Het Brabants Muziektheater houdt Titanic boven water

In de maanden oktober en november 2016 speelt het Brabants Muziek Theater het aangrijpende verhaal van de Titanic.
Dit beroemde verhaal wordt gespeeld door 45 acteurs, 28 orkestleden en een 20-tal figuranten. En zal op 20 oktober aanstaande in première gaan in het Chassé theater te Breda. Vandaag waren wij bij de repetities van dit theaterspektakel.

DSC01039

Lees meer...

Peter Pan het échte verhaal; boekverslag 2.0

‘Want we gaan weer terug naar het boek van J.M Barrie. En J.M Barrie is in mijn ogen geniaal.’ Elise Berends deelt haar gedachten met de aanwezige pers op de perspresentatie van haar nieuwste meesterwerk ‘Peter Pan, vliegt recht je hart in’. We hebben dan al van een muzikaal nummer mogen genieten, gebracht door (een gedeelte van) de cast. Ze spelen met twee casts. Totaal 80 kinderen van het NJMT, twee Peters en twee Wendy’s, twee Tinkerbels. Vandaag mogen Ferron de Wit (Peter) en Wera Misset (Wendy) hun kunsten aan ons tonen. Roan Pronk en Bente Kruger keken toe. Vaste castleden zijn o.a. Vincent de Lusenet en Patricia van Haastrecht als ouders van Wendy, de Darlings. Kapitein Haak wordt gespeeld door Jeroen Phaff, die vandaag zijn maatje Smie (Marc-Peter van de Maas) moest missen door het samenvallen met de laatste Beauty and the Beast.

Peter Pan het echte verhaal presentatie 8

Lees meer...

Cast abstractere en eigentijdse Hair staat te trappelen

Met de première op 25 september in het vooruitzicht is de cast van Hair sinds 1 augustus aan het repeteren. Vandaag was er een open repetitie waar de cast de eerste twintig minuten van de voorstelling liet zien. Een indrukwekkende twintig minuten.

Hair open repetitie 76

Lees meer...

Nieuw musical-spektakel in België: "Albert I"

Op het mooie ruim 600 jaar oude kasteel De Merode wordt deze zomer de spectaculaire musical Albert I gespeeld. Het kasteel is nog steeds bewoond door de Prinsen de Merode. Als we de oprijlaan oplopen, zien we het kasteel in volle glorie. Gisteravond werden aan de pers alvast drie scenes getoond en dat voorproefje smaakte zeker naar meer. 

Albert 1 preview 8

Lees meer...

De vlucht van de klucht "Boeing Boeing"

Hij is weer terug! Vandaag werd er kennis gemaakt met de nieuwe cast van de klucht Boeing Boeing. Deze nieuwe frisse versie van het bekende stuk wordt op de planken gebracht door Arijan van Bavel, producent van Theater de Klucht, voormalig Comedie-Compagnie.NL. Hij speelt tevens een rol in het stuk, samen met Bas Muijs, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Sabine Beens en Femke van Assouw.

Boeing Boeing Boeing rob de haan 3

Lees meer...

Charley Chaplin, de musical

Music Hall presenteerde vandaag de cast van "Chaplin, de musical".

13435457 1362556693771499 7093546022319810740 n

Lees meer...

250ste Bodyguard; het is een roes waarin je leeft...

Woorden van een trotse producent Albert Verlinde. Wij spraken hem bij het feestje ter ere van de 250ste voorstelling van de musical, 'The Bodyguard'.

IMG 2891

Lees meer...

Feest in het Circustheater

Het AFAS Circustheater Scheveningen werd op 16 juli 1904 geopend door Circus Schumann en heeft dus al ruim honderd jaar theatergeschiedenis. De afgelopen vijfentwintig jaar trokken legendarische musicals als The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elizabeth, Aïda, The Lion King, Tarzan, Mary Poppins, Wicked, Sister Act, Billy Elliot en Beauty and the Beast miljoenen bezoekers.

25 jaar Circustheater 13

Lees meer...

Ciske de Rat steekt opnieuw van wal.

Ciske de Rat is langzamerhand een onderdeel van Nederlands Erfgoed net zoals Danny de Munk. Danny is inmiddels één met Ciske, die voor een groot deel zijn leven heeft bepaald. Op 46-jarige leeftijd is het voor hem de laatste keer dat hij in de rol van Ciske de Man kruipt. Op een aantal castleden na treedt er een geheel nieuwe cast aan.

Ciske presentatie 19

Lees meer...

Hippies uit de musical Hair terug in het Vondelpark

Een betere plek, het Vondelpark in Amsterdam, voor de perspresentatie van de musical Hair is er niet. In de zomer van 1971 waren de hippies in het Vondelpark wereldnieuws. 'Hippies' worden gezien als de "makers" van de flowerpowerbeweging en zijn daarom verbonden met de seksuele, muzikale en sociale revolutie(s) van de jaren zestig en zeventig. Ze maakten muziek, discussieerden en gaven de hasjpijp door. ’s Ochtends lagen ze héél lang in hun slaapzak op het gras van het Vondelpark. Op het hoogtepunt sliepen 1500 tot 2000 jongeren in het park.

Hair Vondelpark 39

Lees meer...

DommelGraaf & Cornelissen presenteert seizoen 2016/17

Met een zonnebril op de kop en met onze blote benen parade, vanwege het heerlijke weer, werden wij van Musicalsites vandaag welkom gehetenin Theater de Meervaart te Amsterdam. Productiebedrijf DommelGraaf & Cornelissen presenteerde hier deze middag namelijk de producties van theaterseizoen 2016/2017.

DommelGraaf en Cornelissen presentatie 2016 78

Lees meer...