Opstart met de nieuwe familie!

Weet je, zo'n opstart van een nieuwe show is best ingewikkeld in het begin. Het 'doorpassen' van de kostuums heeft al plaatsgevonden onder leiding van onze supervisors. De kostuums moeten worden vermaakt voor onze nonnen en het 'ongure gespuis'. En dat is meer werk dan je denkt.

Lees meer...

KONINKLIJKE PREMIÈRE

Hallo allemaal!
Zo, ik moest maandag ff bijkomen van zo’n bijzondere première. Eerste productie in een nieuw theater met de koningin op bezoek. Wat wil je nog meer? Na weken repeteren in het theater was iedereen toe aan publiek. De try-out periode ging heel goed. Weliswaar werd er nog gesleuteld aan decorwisselingen en de mise-en-scène, maar het publiek kon daar gelukkig doorheen kijken. Mensen die al zijn komen kijken moeten eigenlijk nog een keertje komen kijken om de veranderingen te zien. Nu is de show op volle kracht.

Lees meer...

De allerlaatste!

En daar is hij dan, die laatste week voor de laatste show. Wat is de tijd ineens hard gegaan. Je bent al bezig met dingen inpakken.

foto-1

Lees meer...

En dan ineens is het er…

Ok. Ik begin mijn verhaal even met een zucht. Een zucht van verlichting. Want mensenlief, wat is het toch altijd weer een race tegen de klok om er voorstelling uit te gooien.

theun

Lees meer...

3e column van Ger Savelkoul

Lieve mensen, what a ride! Dat ik dit op mijn respectabele leeftijd nog mocht meemaken: rocken op het podium in Paradiso! Persoonlijke helden als Prince, Jason Mraz en Robbie Williams gingen voor en Ger Savelkoul zet zijn naam nederig en schuchter onderaan hetzelfde lijstje. Ok ok, ik zong maar wat op de achtergrond in een donker hoekje, maar toch ... mag ik even! Als er iemand zich nog af zou vragen wat die jongen in vredesnaam bij “We Will Rock You” te zoeken heeft: that’s it right there! Dit was zonder enige twijfel de meest strakke, spetterende en oorstrelende perspresentatie ooit en ik hoop dat jullie dat ook vonden.

 

Copyright Ger Savelkoul

Lees meer...

Mee naar Amerika met Milène van der Smissen, onze nieuwe columniste

Musicalsites komt veel studenten tegen bij de diverse MBO en HBO opleidingen en op een dag kwamen we Milène van der Smissen tegen bij Codarts. Na een aantal hele leuke gesprekken en meerdere ontmoetingen kwamen we op het idee van een column, zoals meerdere studenten die in het theater aan de slag gaan, schrijven. Hiermee willen wij een kijkje achter de schermen geven door de ogen van jonge professionals.

milene

Lees meer...

Delamar is geopend

Wat had ik vanmorgen toch een kippenvel . Dit keer niet vanwege het weer (alhoewel het best fris was buiten), maar vanwege het feit dat met het doorknippen van het rode lint Het Nieuwe DeLaMar Theater werd geopend. Met de hele cast stonden we buiten bij de Artiesteningang. Onder luid gejuich knipten Stanley en Jon het lint door en konden we voor het eerst naar binnen.

robin van den akker

 

Lees meer...

Countdown is begonnen! De column van Britt Lenting

Er waren dagen dat ik niet kon wachten om naar huis te gaan, maar nu dat het einde in zicht is, wil ik stiekem nog wel wat langer blijven...Op dit moment spelen we de 6 na laatste show, terwijl ‘No one but you’ door de intercom klinkt word ik een beetje emotioneel...

IMG 4379

Lees meer...

Column van Robin

Hallo allemaal!

Na heerlijk 2 maanden vrij te hebben gehad en lekker gegeten te hebben (sorry, sportschool), ga ik aankomende dinsdag weer aan het werk. La Cage aux Folles, oftewel hoe leer ik op hakken lopen en hoe voelt het om in jurken op het toneel te staan. Genoeg uitdagingen voor komend theaterseizoen, dus.

Lees meer...

Backstage met Laura de Boer

Kijk, ik heb het mooiste vak ter wereld, maar zoals iedere andere gezond werkend mens heb zelfs ik wel eens een keertje stiekem geen zin om naar mijn werk te gaan. Als ik overdag lekker heb gesport, met de hond heb gelopen, opgeruimd en gekookt heb en ik zit om vijf uur aan de maaltijd (helaas vaak alleen manlief komt vaak pas later thuis), denk ik soms wel eens, 'ik blijf zitten op de bank'.

foto-1

Lees meer...

Laura de Boer over snelverkledingen

Men vraagt wel eens aan mij: 'wat is tot nu toe jouw meest favoriete musical waar je aan mee hebt gewerkt?' Ik hoef dan nooit lang na te denken om te zeggen dat 'The Phantom of the Opera' ontzettend veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar dat komt voornamelijk omdat het mijn eerste productie was. En dan zou je bijna zeggen, dat is logisch.

foto-1

Lees meer...