Musicalsites Amateur Musical Award 2017. Later meer! @a_musicalawards https://t.co/ysIRMmedx0
chrisvenneker RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
joel_reuser_ RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
MariskaPippi Mijn zondag weer goed besteed 👍🤘 https://t.co/XnQy9FZJ5a
Musicalsites De column van Bram Ven. Lees meer op https://t.co/a6BMx3CIfN https://t.co/TZyCkxSuJi
Musicalsites Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijVaGY
PiekvdKaaden RT @Musicalsites: Indrukwekkende preview van Mozart! https://t.co/WHwCKqNLPZ @MusicHall_be @RubenVankeer @Milladyy @PiekvdKaaden https://t.…
Musicalsites Column: Een dag uit het leven van Julia Berendse. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq https://t.co/st9MOLmQmi
MariskaPippi #AboutLastNight nu nog gauw de rest vd foto's mailen en dan door naar een volgend musicalbezoekje #drukdrukdrukhttps://t.co/pZZ19LxbI3

Column Antje Monteiro: Crazy Shopping

Wat is het toch met winkelen dat bijna iedereen het leuk vindt? Het bijna iedereen gelukkig maakt? En ook bijna iedereen het van jongs af aan al doet? Vond ik het vroeger al heerlijk om met mijn moeder en grote zus de stad in te gaan, later werd dat met mijn vriendinnen, zo leuk vond Romy het al om met mij te gaan shoppen in New York toen ze nog maar 12 was…..Nu heb ik het natuurlijk over het algemeen over vrouwen/meisjes.

foto Roy Beusker

Lees meer...

En dan ineens is daar DIE Award!

Wat een waanzinnige avond. Alles ging zoals het moest gaan voor mijn gevoel. We werden ( mijn ouders en ik) opgehaald door een taxi bij het hotel. Nadat we eerst nog even koude schotel naar binnen hadden gewerkt en ons mooi gemaakt hadden. De taxi zette ons bijna tot aan de rode loper, en toen moest ik ook nog elegant uitstappen haha. Is me gelukt. Leuk leuk leuk..veel foto's en mijn ouders liepen over de rode loper heen alsof ze nooit anders gedaan hadden! In de zaal zagen we dat we lekker vooraan op de eerste rij zaten. Ik tussen mijn ouders in. Voor de echte opnames werden eerst nog even voor opnames gedaan en al wat Awards uitgereikt. En toen...ja daar begon het. Wat was ik blij dat ze begonnen met beste mannelijke hoofdrol in kleine musical. De mijne kon niet meer lang duren...ben je er tenminste direct vanaf en hoef je niet de hele tijd in spanning te zitten.

Lees meer...

Een rondje van Rutger Bulsing

Eén maand na de eerste dag repeteren is het de hoogste tijd om te vertellen over het wel en wee van de repetities van Soldaat van Oranje. Er is al ongelooflijk veel gebeurd en op alle vlakken wordt er keihard gewerkt om vanaf Oktober een waanzinnige musical op de planken te brengen.

Lees meer...

Column Sander Eckhardt

De wintertijd is vannacht om 3:00 officieel begonnen en laat die dag nou net de eerste vrije dag in weken zijn. Heerlijk uitslapen en jezelf mentaal rijk rekenen met een uurtje extra slaap. En dat had ik nodig ook. De laatste keer dat ik over de repetities schreef, is alweer ruim drie weken geleden. Het schrijven van een dagboek vereist enige discipline en zo ook het leren van twee rollen als alternate en understudy. Ik mag niet klagen, want in de nog wat grotere producties dan deze moet je soms minimaal vijf rollen kennen. Als het niet meer is! Ik heb de afgelopen weken vaak gekeken, geschreven, creatives aan hun jas getrokken en vooral veel gewacht. Dat is niet altijd even fijn als je, zoals ik, bruist van de energie om de vloer op te gaan en het echte werk aan je collega’s moet overlaten. Mijn script is inmiddels een stuk perkament geworden, mijn enige echte eigen alternate en understudy bijbel. Discipline, discipline… en dan moet het echte werk nog beginnen.

