Chantal Janzen

Chantal Janzen is zondagavond te gast bij Mooi weer de Leeuw. Ze zal daar zingen en praten over Tarzan en haar zoontje James.

Foto Peggy de Haan

Tanz der Vampire opvolger Wicked

Tanz der Vampire volgt in het voorjaar van 2010 ‘Wicked – Die Hexen von Oz’ op in het Palladium Theater van Stuttgart. Dat is het gevolg van een poll die via de telefoon en het internet werd georganiseerd door Stage Entertainment. De bezoekers konden zo zelf bepalen welke musical ze na Wicked in het theater wilden zien. Tanz der Vampire won overtuigend met 7949 stemmen van Miss Saigon dat kon rekenen op 4507 stemmen. De musical zal minstens zes maanden in Stuttgart te zien zijn. De Vlaamse versie van Tanz der Vampire zal spelen tussen december 2009 en februari 2010.

Manon Novak zingt Efteling lied

Musicalactrice Manon Novak heeft het nieuwe personeelslied van de Efteling ingezongen. Het nummer heet “Betovering” en werd geschreven en gecomponeerd door René Merkelbach. Tijdens de seizoenskickoff vorige week kon het voltallige Eftelingpersoneel het nummer mee inzingen. Manon speelde in de Efteling al in de musical Tita Tovenaar en de parkshow Tika is jarig.

De Vlaamse Maria's

De tien finalisten voor het VTM-programma “Op Zoek Naar Maria” zijn gekozen. Dat gebeurde in Salzburg, waar het panel en de resterende 26 kandidaten waren. In het idyllische besneeuwde kader van de Oostenrijkse stad waar het echte verhaal van The Sound of Music zich afspeelde, hakte het panel de knoop door. Vanaf april zal “Op zoek naar Maria” op de woensdagavond te zien zijn.

Producent Albert Verlinde zal tijdens de live shows zelf bepalen welke Maria naar huis moet. Daarmee wijkt de Vlaamse versie af van de Nederlandse Op Zoek Naar-formule, waar Willem Nijholt de knoop doorhakt en producent Erwin Van Lambaart in het panel zit. In Vlaanderen wordt het panel gevormd door Linda Lepomme, Peter De Smet en Frank Van Laecke. Zij zijn samen goed voor vier Vlaamse Musicalprijzen, terwijl Albert Verlinde vorig jaar met zijn producties vijf Vlaamse Musicalprijzen won.

Mary Poppins concert

Op maandagavond 6 april vindt in de Stadsschouwburg van Haarlem een uniek concert plaats. Daar strijden de laatste van de 1200 Mary Poppins kandidaten om een felbegeerde plek in de liveshows op televisie, dit najaar te zien bij de AVRO op Nederland 1. Voor een exclusief publiek van beroemdheden uit de tv- en musicalwereld verzorgen de kandidaten een avondvullend programma. Wie door mag naar de live-shows zal die avond, buiten het oog van de aanwezigen, bepaald worden aan de hand van de keuze van het panel en de vips in de zaal. Vanwege de vele verzoeken voorgaande jaren is er dit jaar de unieke mogelijkheid hierbij als gast aanwezig te zijn. De kaarten zijn in beperkte oplage via de AVRO te bestellen voor € 19,50 per persoon.

Het concert vangt aan om 19:00 en duurt tot 22:30. Pauzedrankjes zijn inclusief de ticketprijs. Dresscode is tenue de ville.

De musical Mary Poppins vertelt het wereldberoemde verhaal van supernanny Mary Poppins. Deze kleurrijke, magische en spectaculaire voorstelling laat zien hoe Mary Poppins als nanny bij de familie Banks opmerkelijk en eigentijds het gezin in de juiste richting krijgt.De musical won twee Olivier Awards in Londen en een Tony Award in New York. De filmversie van Mary Poppins was het filmdebuut van wereldster Julie Andrews waarvoor zij bekroond werd met een Oscar. In totaal won de film maar liefst vijf Oscars. Beroemd uit de film is met name ook het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en het gelijknamige nummer. De Disney en Cameron Mackintosh musical Mary Poppins is gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers en de Walt Disney film.

Meer informatie kun je vinden op de site van de AVRO.