Het leven van een Rozette gaat niet over rozen.

Een uitspraak die klinkt als een klok en klopt als een bus!!Twee weken geleden kregen Ivo Chundro en ik de uitdaging in onze schoot geworpen om een show in 10 dagen uit onze hoofd te leren. De eerste run werd geweldig gespeeld en gezongen door Wesley de Ridder en Ruben Kuppens en nu was de beurt aan ons.

 rozettes

Lees meer...

'Moin moin!' – Column van Stef van Gelder

HOERA! Drie bulten op m'n hoofd verder ben ik eindelijk gewend aan mijn keuken en haar plafond van 1.85 m hoog. Ik denk dat ik mijn woonsituatie het beste kan omschrijven als Gandalf die zijn intrek heeft genomen in het huis van Bilbo. Heb je een beeld? Alleen zou Bilbo met deze bachelor pad inrichting er een stuk op vooruit zijn gegaan. Zo helemaal op mezelf is wel even wennen na 3 jaar in een Tilburgs studentenhuis gewoond te hebben, met al m'n vrienden om me heen. Maar school is voorbij, nieuwe tijden zijn aangebroken en dus heb ik met pijn in het hart afscheid genomen van mijn lieve roomie Eline, om naar dit Hamburgse eenpersoons-paradijsje te verkassen. En ach, lage plafonds, piepende deuren, geen vaatwasser, wat maakt het uit? Ik heb vooral geselecteerd op een appartement waarin ik al m'n schoenen enigszins kwijt kon. First things first.

column stef 3

Lees meer...

Column Marlon Henry

Marlon Henry speelt momenteel in Sister Act Duitsland en heeft voor Musicalsites een column geschreven. 

Marlon

Lees meer...

4e week Jesus Christ Superstar

De 4e week Jesus Christ Superstar is ingegaan en het stuk begint nu echt vorm te krijgen. Er zijn al prachtige dingen ontstaan die mensen die het 'traditionele' stuk goed kennen zullen verrassen. Op een positieve manier wel te verstaan.
Foto Column 3

Lees meer...

Keihard repeteren bij West Side Story

Twee weken keihard repeteren. Twee weken hele dagen werken met 32 castleden. Twee weken intensief begeleid worden door het creatieve team. Dit is wat ik heb gedaan de afgelopen twee weken. De afgelopen weken vond namelijk de Summer Academy plaats van West Side Story.
Bastiaan en Floor

Lees meer...

'Van Afrika tot in Amerika van op de Himalaya..’,

'Van Afrika tot in Amerika van op de Himalaya..', 'Zwaai, zwaai, zwaai als je verliefd bent' 'Ik voel me plots weer zo ojalélé', 'Oma's aan de top!'. Houdt het eens op? Ik zit in een soort afkickfase want nog steeds spoken de liedjes door mijn hoofd. Een half jaar lang deed ik mee aan de zoektocht K3 zoekt K3. Van de aanmelding tot de finale, been there, done that. En nu is het dus afgelopen en volgt het zogenaamde 'zwarte gat'... Of niet?

Jindra

 

Lees meer...

'Opening Night' 15 oktober 2013

Vanavond is het zover! In de prachtige Leidse Schouwburg zal de première plaatsvinden van De Man Die Het Wist van Het Thriller Theater. Na 5 weken repeteren, 1 week monteren en 3 weken try-outs maken we ons op voor de avond waar we naartoe hebben geleefd. En we hebben er zin in!

Lees meer...

Van de mijnen naar de Opera

Ja, daar zit je dan...Oberhausen - Duitsland. Als je me vorig jaar had verteld dat ik hier vanaf oktober zou werken, had ik je, denk ik, voor gek verklaard. Billy zou namelijk nog veel langer draaien dan een jaar. En nu is morgen, 7 november, de laatste Billy. Na 1 jaar en 1 dag vanaf de eerste try-out. Ik speelde op 3 oktober mijn laatste Billy-show en begon 6 oktober bij Das Phantom der Oper.

Billy Elliot premiere 22

Lees meer...

Britt in iets typisch British

Een Pantomime, ik had er tot vorig jaar nog nooit van gehoord en nu sta ik er in één. 
‘Beauty and the Beast’ wel te verstaan! In Theatre Royal, te Bury st Edmunds.
Een leuk stadje 1,5 uur ten noorden van London.

britt lenting

Lees meer...

Invloedrijk Theater van Niels van Doormalen(17): Het begin van durven dromen

Afgelopen jaren heb ik veel aan mijn toekomst in het theater getwijfeld. Logisch, gevoel en verstand blenden zich tot een massa van mogelijkheden wanneer je de creatieve sector wil betreden. En dat is niet altijd makkelijk. Maar op een gegeven moment geef je je voor het vak, omdat theater min of meer je levensstijl is geworden. Er is niets mooiers in mijn leven. Samen met theater heb ik dingen gevoeld die ik nooit zou kunnen voelen zonder, het inspireert me dagelijks. Dat is de reden waarom ik Invloedrijk Theater heb opgezet. Theatermaken, een netwerk opbouwen, werken met jonge talenten en culturele mensen verbinden zijn kenmerkend voor dit project: het begin van mijn durven dromen.

Niels 1

Foto: Jordy Maarseveen

Lees meer...

Column Jody Bhe vanuit Zweden

Een musical in een compleet andere taal leren die je niet kent of spreekt? 'Tuurlijk!', dacht ik. Ik ken de musical binnenste buiten na het 300 keer gespeeld te hebben in Nederland. Toch?!

Lees meer...