Hulde aan de Kleders en Kleedsters!!!!

Mijn allereerste productie, waarin ik speelde, was Miss Saigon. Als meisje van 21 kwam ik in een gespreid bedje terecht. Het prachtige Circustheater was toen nog redelijk nieuw. Joop van den Ende had het net verbouwd voor The Phantom of the Opera.
295 188 Nur stippen v01 25022014 ST

Lees meer...

Vliegende kadetjes op de M.S. Rijndam

"Open you heart to me baby, I hold the lock and you hold the ...waaaahhhh!" Aan het begin van onze doorloop zei ik nog tegen castgenootje Kayleigh dat ik hoopte dat mijn jurk vooral zou blijven zitten. Ik droeg een rood glitterend strapless jurkje, zonder iets eronder.

10921970 822508864487592 1618386597 n

Lees meer...

Kan het gekker?

Ja, het kan altijd gekker merkte ik deze week.
De tweede week begon vreselijk pijnlijk. Ik werd op maandag wakker met vreselijke pijn in mijn buik en het enige wat ik kon doen was schreeuwen. Emmer erbij, naar de wc, lopen, zitten, staan, kruipen... Niets hielp. De pijn was ook erg plaatselijk. Mike, mijn lieve zorgzame vriendje, heeft de eerste hulp gebeld me als een gek naar het ziekenhuis gereden.

theun

Lees meer...

Ger Savelkoul over de premiere

Het is vandaag vrijdag, oftewel May+7. De premièrerook is opgetrokken, dagbladkritieken voor kennisgeving aangenomen en inmiddels alweer vele duizenden bezoekers gerockt. Als jullie denken dat het rustiger wordt nu: you’re wrong! –vandaar ook de vertraging op mijn column-

foto Roy Beusker

Lees meer...

Weer touren

Hallo allemaal! Alles goed met jullie? Na een week vakantie zijn we met La Cage aux Folles begonnen met touren. Eerste stad: Breda. En nu  5 weken Oude Luxor  in Rotterdam. Gisteren de eerste in mijn geboorteplaats gehad. Wat waren ze enthousiast!! Heb nog nooit gestaan in dat theater, maar ik heb wel daar mijn eerste musical gezien: West Side Story. Toch bijzonder.

Lees meer...

Marcel Jonker: Stukkies schrijven

 

'Wil jij een column schrijven over het maken van De Producers?', was de vraag.
Daar moest ik even over nadenken.


'Ik weet niet of het allemaal wel zo interessant is wat ik te melden heb...', was mijn eerste antwoord.
Probeer het toch maar.


Ja, nu zat ik er dus aan vast. Maar wat moest ik gaan vertellen? Zou er wel iets noemenswaardigs gaan gebeuren?

Lees meer...

Column: Afscheid nemen doet altijd een klein beetje pijn....

Alweer de laatste show gespeeld bij Sonneveld voor Altijd..Wat heb ik genoten,en dan is het voorbij.

 

Lees meer...

Column Daniel (SNF)

Vannacht ben ik terug gekomen uit Groningen waar we onze eerste try-outs hebben gespeeld.

daniel

Lees meer...

Pechgevalletjes, spoedoplossingen en mensenwerk

In welke show ik ook kleed: er gebeurt natuurlijk altijd wel eens wat. Het is immers 'live' en het is en blijft nu eenmaal mensenwerk. Het mag eigenlijk niet gebeuren en je kunt van te voren alles checken - dat doen we ook keer op keer - maar toch zit een foutje of ongelukje in een klein hoekje.

Lees meer...

Column Dieuwke Tönissen

Eind augustus deed ik, zonder al te hoge verwachtingen, een dans- en zangauditie in Amsterdam bij een Duits productiehuis voor een nieuwe productie in Doha, Qatar. Een kleine week later hoorde ik dat ik was aangenomen als Lead Vocalist en dat we eind september zouden vertrekken naar Doha voor een contract van negen maanden.

Dieuwke

Lees meer...

Column van Sander Eckhardt

Wat krijg je als twee producenten in een onbewaakt ogenblik naar cd’tje van de Cats luisteren in de auto? Nou? U raadt het goed: ‘Volendam de Musical’.
Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht, maar met deze anekdote begonnen vandaag –na ruim anderhalf jaar voorbereiding– de repetities van een nieuwe Nederlandse musical over het meest besproken vissersdorp van Nederland.

De komende tijd ga ik jullie regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen in het repetitieproces tot aan de première op 22 november a.s. in IJmuiden.

Lees meer...