In gesprek met de hoofdrolspeler van Mozart de musical, Oedo Kuipers

Oedo Kuipers leerden wij kennen bij de Fontys Hogeschool waarin hij speelde als tweedejaars in "The Secret Garden" en als derdejaars in "De Spooktrein". In M-Lab zong hij in "Shakespeare in Concert" en ook speelde hij de rol van Prins FloriZan in het meerdere malen genomineerde "Wintersprookje" van M-Lab.

Oedo 795a

Lees meer...

Musicalsites ontmoet Phantom ster Geronimo Rauch

Al 28 jaar lang een waanzinnig succes in London en 151 andere steden, met meer dan 70 Awards en 140 miljoen individuele bezoekers. Wij hebben het dan uiteraard over Andrew Loyd Webber's The Phantom of the Opera. Musicalsites kreeg de kans om een exclusief interview te hebben met de huidige West End Phantom, Geronimo Rauch, en mocht daarnaast ook van deze show genieten. Klik op lees verder voor het video-interview met beelden van de show.

Schermafbeelding 2015 07 02 om 10.15.50

Lees meer...

Addicted to Blues, een reis met Billie Holiday terug in de tijd

Bij binnenkomst op de SS Rotterdam, waar ik met Sophia Wezer heb afgesproken, is het elke keer weer of je een stap terug maakt in de tijd. Dit schip straalt een mooie authentieke sfeer uit die je terugbrengt in de jaren 50. De jaren dat Billie Holiday haar grootste successen had. "Addicted to to Blues" met Sophia Wezer brengt ons terug naar die tijd.

Musical Billy Holiday

Lees meer...

In gesprek met Na-Young Leon....

Na-Young Jeon speelt momenteel in Londen de rol van Fantine in de musical die al 28 jaar opgevoerd wordt, Les Miserables. Les Miserables werd eerst in het Palace theater en later in het Queens theater in Londen gespeeld. De voorstelling is in al die jaren miniem aangepast en wordt nog in de vrijwel oorspronkelijke vorm gespeeld. Nieuw daarin zijn de castleden die inmiddels sinds juni voor minimaal een jaar de cast vormen van deze schitterde musical.
1454411 711399345550499 694875974 n

Lees meer...

Suus zingt Toon, de magie gaat verder


Suzan Seegers brengt een bijzondere hommage aan Toon Hermans. Vlak voor en na haar optreden spraken we met Suzan over haar plannen voor 2013-2014.
UItmarkt 2013 zaterdag-61

Lees meer...

"Wat mij betreft blijft alles bij het oude nu ik 65 ben"

Dit schooljaar wordt een bewogen jaar voor de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Frank Sanders is dit jaar 65 jaar geworden en de Frank Sanders Akademie gaat verhuizen naar een nieuw gebouw, Flowamsterdam. Flowamsterdam is een ruim opgezet gebouw dat stevig en transparant is opgezet op een unieke locatie vlakbij de RAI. Leren, werken en winkelen op één locatie. Als onderdeel van het ROC van Amsterdam zal de Frank Sanders Akademie na 5 jaar het gebouw aan de Postjesweg verlaten en zijn nieuwe thuis betrekken.

franksanders_1

Lees meer...

Rosalie de Jong; je moet altijd streven naar perfectie

Rosalie de Jong speelt in “Droomvlucht, de musical” de rol van koningin Titania en moeder.

Rosalie studeerde af aan de Frank Sanders' Akademie voor musicaltheater te Amsterdam en speelde o.a. in “Petticoat”, “ High School Musical” en in “All Shook Up”.  Tevens was zij één van de drie finalisten in het programma “Op Zoek Naar Mary”. Aan de vooravond van de première spraken wij met haar.

droomvlucht premiere-52

Lees meer...

Interview Suzan Seegers

“Ik ben Suus”, zegt Suzan Seegers als zij zichzelf voorstelt. Haar naam past bij de eerste indruk die ze maakt. Klein van stuk, krachtig en energiek, jong en een tikkeltje speels. Hoeveel meer zij is dan dat, komen we dit theaterseizoen te weten. Ze toont haar veelzijdigheid in een persoonlijke en muzikale voorstelling: SUUS, geproduceerd door OpusOne.

Lees meer...

Rene van Kooten naar de Alpe d'HuZes

Onze reportage:

Sondheim in Songs

Sondheim in Songs werd afgelopen week gepresenteerd. Hieronder staat het videoverslag van deze bijeenkomst. Meer informatie staat op www.m-lab.nl.

Michael van Hoorne, maak je dromen waar.

Musicalproducent Michael van Hoorne is met zijn 29-jaar een van de jongste musicalproducenten in Nederland. Michael heeft zijn droom gevolgd en staat op het punt om twee musicalproducties op de planken te zetten. De Gelaarsde Kat en 1953. Wie is hij en waar staat hij voor. Deel 1 van dit interview geeft antwoord op die vraag en maakt ook meteen duidelijk dat dromen werkelijk waar kunnen worden.