Een brug naar Broadway...

Dat kan de voorstelling 'in de ban van Broadway' best weleens worden. In meerdere opzichten. De voorstelling, met teksten van Nathan Vecht en liedteksten van Jurrian van Dongen vertelt het verhaal van Grace (Tjitske Reidinga) die in aanraking komt met haar idool, de broadwayvendetta Margo Miller (Loes Luca). De broadwayster ontfermt zich over haar, maar dan blijkt dat Grace misschien toch niet zo naïef is als ze in eerste instantie lijkt. Het verhaal is vrij vertaald naar het boek van Marry Orr 'The wisdom of Eve' dat later verfilmd wordt tot de awardwinning film 'All about Eve'.

In de ban van Broadway presentatie 21

Lees meer...

We want More

Toen Bos theaterproducties tekstschrijfster en actrice Bodil de la Parra benaderde voor een komedie met 20 vrouwen moest zij even nadenken. Uit dit denkproces kwamen 11 vrouwen en 1 heer die elkaar hervinden op een reünie. Twintig jaar geleden stonden de dames samen op het podium als popkoor Womans World. In de fgelopen jaren is veel gebeurt en is het leven toch niet zo gelopen als de dames toendertijd dachten.

wewantmoreQX3A3661

Lees meer...

Harrie Vermeulen is terug!

Harrie Vermeulen is terug! Harrie klaagt speen en been als hij moet babysitten. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er weer een enorme puinhoop van. En wat als de baby’s zijn verdwenen?

JonvanEerdQX3A2854

Lees meer...

In bed met Dietrich en Piaf

Musicalsites mocht aanwezig zijn bij een de perspresentatie van "In bed met Dietrich en Piaf". Na een hartelijke ontvangst nemen Irene Kuiper, Frederique Sluyterman van Loo en Ger Otte en regisseur Daniël Cohen op hun stoelen voor het podium. Er wordt uitgebreid verteld hoe deze voorstelling tot stand is gekomen en hoe men elkaar heeft gevonden voor deze voorstelling. 

Op 6 mei – de sterfdag (1992) van Marlene Dietrich – 2016 gaat in Amsterdam in theater Het Zonnehuis “In Bed met Dietrich en Piaf” in première. Deze nieuwe muziektheaterproductie van de Nel vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf.

In bed met Dietrich en Piaf 5

Lees meer...

Perspresentatie Footloose, de swingmusical

Vanmiddag vond in Antwerpen de perspresentatie plaats van Footloose, de swingmusical. De entourage ( de foyer van het theater ) was niet echt bijzonder, maar de vier gezongen nummers klonken als een klok. In april zal de cast begeleid worden door een live-orkest.

Footloose de swingmusical 18

Lees meer...

Pippin bij introductie Cultural Menu Conservatorium Hotel

Gisteren introduceerde het Conservatorium Hotel een nieuw menu in de schitterde Brasserie. Het Cultural Menu is een aanvulling op de menukaart voor gasten die vanaf 17.30 uur, voorafgaand aan een voorstelling, musical, concert of expositie, kunnen genieten van een speciaal menu van chef Schilo van Coevorden.

IMG 1500 bijgesneden

Lees meer...

Eindhoven ontwaakt: Spring Awakening in Pand P

In Eindhoven vonden vandaag de eerste van de drie verschillende doorlopen plaats van Spring Awakening. Na maanden repeteren werd er nu geoefend in kostuums en met de band.

Spring Awakening doorloop 18

Lees meer...

Ghost Rockers veroveren Nederland

 Sinds december zendt Nickelodeon de van oorsprong Vlaamse serie Ghost Rockers uit. De Ghost Rockers bestaan uit Mila (Tinne Oltmans), Jonas (Juan Gerlo), Jimmy (Elindo Avastia), Charlie (Marie Verhulst) en Alex (Wout Verstappen). Ze studeren aan het DAM, de academie voor Dance, Acting & Music, waar in de kelder wel heel speciale, spookachtige instrumenten staan... en vandaag werd de eerste Nederlandse fandag door Nickelodeon georganiseerd.

IMG 0005

Lees meer...

Starlight Boulevard brengt de musical Grand Hotel

 Met trots presenteert Starlight Boulevard de musical Grand Hotel: een zinderend stuk over liefde en intriges, waarin de donkerste geheimen van de mens aan het licht komen. U wordt meegenomen naar de roaring twenties, waar u in het Grand Hotel Berlijn kennismaakt met de crème de la crème van de Berlijnse jetset. In deze wereld is niets wat het lijkt: iedereen draagt een masker om te krijgen wat hij wil. Totdat er steeds meer scheuren in die maskers zichtbaar worden...

Grand Hotel Utrecht 4

Lees meer...

Hemelhoge verwachtingen van de SKY-cast

Na jaren van overleg over technische mogelijkheden, teksten, rolbezetting en muziek werd door Marco Borsato, John Ewbank en de theaterproducenten van Imagine Nation, Kees Abrahams en Robin de Levita, op 28 december al bekend gemaakt dat Lisse Knaapen de hoofdrol van Sky in de gelijknamige nieuwe musical zou gaan vertolken.

IMG 1157

Lees meer...

De kracht van ‘Amandla! Mandela’ is geland

De vertraging en het gedoe bij de douane op Schiphol mochten de pret niet drukken voor het Khayelitsha United Mambazo Choir. De enthousiaste Afrikaanse leden van het koor kwamen breed lachend aankomsthal 4 binnen om vervolgens de popelende pers met een krachtig optreden van de vernieuwde versie van de musical 'Amandla! Mandela' te mogen verrassen.Amandla Mandela Schiphol 17

Lees meer...