5e Column Ger Savelkoul

En daar zit de musicalartiest in de bloei van zijn carièrre achter zijn laptop in “full makeup, wig ’n boobs” een column te schrijven. Het is dinsdag en vandaag staat de productie van de EPK (Electronic Press Kit) gepland. Dat betekent dat vanavond de show met 5 camera’s vanuit de zaal wordt opgenomen en vanmiddag draaien we een paar close-up shots van enkele scènes. ‘Noone but you’ en ‘Crazy little thing called love’ zijn al aan de beurt geweest en in afwachting van de volgende opname waar ik nodig ben, neem ik even de tijd voor een update aan mijn musicalsites.nl-lezers.

wwry castfoto ger savelkoul klein

 foto Roy Beusker

Lees meer...

Spiegeltje, spiegeltje

Hallo allemaal!
Zo, ze staan er. Gisteren aangekomen. Speciaal laten maken bij een speciale schoenenmaker… De hakken.

Lees meer...

De première, de column van Laura de Boer

En daar is ie dan, die bijzondere dag waar we zo lang naar uitkeken en met zijn allen naar toe werkten. Als deze dag is afgesloten, is de productie in 'eigen hand' en hebben we, voor zover dat kan, weer een 'normaal' leven.

Lees meer...

Dagboek Theun Plantinga. ‘ Hotel de Grote L’, vijf sterren!

Tot aan de première op zondag 14 februari in theater De Meerse in Hoofddorp houdt acteur Theun Plantinga speciaal voor Musicalsites.nl een dagboek bij. Theun studeerde af aan de opleiding Theaterdocent in Leeuwarden. Hij was te zien in o.a. Meneer Dinges, Schateiland, 101 Dalmatiërs, Jip en Janneke de Mjoeziekul, Bonifatius, Afblijven, Dribbel en afgelopen seizoen in Minoes naar het boek van Annie M.G. Schmidt. In 2010/2011 was hij 'Kleinkunsttalent' in het radioprogramma Volgspot op Radio 2. In 2011 won hij een Musicalworld Award voor Achtste-groepers huilen niet en een Gouden Gurbe voor zijn regie van Bloodbrothers. In 2013 werd hij vervolgens genomineerd voor een Musical Award voor de regie van Koning van Katoren. Verder is Theun dit seizoen te zien in de locatie Rock- opera Ik, Martinus en de PoieszREVUE.

theun

Lees meer...

Blog Daniel Vissers

Mijn naam is Daniel Vissers. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de theaterschool te Amsterdam. In de laatste 4 jaar heb ik mij gefocust op zowel zang, dans en spel. Ik ben tegen veel dingen aangelopen en vind het leuk om mijn bevindingen te delen met diegene die daar interesse in hebben.

 

Lees meer...

Sleep, eat, rehearse, repeat. De column van Milène van der Smissen

"Pretzels or peanuts, miss?" Ik kreeg een zacht duwtje van mijn castgenootje Nikki en gleed het slaapmasker van mijn ogen af. Met meerdere kronkels in mijn gezicht antwoordde ik de stewardess. "Pretzels, please" Ja, ik zat weer in het vliegtuig van Delta airlines. Dit keer onderweg naar Tampa om vanuit daar het schip op te gaan. EIN-DE-LIJK!

image1

Lees meer...

De column van Suzan Seegers, die lekker thuis blijft vandaag.

De kerst is nog niet goed en wel achter de rug..en warempel kunnen we de kerst liedjes weer tevoorschijn halen. Walking in the winter wonderland plopt spontaan op in mijn hoofd als ik naar buiten wandel. Het lijkt wel of we terecht zijn gekomen in een landschap van Anton piek…wauw. Ik ben over het algemeen een klein onrustig vrouwtje maar als ik naar al die witte plaatjes kijk komt er een waanzinnige rust over me heen dalen.

Foto Peggy de Haan

Lees meer...

De column van ..... Suzan Seegers

Mij is gevraagd of ik een column wil schrijven voor musicalsites.nl. Dat doe ik natuurlijk graag. Mij is verteld dat ik me helemaal uit mag leven en niet altijd over musicals hoef te schrijven..nou hah dan begin ik daar maar al vast mee. Mijn irritatie van vandaag…DE TELEFOON.

Foto Peggy de Haan

Lees meer...

4e column Ger Savelkoul

Hier weer even een teken van leven uit Utrecht. Het is nu zondagavond en we zitten voor mijn gevoel heerlijk op schema. De band heeft zich nu ook op volle sterkte gemeld in het theater en dat scheelt een behoorlijke slok op de rockborrel. Er wordt een hoop afgeheadbangd en er gaat regelmatig een arm de lucht in met de wijsvinger en de pink gestrekt. Voor mij is dat vooral het geval bij ‘Innuendo’, waar ik het de vorige keer al over had; ik mis geen enkele kans om snel nog even vóór mijn eigen opkomst als politieagent de opening vanuit de zaal te beleven met klapperende broekspijpen van de obsceen lage bastoon en knipperende ogen van de lichtshow. En hop, daar gaan die armen de lucht in. I’m lovin’ this ...

wwry showcase 803 klein 

foto Gaby Lejeune

Lees meer...

Studio 100 viert jubileum tijdens Winterfestival in Ziggo Dome

Terwijl Sinterklaas en de Kerstman er nog druk over nadenken, pakken de kinderen in een bomvolle Ziggo Dome één van de mooiste cadeau’s van dit najaar uit: het Studio 100 Winterfestival. Samen met hun favoriete helden werd er gezongen en gedanst op de allerleukste liedjes.

IMG 5087

 

Lees meer...

Twerking & brainfarting in LA. De tweede bruisende column van Milène

"OMG MIJLIEN (lees: Milène op z'n Amerikaans), you are dropping it like it's hot. Look at that bootie, o God, I love her!" Na een week repeteren was ik beland in een gayclub in Noord Hollywood en stond ik tussen twee big, black, beautiful gaymen te twerken op de meest foute clubmuziek. NO KIDDING! Mijn nieuwe vrienden en ik hadden wel behoefte aan een avondje uit. Even weg uit ons enigszins armoedzaaierige appartement en een goede uitlaatklep om de heftige repetities te onderbreken. Want ja, die zijn inmiddels in volle gang...

image2

Lees meer...