Column Sander Eckhardt

De wintertijd is vannacht om 3:00 officieel begonnen en laat die dag nou net de eerste vrije dag in weken zijn. Heerlijk uitslapen en jezelf mentaal rijk rekenen met een uurtje extra slaap. En dat had ik nodig ook. De laatste keer dat ik over de repetities schreef, is alweer ruim drie weken geleden. Het schrijven van een dagboek vereist enige discipline en zo ook het leren van twee rollen als alternate en understudy. Ik mag niet klagen, want in de nog wat grotere producties dan deze moet je soms minimaal vijf rollen kennen. Als het niet meer is! Ik heb de afgelopen weken vaak gekeken, geschreven, creatives aan hun jas getrokken en vooral veel gewacht. Dat is niet altijd even fijn als je, zoals ik, bruist van de energie om de vloer op te gaan en het echte werk aan je collega’s moet overlaten. Mijn script is inmiddels een stuk perkament geworden, mijn enige echte eigen alternate en understudy bijbel. Discipline, discipline… en dan moet het echte werk nog beginnen.

Lees meer...

Zustermaatschappij

Het is al weer even geleden zeg ik eerlijk! Hopelijk geniet iedereen van een heerlijke zonnige vakantie of wellicht is het alweer achter de rug net als bij mij. De mijne was ook heel fijn!
laura de boer column

Lees meer...

Column Antje Monteiro: Crazy Shopping

Wat is het toch met winkelen dat bijna iedereen het leuk vindt? Het bijna iedereen gelukkig maakt? En ook bijna iedereen het van jongs af aan al doet? Vond ik het vroeger al heerlijk om met mijn moeder en grote zus de stad in te gaan, later werd dat met mijn vriendinnen, zo leuk vond Romy het al om met mij te gaan shoppen in New York toen ze nog maar 12 was…..Nu heb ik het natuurlijk over het algemeen over vrouwen/meisjes.

foto Roy Beusker

Lees meer...

Column 1: “Droomvlucht wordt realiteit!”

droomvlucht perspresentatie-25Zaterdag 13 augustus, was het dan eindelijk zover: “De eerste officiële repetitiedag van Droomvlucht de Musical”! 

Zoals bij iedere nieuwe musicalproductie begint zo’n eerste dag met een gezellige kennismakingsochtend. Deze keer nog niet met taart maar wel met hele grote overheerlijke gevulde koeken. Tevens kreeg iedereen een dromenvanger, en een productieboekje zodat we de namen van al onze nieuwe collega’s kunnen onthouden. Want dat zijn er nogal wat! Alleen de volwassen cast bestaat al uit meer dan 20 mensen. Daarnaast spelen in deze musical per voorstelling meer dan 10 kinderen mee. En dan zijn er natuurlijk nog de creatives, het team van Cook A Dream, en de medewerkers van productie, kleding, kap en grime, techniek, licht en geluid enzovoort…! In totaal stonden we denk ik met zo’n 120 man in het repetitielokaal! Dit gaf werkelijk een magische energie!

Lees meer...

Er was eens........

Er was eens ...
Een idee om met 3 goede vrienden Songs for a new World te gaan doen. (dat is nu nog steeds aan de hand trouwens, er komt snel nieuws!) En Daniël Cohen stapte met ons in dat project.

Lees meer...

Column: Mathijs over de repettities

Hierbij een kleine blik in het leven van Mathijs….
Het is vandaag 2 Maart, precies een maand geleden was de eerste repetitie dag van de nieuwe musical Mary Poppins!!
2 Februari om 10 uur ‘s ochtends stond ik klaar in Focus(studio’s waar we repeteren).

foto Peggy de Haan

Klaar om te beginnen aan een, zoals nu blijkt, een zeer zware repetitie periode!

Lees meer...

Ik wil dit ook!

Ik vind iets heel erg stom aan mezelf. Ik ben al veertien jaar acteur, maar elke keer als ik naar een goede voorstelling kijk dan denk ik: 'dit wil ik ook'. Maar gelukkig kan ik tegen mezelf zeggen: 'ja hallo lange, je doet dit al!'.

theun

Lees meer...

Heftig seizoen

Halllo allemaal!!!

Da’s een tijd terug dat ik een column schreef voor musicalsites, maar ik zal nu weer elke maand gaan schrijven.

Lees meer...

Column: Esther van Boxtel in Musicals Gone Mad 2017

Na een flinke periode van de ene na de andere productie doen, kwam na de tour van A Chorus Line dan wat vrije tijd in zicht. Beetje vreemd (je zit immers al zo lang in een bepaald ritme), maar wel lekker. Hoe intens ik ook heb genoten van het spelen van Cassie en Sheila, het lijf wilde even wat rust. Of in mijn geval: Overdag technieklessen doen en 's avonds onderuit gezakt op de bank hangen met twee katten op schoot... en chips... en chocola ;-)

Esther repetitiesMGM 01

Lees meer...

Column Bas Bovelander

Bas Bovenlander is een vierdejaarsstudent van de Frank Sanders Akademie en zal ons regelmatig een kijkje in zijn leven gunnen. Vandaag zijn eerste column.

Al tijden droom ik er van een column te schrijven. En hier is hij dan, mijn allereerste column.

Lees meer...

Column Renée van Wegberg

Mijn zomer staat in het teken van Alfred Hitchcock. Hitchcock is één van de grootste filmmakers van de vorige eeuw, bekend van het thrillergenre. 53 films maakte deze zogenaamde 'master of suspense', waaronder klassiekers als Psycho, Vertigo, North by Northwest, Rear Window en Dial M for Murder.

renee 3 klein

Lees meer...