden in Nederland van Danny Yanga met zijn eigen band op de afterparty van de première van Supermodel – the musical is zondagavond 11 januari in Grand Hotel Krasnapolski Amsterdam zijn solocarrière van start gegaan.

Na hoofdrollen in hitmusicals als The Lion King, The Wiz en een aantal kleinere producties begon musicalster Danny Yanga in 2008 met zijn eigen solocarrière. En een eigen carrière is niets zonder een goede band. Met de grootste zorg bracht Yanga een groep muzikanten bijeen en was vorig jaar al succesvol met zijn band met shows op Curaçao. In 2009 volgen meer optredens in Nederland.

Met opzwepende muziek van Ricki Martin, Donna Summer, Nelli Furtado of Gloria Estafan maakt Yanga & zijn band er een fantastisch feest van. Nog voor de zomer volgt Yanga’s eigen hit.

The war of the worls komt naar Nederland

Op dinsdag 30 juni 2009 staat Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Naar aanleiding van uiterst succesvolle en alom geprezen tournees in de UK, Australië en Nieuw Zeeland in 2006 en 2007, komt Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds in juni 2009 naar Nederland.

De voorstelling is nu al uitverkocht en het wachten is op extra voorstellingen.

The War Of The Worlds is oorspronkelijk een sciencefiction roman van H.G. Wells uit 1898 en een van de oudste en bekendste werken over een buitenaardse invasie.
Van het verhaal heeft regisseur Orson Welles in 1938 een legendarische radiobewerking gemaakt. Dit hoorspel werd op 30 oktober 1938 als Halloween special uitgezonden in het Amerikaanse radioprogramma Mercury Theatre on the Air. Orson Welles wilde zijn hoorspel zo realistisch mogelijk maken en het bestond dan ook voornamelijk uit verontrustende nieuwsberichten die verslag deden van een Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd. De volgende ochtend was dit voorpaginanieuws over de hele wereld.

Footloose bij Life & Cooking

A.s. zondag zijn Kim-Lian van der Meij en William Spaaij aanwezig in de uitzending van Life & Cooking met Carlo en Irene. Ze zullen hier alles vertellen over de nieuwe musical Footloose. Footloose is het verhaal van een jongen die met zijn moeder naar een klein dorpje verhuist vanuit de grote stad. In het dorp wordt de scepter gezwaaid door de dominee die het gehele dorp in zijn ban heeft.

Tot grote frustratie van de jongen mag in het dorp geen moderne muziek worden afgespeeld en niet worden gedanst. Alles wat zondig is, is verboden! De jongen heeft moeite zich hier aan aan te passen en gaat de strijd aan met de dominee, gesteund door zijn nieuwe vrienden op school. En dan wordt hij ook nog eens tot over zijn oren verliefd op de dochter van de dominee.

Joop van den Ende komt niet naar Rotterdam

Ondanks de aankondiging afgelopen jaar, komt er toch geen musicaltheater van Joop van den Ende in Rotterdam. In eerste instantie had de gemeente Rotterdam al de samenwerking met Living City afgeblazen omdat zij problemen verwachtte (Joop van den Ende stapte in april 2008 uit Living City nadat twee commissarissen van het bedrijf van fraude werden beschuldigd).

Wel wilde de gemeente door met Van den Ende. Nu zijn echter ook die gesprekken gestaakt. Volgens de Rotterdamse wethouder Karakus betekent dit echter niet dat er helemaal geen theater komt maar voordat er nieuwe plannen worden gemaakt, wil de gemeente eerst duidelijkheid over de toekomstige inrichting van de beoogde lokatie, nl. het gebied rond sportpaleis Ahoy.

Nurlaila Karim, special guest bij Rockopera in Concert

Het orkest Koninklijke Luchtmacht presenteert RockOpera in Concert, een avondvullend concert waarbij het allerbeste uit de bekendste rockopera’s wordt gebracht. Nurlaila Karim, die momenteel in Les Miserables de rol van Fantine vertolkt, zal als special guest tijdens verschillende shows haar opwachting maken. RockOpera in Concert is een avond met het allerbeste uit zes rockopera’s. In Rockopera in Concert hoor, zie en beleef je alle hoogtepunten uit Tommy, Evita, Jesus Christ Superstar, Hair, Rent en The Wall. Met deze bekende titels, creëert Rockopera in Concert een prachtig tijdsdocument met de sfeer van de zeventiger en tachtiger jaren.

