Musicalsites Amateur Musical Award 2017. Later meer! @a_musicalawards https://t.co/ysIRMmedx0
chrisvenneker RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
joel_reuser_ RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
MariskaPippi Mijn zondag weer goed besteed 👍🤘 https://t.co/XnQy9FZJ5a
Musicalsites De column van Bram Ven. Lees meer op https://t.co/a6BMx3CIfN https://t.co/TZyCkxSuJi
Musicalsites Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijVaGY
PiekvdKaaden RT @Musicalsites: Indrukwekkende preview van Mozart! https://t.co/WHwCKqNLPZ @MusicHall_be @RubenVankeer @Milladyy @PiekvdKaaden https://t.…
Musicalsites Column: Een dag uit het leven van Julia Berendse. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq https://t.co/st9MOLmQmi
MariskaPippi #AboutLastNight nu nog gauw de rest vd foto's mailen en dan door naar een volgend musicalbezoekje #drukdrukdrukhttps://t.co/pZZ19LxbI3

Laura de Boer over snelverkledingen

Men vraagt wel eens aan mij: 'wat is tot nu toe jouw meest favoriete musical waar je aan mee hebt gewerkt?' Ik hoef dan nooit lang na te denken om te zeggen dat 'The Phantom of the Opera' ontzettend veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar dat komt voornamelijk omdat het mijn eerste productie was. En dan zou je bijna zeggen, dat is logisch.

foto-1

Lees meer...

Twaalf uur, matinee…., de column van Nandi van Beurden

De meeste theatermensen zullen het vervloeken; op zondag een matinee om 12.00u. Voor de leken, dit is voor ons praktisch vroeg in de ochtend. De vorige avond kom je laat thuis (lees middernacht), maar wekker gaat vroeg, want de castbus vertrekt alweer om 08.50u naar Scheveningen met een veel te wakkere buschauffeur. Met wallen op je knieën sta je in de warming-up en na flink wat ‘jumping Jacks’ en stemgymnastiek begint het dan toch echt.

13254243 1131312796907042 7420058685544501862 n

Lees meer...

Genomineerd

Hallo allemaal! Mij is gevraagd maandelijks een up date te geven over mijn gebeurtenissen in musicalland. Dat wil ik wel.

Zoals jullie allemaal wel weten, komt ie er weer aan:  Het Johnny Kraaijkamp Musical Award Gala. Vol spanning wacht elke productie af hoeveel prijzen ze in de wacht mogen slepen. Maar minstens zo spannend is natuurlijk het moment wanneer de nominaties bekend worden gemaakt. Bij MAMMA MIA! was het een grappig moment.

Lees meer...

Theaterritme.

Als je op vrijdagmiddag bij de kassa staat van een supermarkt en net wil weglopen, roept het vriendelijke meisje achter de kassa nog:'prettig weekend'! En met een beetje mazzel krijg ik ook nog musicalzegels aangeboden! Tja,die vlieger gaat al jaren niet op.. Kijk, dat meisje kan er ook niks aan doen dat ik nog het hele weekend moet werken. Om precies te zijn vanaf vrijdag t/m zondagavond: dat zijn vijf shows' to go'. Dat is niet niks en best zwaar, ook al is het musicalvak op afstand het allerleukste vak ter wereld!

foto-1

Lees meer...

Luc Steegers, student Fontys Conservatorium, loopt stage in Sweeney Todd

Op dit moment zit ik thuis op de bank en heb ik twee dagen vrij. En toch blijft de muziek van Sweeney Todd in mijn hoofd spoken. Nou, eigenlijk niet de muziek, maar vooral de moeilijke ritmes en noten. Het blijft zich op de een of andere manier automatisch herhalen in mijn hoofd. Volgens mij heb ik een nieuwe tik ontwikkeld...

8Johanna

Lees meer...

