De column van Lisse Knaapen. What would Alice do?

Lisse Knaapen speelt de hoofdrol van Sky Nieuwman in de musical Sky. Zij schreef speciaal voor ons een column.

'Alice could not help her lips curling up into a smile as she began: "Do you know, I always thought Unicorns were fabulous monsters, too! I never saw one alive before!"
"Well, now that we have seen each other," said the Unicorn, "if you'll believe in me, I'll believe in you. Is that a bargain?"

Perspresentatie Sky 1295

Lees meer...

SKY

Hallo allemaal!
MAMMA MIA! loopt bijna ten einde en ik kan terugkijken op een bijzonder leuk jaar. We hebben echt zoveel lol gehad. Onderling, maar ook op het toneel. Dan is het natuurlijk helemaal tof, dat je in het staartje van de tour ook nog first cast mag worden. Opa John geniet nu van een welverdiende vakantie, want volgende week moet hij al repeteren voor We Will Rock You.

Lees meer...

Column Ger Savelkoul

Hi there! Voor wie me nog niet kent: ik ben Ger Savelkoul, pleased to meet you. Bedankt, musicalsites.nl, voor jullie uitnodiging op regelmatige basis een online column te vullen. Jullie en alle bezoekers van de site vallen behoorlijk met het neusje in de boter, want ik zit midden in de repetities van We Will Rock You! En jullie zijn vast nieuwsgierig wat er dan wel niet allemaal te rocken valt.

 foto Roy Beusker

Lees meer...

Twaalf uur, matinee…., de column van Nandi van Beurden

De meeste theatermensen zullen het vervloeken; op zondag een matinee om 12.00u. Voor de leken, dit is voor ons praktisch vroeg in de ochtend. De vorige avond kom je laat thuis (lees middernacht), maar wekker gaat vroeg, want de castbus vertrekt alweer om 08.50u naar Scheveningen met een veel te wakkere buschauffeur. Met wallen op je knieën sta je in de warming-up en na flink wat ‘jumping Jacks’ en stemgymnastiek begint het dan toch echt.

13254243 1131312796907042 7420058685544501862 n

Lees meer...

Theaterritme.

Als je op vrijdagmiddag bij de kassa staat van een supermarkt en net wil weglopen, roept het vriendelijke meisje achter de kassa nog:'prettig weekend'! En met een beetje mazzel krijg ik ook nog musicalzegels aangeboden! Tja,die vlieger gaat al jaren niet op.. Kijk, dat meisje kan er ook niks aan doen dat ik nog het hele weekend moet werken. Om precies te zijn vanaf vrijdag t/m zondagavond: dat zijn vijf shows' to go'. Dat is niet niks en best zwaar, ook al is het musicalvak op afstand het allerleukste vak ter wereld!

foto-1

Lees meer...

Genomineerd

Hallo allemaal! Mij is gevraagd maandelijks een up date te geven over mijn gebeurtenissen in musicalland. Dat wil ik wel.

Zoals jullie allemaal wel weten, komt ie er weer aan:  Het Johnny Kraaijkamp Musical Award Gala. Vol spanning wacht elke productie af hoeveel prijzen ze in de wacht mogen slepen. Maar minstens zo spannend is natuurlijk het moment wanneer de nominaties bekend worden gemaakt. Bij MAMMA MIA! was het een grappig moment.

Lees meer...

Column Laura de Boer

Er is mij gevraagd om een column te schrijven over hoe het nou eigenlijk in zijn werk gaat achter de schermen bij ons op de kostuumafdeling van het Circustheater waar zoals iedereen(?) weet, Wicked t/m 11 januari 2013 speelt.

foto-1

Lees meer...

Vast op tour

Na een heerlijke week vakantie zijn we gisteren neergestreken in Den Bosch. Het was druk op het plein vanwege de 5 mei viering. Groot podium met artiesten en blije mensen die staan te hossen. Natuurlijk de vertrouwde Bossche bol in het theater zoals in Apeldoorn de vertrouwde bitterbal, een vlaai in Maastricht, wijn in Eindhoven en chocolade in Groningen. Zo kan ik de theaters goed onthouden, door te denken aan het eten dat we kregen. Tja..

Lees meer...

Luc Steegers, student Fontys Conservatorium, loopt stage in Sweeney Todd

Op dit moment zit ik thuis op de bank en heb ik twee dagen vrij. En toch blijft de muziek van Sweeney Todd in mijn hoofd spoken. Nou, eigenlijk niet de muziek, maar vooral de moeilijke ritmes en noten. Het blijft zich op de een of andere manier automatisch herhalen in mijn hoofd. Volgens mij heb ik een nieuwe tik ontwikkeld...

8Johanna

Lees meer...

Column: Anekdote

ANEKDOTE

Hallo allemaal! Welkom op www.musicalsites.nl!
Mij is gevraagd of ik jullie maandelijks een update wil geven over hoe het mij vergaat in musicalland. Nou, dat wil ik wel.
Ik schrijf op mijn eigen robinjoseph2008 hyves al een jaar lang mijn belevenissen en gelukkig zijn er mensen die er dagelijks ff een kijkje nemen:)

Zoals jullie misschien al weten, heb ik net de première van MAMMA MIA! achter de rug. Het was zelfs in Koninklijk Theater Carré. Het publiek was heel enthousiast, maar wat wil je ook met zo’n productie. We zijn nu net weer in Hoorn geweest en morgen treden we voor het eerst op in het Nieuwe Luxor te Rotterdam. Mijn hometown. Daar geboren en getogen in een heel klein dorpje Geervliet naast Spijkenisse waar ik op school heb gezeten, maar nu woon ik al 12 jaar in de hoofdstad.

Lees meer...

De column van Robin, Kap & Grime

Mij is gevraagd of ik jullie maandelijks een update wil geven over hoe het mij vergaat in musicalland. Nou, dat wil ik wel.

Ik schrok me dood de eerste keer toen ik mijn hoofd in de spiegel zag als farao. Ik had geen haar meer en door de make-up leek ik op een travestiet die een nachtje had doorgehaaldJ Waar de kap & grime mensen al niet toe in staat zijn.  Het is zo’n vreemde gewaarwording dat je kan transformeren in een heel ander persoon. Als ik farao speelde, zat ik een halfuur tot drie kwartier in de stoel. Ze beginnen dan eerst met een badmuts die vastgeplakt wordt met een soort lijm. Daarna komt je pruik eroverheen. Een gaasje met een strookje haar aan de achterkant. Altijd als ik dat opkreeg, zag ik mezelf over  50 jaar. Een oud opaatje dat is vergeten naar de kapper te gaan, maar zelf ook niet meer zo goed weet waar een spiegel voor dient.


 

Lees meer...