De nummers worden in de originele taal uitgevoerd door Martin van der Starre, Rolf Koster, Lana Wolf en Robin van Beek. Tijdens deze tour is Nurlaila, naast Ellen ten Damme en Birgit Schuurman special guest.

Rockopera in Concert is een productie van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en gaat op 18 januari 2009 in première in het World Forum Theater te Den Haag. Gedurende het tournee door Nederland zal het orkest ruim 44 steden bezoeken. Kijk voor de meer informatie op www.rockoperainconcert.nl.

Ze begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in het musicalwereldje. Geen land ter wereld kent zo’n hoge musical-dichtheid als Nederland. “The Wiz” was een grote publiekslieveling met meer dan 600.000 bezoekers. In de filmversie speelden ooit Michael Jackson en Diana Ross de hoofdrollen. In de Nederlandse musicalversie, propvol Motown klassiekers, was in 2007 de hoofdrol van Dorothy voor Nurlaila Karim. Iedere avond zong Nurlaila voor volle zalen de sterren van de hemel in de rol van Dorothy.

Volgens de directeur van Joop van den Ende Theaterprodukties heeft ze 1 van de mooiste musicalstemmen van Europa. Bij de audities voor Les Miserables, de musical der musicals, stond daarom al snel vast dat Nurlaila de rol van Fantine zou vertolken waarin ze sinds april dit jaar avond aan avond het publiek weet te ontroeren met “Mijn droom” en “Kom bij mij”.
Nurlaila studeerde aan de Haagse Acteerstudio aangevuld met klassieke ballet- en zanglessen en had een aantal jaren piano- en vioolles. Ze speelde viool bij het Viotta-Jeugd Orkest, en bracht in 1992, op haar 17e, haar eerste solo cd “The Light In The Darkness” uit waarvan ze merendeels de teksten zelf schreef. Ze zong daarnaast in verschillende bands waaronder jazzdancegroep
El Weirdo’s Jazz Sextet.

Haar musical entree maakte zij in 1996 met de rol van Gigi in “Miss Saigon” en maakte deel uit van het ensemble, was te zien in het Musical Café (ShowBizCity) en zong in “Sympho’99” met het Koninklijk Orkest van de Luchtmacht. Nurlaila speelde de rol van Carmen Diaz in “Fame De Musical”, de hoofdrol Mimi in “Rent” en speelde Dorothy in “Rocky Over The Rainbow”. Vanaf 2001 zong ze in de “Dinnershow Of The Centuries” en was daarnaast te zien in “Musicals In Concert 2” en “Musicals In Ahoy 2004 en 2006”. Zij verleende medewerking aan het theaterconcert De Munk Live! en was in januari 2005 betrokken bij de opnamen van ‘In This World’, een benefietsingle voor de kinderslachtoffers van de tsunami in Azië.

In 2006 werkte ze mee aan Leonie Jansens “She got Game 3”. Van 2006 tot 2007 speelde ze als Dorothy de hoofdrol in The Wiz. In april 2008 startte de musicalklassieker “Les Miserables” in het Luxor theater te Rotterdam, waarin Nurlaila de rol van Fantine vertolkt. Nurlaila werd tweede bij het Nationaal Songfestival (1998) met het nummer “Alsof Je Bij Me Bent” en won in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rol in Rent.

In 1999 zong ze samen met Stanley Burleson de titelsong “Alles draait om jou” van The Lion King II. Ze verzorgde diverse nasynchronisaties waaronder van de tekenfilm Lilo & Stitch, waarbij ze de stem in sprak van Lilo’s zus Nani, de stem van Stella het Stinkdier in “Over the Hedge” en Harold Miller in “De Bende van vijf”. In 2002 presenteert ze bij TV West het toeristische programma ZH Met Uitjes en in 2001 speelde ze een gastrol (Miggy) in de hitserie “Costa”.

In het voorjaar van 2007 was ze te zien op televisiezender Tien in het talentenjachtprogramma “Just the Two of Us”. Hierin vormde ze een zangduo met Mark van Eeuwen (bekend uit o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden). Dit jaar is ze te horen in de intro van o.a. SkyRadio en werkte ze mee aan de nieuwe Disney film “Tinkelbell” waarin ze de stem van vertolkt
van het licht elfje “Iridessa“.

Dit jaar vertolkt ze een stem in “Hotel for Dogs” die in februari in première gaat. Tot maart staat ze met Les Miserables in Carré te Amsterdam. Vanaf maart is Nurlaila te zien als special guest in de “Rockopera in Concert” van het orkest Koninklijke Luchtmacht (www.rockoperainconcert.nl).