En dan ineens is daar DIE Award!

Wat een waanzinnige avond. Alles ging zoals het moest gaan voor mijn gevoel. We werden ( mijn ouders en ik) opgehaald door een taxi bij het hotel. Nadat we eerst nog even koude schotel naar binnen hadden gewerkt en ons mooi gemaakt hadden. De taxi zette ons bijna tot aan de rode loper, en toen moest ik ook nog elegant uitstappen haha. Is me gelukt. Leuk leuk leuk..veel foto's en mijn ouders liepen over de rode loper heen alsof ze nooit anders gedaan hadden! In de zaal zagen we dat we lekker vooraan op de eerste rij zaten. Ik tussen mijn ouders in. Voor de echte opnames werden eerst nog even voor opnames gedaan en al wat Awards uitgereikt. En toen...ja daar begon het. Wat was ik blij dat ze begonnen met beste mannelijke hoofdrol in kleine musical. De mijne kon niet meer lang duren...ben je er tenminste direct vanaf en hoef je niet de hele tijd in spanning te zitten.

Lees meer...

Column van Nathalie van Gent

Musicalsites.nl heeft Nathalie van Gent, de vriendin van Roman van der Werff , gevraagd een column te schrijven over haar belevenissen, Roman en het programma "Op zoek naar Zorro".
Haar column volgt hieronder.

nieuwjaarsconcert-149

Lees meer...

Column van Ger Savelkoul

Fijn, zo’n hoofdrol! Twee-en-een-half uur pauze en de leukste grappen van de voorstelling onder mijn hoede. Maar dat komt straks wel. Eerst achter m’n laptop kruipen voor een verse column.

Mijn vorige schrijfsel voor jullie dateert alweer van net na de première en ik kan jullie vertellen: “the show DOES go on”. Bijna alle covers zijn ingewerkt (ondergetekende incluis) en de meesten hebben ook al hun shows mogen draaien. Zowel  Gordon (een track die niet zo heel veel verschilt van mijn normale hennyvriententrack op de bohemianscènes na) als DJ (waarin ik van eerdergenoemde riante pauze mag genieten) heb ik intussen al meerdere keren mogen spelen. En dat is precies de situatie die ik voor ogen had toen ik begin dit jaar na veel twijfelen toch ja heb gezegd tegen deze klus; avond aan avond met deze show in het ensemble een liedje zingen en een dansje wagen is fantastisch om te doen, maar daar wilde ik mijn schnabbelnetwerk en korte projecten niet voor opgeven. Maar als ik nu merk hoezeer ik geniet van elke avond op het toneel met deze groep mensen –in welke rol dan ook- lijkt de twijfelperiode onnodig lang.

 foto Roy Beusker

Lees meer...

Daniel Vissers Blog 3: op weg naar de première!

Inmiddels ben ik al langer dan een haf jaar bezig met dingen omtrent Saturday Night Fever. Het begon vorig jaar met de audities. Audities kunnen vaak verschillend lopen.

Lees meer...

Stilte voor de Storm, de column van Maarten Redeker

Maarten Redeker (23) studeert op dit moment in z'n laatste jaar van de Muziektheater academie van conservatorium Codarts Rotterdam, speelde vorige zomer Simon in de door Daniël Cohen geregisseerde versie van Jesus Christ Superstar, staat dit seizoen in 'de Jantjes' als Kees en understudy Dolle Dries en Blauwe Toon van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment, zingt in de fantastische vocal group the Jukebox Boys en is zangdocent. Komend seizoen schrijft hij voor Musicalsites maandelijks een column.
737187 567754353292234 1016712156 o

Lees meer...

Benidorm bastards, weer een gave column van Milène van der Smissen

Are you allowed to fraterniz with guests? Een paar seconden stilte. We hadden een castchat en één van de gasten was zo vrij om deze enigszins ongepaste vraag te stellen. Want fratenizing betekende in deze context, laten we zeggen: op een seksuele manier socializen.

IMG 0259

Lees meer...

Fourtina, de column van Nurlaila Karim

De zomer vakantie is voorbij, tijd voor een nieuwe start.
foto

Lees meer...

Een rondje van Rutger Bulsing

Eén maand na de eerste dag repeteren is het de hoogste tijd om te vertellen over het wel en wee van de repetities van Soldaat van Oranje. Er is al ongelooflijk veel gebeurd en op alle vlakken wordt er keihard gewerkt om vanaf Oktober een waanzinnige musical op de planken te brengen.

Lees meer...

Living my (American)dream

Britt Lenting is op dit moment in de USA waar ze op een van de grootste cruiseschepen ter wereld in We Will Rock You zal gaan spelen. Speciaal voor ons schrijft ze haar belevenissen op in haar column.  

Ik kan soms nog steeds niet geloven dat ik hier ben en dat ik straks gewoon ga samen werken met dé Tony Edge!

11756578 399884720221960 1150888029 n

Lees meer...

Rituelen, de column van Marcel Jonker

fotoroy

 

Een boel mensen in het theater worden in leven gehouden door hun rituelen. Die zorgen voor regelmaat en zijn deels bedoeld om te voorkomen dat je gek wordt tijdens een tournee.

Om de drie, vier dagen een andere stad en andere omgeving doet namelijk iets met je.

Je hebt geen idee meer van data en tijd en bent eigenlijk alleen maar bezig om je steeds ergens anders op je gemak te voelen.

Lees meer...

De column van Allard Blom

Diverse mensen uit het vak hebben op onze site een column geschreven. Nu is het de beurt  aan Allard Blom, musicalscriptschrijver en vertaler.

Als Sam Verhoeven, artistiek directeur van Judas Theaterproducties, belt om over een nieuwe voorstelling te praten, weet je als schrijver altijd dat er een spannend idee aan zit te komen. Dat was al zo met alle vorige voorstellingen die ik bij dit gezelschap heb mogen schrijven, waaronder Lelies, Josephine B., Pauline  & Paulette, De Muze van Rubens en heel recent nog De Rozenoorlog.

kpvanvX5

 

Lees meer...