Column: Anekdote

ANEKDOTE

Hallo allemaal! Welkom op www.musicalsites.nl!
Mij is gevraagd of ik jullie maandelijks een update wil geven over hoe het mij vergaat in musicalland. Nou, dat wil ik wel.
Ik schrijf op mijn eigen robinjoseph2008 hyves al een jaar lang mijn belevenissen en gelukkig zijn er mensen die er dagelijks ff een kijkje nemen:)

Zoals jullie misschien al weten, heb ik net de première van MAMMA MIA! achter de rug. Het was zelfs in Koninklijk Theater Carré. Het publiek was heel enthousiast, maar wat wil je ook met zo’n productie. We zijn nu net weer in Hoorn geweest en morgen treden we voor het eerst op in het Nieuwe Luxor te Rotterdam. Mijn hometown. Daar geboren en getogen in een heel klein dorpje Geervliet naast Spijkenisse waar ik op school heb gezeten, maar nu woon ik al 12 jaar in de hoofdstad.

Lees meer...

Vast op tour

Na een heerlijke week vakantie zijn we gisteren neergestreken in Den Bosch. Het was druk op het plein vanwege de 5 mei viering. Groot podium met artiesten en blije mensen die staan te hossen. Natuurlijk de vertrouwde Bossche bol in het theater zoals in Apeldoorn de vertrouwde bitterbal, een vlaai in Maastricht, wijn in Eindhoven en chocolade in Groningen. Zo kan ik de theaters goed onthouden, door te denken aan het eten dat we kregen. Tja..

Lees meer...

Column Laura de Boer

Er is mij gevraagd om een column te schrijven over hoe het nou eigenlijk in zijn werk gaat achter de schermen bij ons op de kostuumafdeling van het Circustheater waar zoals iedereen(?) weet, Wicked t/m 11 januari 2013 speelt.

foto-1

Lees meer...

De column van Robin, Kap & Grime

Mij is gevraagd of ik jullie maandelijks een update wil geven over hoe het mij vergaat in musicalland. Nou, dat wil ik wel.

Ik schrok me dood de eerste keer toen ik mijn hoofd in de spiegel zag als farao. Ik had geen haar meer en door de make-up leek ik op een travestiet die een nachtje had doorgehaaldJ Waar de kap & grime mensen al niet toe in staat zijn.  Het is zo’n vreemde gewaarwording dat je kan transformeren in een heel ander persoon. Als ik farao speelde, zat ik een halfuur tot drie kwartier in de stoel. Ze beginnen dan eerst met een badmuts die vastgeplakt wordt met een soort lijm. Daarna komt je pruik eroverheen. Een gaasje met een strookje haar aan de achterkant. Altijd als ik dat opkreeg, zag ik mezelf over  50 jaar. Een oud opaatje dat is vergeten naar de kapper te gaan, maar zelf ook niet meer zo goed weet waar een spiegel voor dient.


 

Lees meer...

Column: Kleding

Hallo allemaal! Welkom op www.musicalsites.nl!
Mij is gevraagd of ik jullie maandelijks een update wil geven over hoe het mij vergaat in musicalland. Nou, dat wil ik wel.
Als je als publiek zijnde zou turfen hoe vaak er een kledingwissel plaatsvindt op het toneel dan kan je wel wat kladblokken meenemen. Nu valt het bij MAMMA MIA! wel mee. Af en toe een trouwjurk en een flipper aantrekken en je bent wel klaar.

foto Peggy de Haan

Lees meer...

Column: Huisjes

HUISJES
Hallo allemaal! Welkom op www.musicalsites.nl!
Mij is gevraagd of ik jullie maandelijks een update wil geven over hoe het mij vergaat in musicalland. Nou, dat wil ik wel.
Als je een tour doet, krijg je er ongetwijfeld mee te maken: huisjesparken. Je bent te ver van huis om na de show terug te rijden, dus logeer je met z’n allen in een huisjespark dichtbij het theater. Voor sommigen is het ff wennen, je ligt niet in je eigen bed,je bent ff een week of twee verdwenen van de aardbodem voor vrienden en familie en in plaats van 12 uur per dag zit je 24 uur met je musicalfamilie opgescheept.

foto Peggy de Haan

Lees meer...