Over de schouders van de stagemanager

Het is maandagochtend en de wind giert om het huis. Het stormt flink en er wordt geadviseerd binnen te blijven. Geen probleem, denk ik, want ik geniet nog even na van de prachtige première van Sonneveld die ik gistermiddag in de stadsschouwburg van Utrecht heb beleeft.
Steve de groot

Lees meer...

Daar gaan we!

Daar gaan we, op een dinsdagochtend op een levensgevaarlijk vroeg tijdstip voor artiesten, richting Zaandam. We hebben eerst een perspresentatie met daarop aansluitend het traditionele "taartsnijmoment!"
javan

Lees meer...

Kan iemand mij komen reanimeren?

Musicalsites.nl heeft Nathalie van Gent, de vriendin van Roman van der Werff , gevraagd een column te schrijven over haar belevenissen, Roman en het programma "Op zoek naar Zorro".
Haar column volgt hieronder.nieuwjaarsconcert-149

Lees meer...

De column van Bram Ven

Aanhakend op een vorig column (“OPROEP: Minder muren, meer openingen, meer cross-over, meer onderling respect en waardering) geschreven door Niels van Doormalen , waarin hij schrijft over de positie die het musicalgenre nu in de Nederlandse theaterwereld en het theaterwetenschappelijke veld heeft en gezien wordt als lage cultuurvorm, wil ik het graag hebben over 1 van de oorzaken hiervan.

DSC 2720

Lees meer...

'Hotel barst uit zijn voegen'. De nieuwe column van Theun Plantinga

Deze week wordt ernstig duidelijk dat het Hotel uit zijn voegen barst. De kleding en rekwisieten zijn niet om aan te slepen, de muziek met ons zang gaat de goede kant op, het decor is bijna klaar en ons repetitielokaal is te klein aan het worden.

theun

Lees meer...

Antje Monteiro over accepteren en loslaten

Mijn hele leven al vind ik mijn verjaardag een bijzondere dag. Natuurlijk is de verjaardag van mijn Romy het meest bijzonder maar daarna komt dan toch echt die van mij! Hahaha Jarenlang heb ik het dan ook uitgebreid gevierd met feestjes, brunches etc. Het is, ondanks april, ook bijna altijd een stralende dag. Mijn vader zei altijd `Jij bent mijn echte lente kindje` De laatste jaren werd ik een beetje moe van de hele avond zelf rond rennen om voor je gasten te zorgen zonder zelf met iemand te hebben gekletst (en we weten, dat kletsen daar hou ik wel van).

Lees meer...

De column van Sander Eckhardt

Als ik de afgelopen week in één woord zou mogen omschrijven, dan is dat met: spannend! De laatste keer dat ik jullie op de hoogte hield van de vorderingen tijdens de repetities, was vorige week zaterdag. Toen hadden we onze laatste repetitiedag in Dutch Studio’s. Na een lange week doorlopen spelen, voelde je dat iedereen in de groep toe was aan een nieuwe impuls. Nou, die hebben we gekregen deze week.

 

Lees meer...

Over Seas. De column van Britt Lenting

Nog 1 nachtje slapen en dan vliegen we naar London! Iets eerder dan gepland in verband met de verwachtte Orkaan Erica die op dit moment onderweg is en waarschijnlijk ook het zuiden van Florida zal bereiken.. Dus wegwezen!!!

low 1429646065 sbwr an 4272

Lees meer...

Column Milène van der Smissen

"And the stars of tonight's show: Benjamin Alicea, Kayleigh leMay, Damian Barray and Millie van der Smissen" Met een dikke vette smile op mijn gezicht, zwaai ik naar het publiek. Het gordijn schuift dicht..3,2,1. Weg smile, weg bavel, weg boobs naar voren. Allrightie, dat was nummer één van vanavond. Nog één te gaan.

milene

Lees meer...

En toen was er ineens een Try Out.

Na twee maanden hard repeteren, twee weken monteren en technische doorlopen, was het afgelopen zondag dan toch echt zo ver. De allereerste doorloop met publiek. De spanning was goed te voelen. Zijn we er wel klaar voor?

En natuurlijk zijn we er klaar voor. Met volle energie hebben we ons er in gegooid en we zijn er goed doorheen gekomen.

Lees meer...

Correctie slip aan de wilgen.

Ken je dat ? Je komt een oud klasgenootje tegen en je schrikt je te pletter!
"Jeetje!!! Wat is die OUD geworden!!!!"
Uitgezakt!! What happened? Want wees nou eerlijk. Ik ben jong, vitaal! Sterker nog, ik ga Nederland laten zien dat 40 het nieuwe 20 is!!
Vol goede moed verkondig ik aan de wereld dat ik een eigen productie ga doen! Ik neem prachtige danseressen aan. Met prachtige lijven!

nurlailakarim

Lees meer...