Column van Renée van Wegberg

De repetities van 'De Man Die Het Wist' in de studio onder tl-licht zijn voorbij! Na weken teksten leren, scènes ensceneren en discussiëren staat er een voorstelling. Wat een leuk en leerzaam proces was het, om van een nieuw geschreven script samen met de regisseur en je medespelers het verhaal en de personages te creëren, zonder dat er al een blauwdruk is zoals vaak bij musicals het geval is. Inmiddels zijn we met het gezelschap verhuisd naar het theater in Purmerend waar we de voorstelling aan het monteren zijn met het theaterlicht, en –geluid. Wat gaat die tijd toch snel.

Lees meer...

Bas Bovelander: De kop is er af!

Vrolijke liedjes, leuke danspasjes, gezellige collega’s en een hele vrolijke regisseur. Ik kan niet wachten om de Nederlandse theater in te gaan.

 

Lees meer...

Jorge Verkroost / De Musical Droomvlucht /Column 2: “Furius de Trollenkoning…”

“Geliefd trollenvolk…” Dat waren de eerste woorden die ik las, nadat ik het auditiemateriaal had ontvangen, voor de rol van “Furius de Trollenkoning”. Een aantal dagen later stond ik in Focus, in één van de studio’s waar we de afgelopen weken ook repeteerden, en presenteerde voor Jasper Verheugd de regisseur, en afdeling casting mijn ingestudeerde troonrede. Aansluitend aan de monoloog mocht ik ook nog een lied zingen. De auditieopdracht was: “zing een lied dat past bij het personage en de musical”. Omdat trollen een hekel hebben aan bloemen had ik een aangepaste tekst gemaakt op het lied “Jij brengt nooit meer bloemen voor mij mee”, beter bekend als “You don’t bring me flowers anymore”.
Het werd een auditie om nooit te vergeten, waarbij Marianne van Wijnkoop en haar casting team fantastisch tegenspel gaven als trollen. Ik mocht zowel de monoloog als het lied een aantal keer overdoen met verschillende regieopdrachten! En zo kwijlde en brulde ik mijzelf op furieuze wijze naar de finale ronde! Van de waterboiler die ik mocht gebruiken als katheder was na die middag helaas weinig meer over…

Lees meer...

Repetitieperiode ‘De Jantjes’ – Column 2

Maarten Redeker (23) studeert op dit moment in z'n laatste jaar van de Muziektheater academie van conservatorium Codarts Rotterdam, speelde vorige zomer Simon in de door Daniël Cohen geregisseerde versie van Jesus Christ Superstar, staat dit seizoen in 'de Jantjes' als Kees en understudy Dolle Dries en Blauwe Toon van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment, zingt in de fantastische vocal group the Jukebox Boys en is zangdocent. Dit seizoen schrijft hij voor Musicalsites maandelijks een column.
737187 567754353292234 1016712156 o

Lees meer...

Ivo Chundro over zijn theaterleven

....OVER EEN PAAR MAANDEN IN MIJN THEATERLEVEN EN DE TELEFOON....

Vanuit Musicalsites werd me gevraagd om een backstage column te schrijven, eigenlijk over 1 productie, maar ik heb er heel wat achter de rug dus ik dacht ik maak er een terugblik van en neem jullie mee..

Lees meer...

Column Oedo Kuipers

Hallo iedereen,

Mijn naam is Oedo Kuipers. Ik ben door Musicalsites.nl gevraagd een column te schrijven over mijn belevenissen in het musicalvak. Dat lijkt mij leuk, nog nooit gedaan, dus we gaan het maar proberen! Want je moet toch af en toe nieuwe dingen in je leven uitproberen, maar daar komen we later nog op terug.
Oedo

Lees meer...

Column Daniel Visser, deel 4

We zijn inmiddels een paar weken verder sinds de première. Het is lekker dat we met de groep nu alles in ons lichaam mogen laten zakken. Veel castleden zijn momenteel ziek geweest of hebben een blessure gehad aangezien een intensief repetitieproces was.

daniel

Lees meer...

Het Laatste Liedje

Jesus Christ Superstar. Een stuk wat ik al vanaf de eerste lp volg. Alle versies heb ik denk ik wel een keer gehoord, en elke versie had weer iets anders wat ik mooi vond.

Lees meer...

The Dutch Maffia

The Dutch Maffia. Zo noemen ze ons hier. Omdat het hier in Duitsland sterft van de kaaskoppen. Waarom? Tja, nieuwe politieke en culturele zeden in eigen land, waardoor er eigenlijk geen droog brood meer te verdienen valt en de Duitsers staan ons aan de grens te lokken met blokjes kaas, maatjes-haring en open armen.
Marcel Jonker

Lees meer...

Back to Neverland

Gewapend met 2 propvolle koffers, een schoudertas, een rugzak en 2 plastic tassen met vanallesennogwat er in (incl. mini-kerstboompje!!) kwam ik vorige week aan in Brussel. Hier gaat het gebeuren; de wereldpremière van Peter Pan - The Never Ending Story World Arena Tour in het Vorst Nationaal. En we hebben zelfs 3 premières! Een Engelstalige, een Franstalige èn een Nederlandstalige! Gelukkig niet allemaal op dezelfde dag...

milan v weelden peter pan

Lees meer...

Onze columniste Laura in aflevering van 'Het Klokhuis'

Voor de afstudeerrichting programmamaken heeft Eline de Ruig een aflevering voor het Klokhuis gemaakt over Laura, kleedster bij de musical Sister Act en onze columniste. Waar komen de kledingstukken vandaan? En wat als er iets kapot gaat?
laura de boer column

Lees meer...