Lees meer...

Column van Ger Savelkoul

Fijn, zo’n hoofdrol! Twee-en-een-half uur pauze en de leukste grappen van de voorstelling onder mijn hoede. Maar dat komt straks wel. Eerst achter m’n laptop kruipen voor een verse column.

Mijn vorige schrijfsel voor jullie dateert alweer van net na de première en ik kan jullie vertellen: “the show DOES go on”. Bijna alle covers zijn ingewerkt (ondergetekende incluis) en de meesten hebben ook al hun shows mogen draaien. Zowel  Gordon (een track die niet zo heel veel verschilt van mijn normale hennyvriententrack op de bohemianscènes na) als DJ (waarin ik van eerdergenoemde riante pauze mag genieten) heb ik intussen al meerdere keren mogen spelen. En dat is precies de situatie die ik voor ogen had toen ik begin dit jaar na veel twijfelen toch ja heb gezegd tegen deze klus; avond aan avond met deze show in het ensemble een liedje zingen en een dansje wagen is fantastisch om te doen, maar daar wilde ik mijn schnabbelnetwerk en korte projecten niet voor opgeven. Maar als ik nu merk hoezeer ik geniet van elke avond op het toneel met deze groep mensen –in welke rol dan ook- lijkt de twijfelperiode onnodig lang.

 foto Roy Beusker

Lees meer...

Column van Nathalie van Gent

Musicalsites.nl heeft Nathalie van Gent, de vriendin van Roman van der Werff , gevraagd een column te schrijven over haar belevenissen, Roman en het programma "Op zoek naar Zorro".
Haar column volgt hieronder.

nieuwjaarsconcert-149

Lees meer...

Column Bas Bovelander

Bas Bovenlander is een vierdejaarsstudent van de Frank Sanders Akademie en zal ons regelmatig een kijkje in zijn leven gunnen. Vandaag zijn eerste column.

Al tijden droom ik er van een column te schrijven. En hier is hij dan, mijn allereerste column.

Lees meer...

Heftig seizoen

Halllo allemaal!!!

Da’s een tijd terug dat ik een column schreef voor musicalsites, maar ik zal nu weer elke maand gaan schrijven.

Lees meer...

Column 1: “Droomvlucht wordt realiteit!”

droomvlucht perspresentatie-25Zaterdag 13 augustus, was het dan eindelijk zover: “De eerste officiële repetitiedag van Droomvlucht de Musical”! 

Zoals bij iedere nieuwe musicalproductie begint zo’n eerste dag met een gezellige kennismakingsochtend. Deze keer nog niet met taart maar wel met hele grote overheerlijke gevulde koeken. Tevens kreeg iedereen een dromenvanger, en een productieboekje zodat we de namen van al onze nieuwe collega’s kunnen onthouden. Want dat zijn er nogal wat! Alleen de volwassen cast bestaat al uit meer dan 20 mensen. Daarnaast spelen in deze musical per voorstelling meer dan 10 kinderen mee. En dan zijn er natuurlijk nog de creatives, het team van Cook A Dream, en de medewerkers van productie, kleding, kap en grime, techniek, licht en geluid enzovoort…! In totaal stonden we denk ik met zo’n 120 man in het repetitielokaal! Dit gaf werkelijk een magische energie!

Lees meer...

Rituelen, de column van Marcel Jonker

fotoroy

 

Een boel mensen in het theater worden in leven gehouden door hun rituelen. Die zorgen voor regelmaat en zijn deels bedoeld om te voorkomen dat je gek wordt tijdens een tournee.

Om de drie, vier dagen een andere stad en andere omgeving doet namelijk iets met je.

Je hebt geen idee meer van data en tijd en bent eigenlijk alleen maar bezig om je steeds ergens anders op je gemak te voelen.

Lees meer...

Daniel Vissers Blog 3: op weg naar de première!

Inmiddels ben ik al langer dan een haf jaar bezig met dingen omtrent Saturday Night Fever. Het begon vorig jaar met de audities. Audities kunnen vaak verschillend lopen.

Lees meer...