"Into the Woods" weer terug in het theater

Producent PIT PRODUCTIES brengt vanaf begin 2017 de musical ‘Into the woods’ op de planken. Deze musical is te zien in de Nederlandse theaters en wordt vertolkt door een topcast met Elise Schaap, Paul Groot, René van Kooten, Brigitte Heitzer, Esther Maas, Wart Kamps, Lone van Roosendaal, Jeremy Baker, Laus Steenbeeke, Guido Spek, Esther Floor, Mirjam De Rooij en Roosmarijn van Bohemen.

MPP 9813

Lees meer...

The Illusionists komen naar Nederland

In januari 2017 is het dan eindelijk zover, zeven van de beste illusionisten komen naar Nederland om het Nederlandse publiek weg te blazen met hun geweldige goocheltrucs.

The Illusionists 21 

Lees meer...

Fifa Blatter, een verhaal over de keizer en zijn val

Janke Dekker was de afgelopen dagen vol in de schijnwerpers waar het ging om een geheimzinnig telefoontje van een advocaat die het script van haar voorstelling "FIFA Blatter" vooraf wilde inzien. Een verhaal dat groter wordt gemaakt dan het is, vertelt ze.

Fifa Blatter perspresentatie 11

Lees meer...

Nederland schreeuwt om One nieuwe productie

Het Rijksmuseum van oudheden in Leiden is doorgaans niet een locatie voor een musicalpresentatie. Maar voor de nieuwe productie 'One' is er geen geschiktere plaats als deze.
Op het scherm prijkt het logo van de musical. Het teken Ankh, bewerkt met twee mensen met elkaar verbonden in een lichtschijn. Het is duidelijk: een Egyptisch liefdesverhaal.

groepsfoto

Lees meer...

Sprookjesspektakel Beauty and the Beast, met Josje Huisman als Belle

Productiehuis ‘Marmelade’ werd in 2013 opgericht door de jonge ondernemer Yoshi Aesaert. Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld. Met de productie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ zet Marmelade de allereerste stap naar live-entertainment. Vandaag mochten wij van Musicalsites alvast even proeven aan de sfeer van de voorstelling.

Beauty and the Beast Belgie 7

Lees meer...

Perspresentatie Ciske de Rat in het theater

Als we van de perspresentatie weg gaan, klinkt de schreeuw van Silver nog door de geluidsinstallatie. Het is duidelijk, de Ciske’s hebben bezit genomen van het Theater aan de Schie in Schiedam. Vandaag kreeg de pers een kijkje achter de schermen en wij waren daarbij.

Ciske de Rat presentatie 51

Lees meer...

Startschot musical ‘De Marathon’ is gegeven

De cast van de musical De Marathon is bekend. De monteurs uit de bijna failliete Rotterdamse garage worden gespeeld door John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens.

De Marathon startschot 19

Lees meer...

Tessa Sunniva in muzikale jungle van "Tarzan"

Een 360 graden belevenis, nog meer slingerende apen, sprongen van 17 meter hoogte en nog meer spektakel...
...we hebben het hier over de nieuwe (Duitse) versie van de musical Tarzan! De Duitse versie met een Nederlands tintje, Tessa Sunniva van Tol, bekend uit onder andere "De Kleine Zeemeermin".

Perspresentatie Tarzan Oberhausen 23

Lees meer...

"Indecent proposal" heeft alles in zich voor een intrigerende avond uit

De film "Indecent Proposal" met Robert Redford, Demi Moore en Woody Harrelson kennen veel filmliefhebbers. Het boek is wellicht minder bekend maar zeker net zo intrigerend als de film die toch nog wat romantische en raadselachtige momenten kent. Het boek daarentegen is explicieter en rauwer. Het toneelstuk Indecent Proposal dat dit seizoen in de theaters te zien is, is gelukkig gebaseerd op het boek.

indecent proposal 4 resize

Lees meer...

Charlie Chaplin; complex in zijn grootheid

Charlie Chaplin; grootheid in de filmwereld van weleer. Wie kent hem niet; dat mannetje met dat snorretje en gekke loopje. Maar Charlie Chaplin de musical is niet zomaar een timeline van zijn leven, het gaat veel dieper dan dat, dieper in de persoon die Charlie was.

IMG 5532

Lees meer...

Repetities The Lion King in volle gang

Met nog een maand te gaan voordat de eerste try-outs plaatsvinden, is de cast van Disney’s The Lion King volop aan het repeteren in Studio’s Aalsmeer. Vandaag was de perspresentatie waar wij een kijkje namen. 

The Lion King repetities Fotograaf Merel van Dooren 16

Lees meer...