Favestagepeeps RT @Musicalsites: Achter de schermen bij Mozart met Piek van der Kaaden. Lees meer en loop met Piek achter de schermen terwijl ze vragen be…
Musicalsites Achter de schermen bij Mozart met Piek van der Kaaden. Lees meer en loop met Piek achter de schermen terwijl ze vra… https://t.co/I4h9OO3aNW
Musicalsites Wij zijn te gast bij Musicalvereniging Zwaag voor de #premiere van Hairspray! Later meer.. https://t.co/U7w2u1DNpr
MartiniPlaza RT @Musicalsites: Ook Johnny Kraaijkamp in The Addams Family https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/aux1yidFFO
Musicalsites Sprookjessprokkelaar de musical speelt door in Efteling Theater https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/4jcc8OLO9U
Musicalsites Feestelijke Premiere Tommie in ‘On Your Feet’ https://t.co/WHwCKqNLPZ @TommieChris @OnYourFeetNL https://t.co/hJrt7FeW8e
Musicalsites Ook Johnny Kraaijkamp in The Addams Family https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/aux1yidFFO

Audities Kruimeltje

Rick Engelkes Producties (REP) en Efteling Theaterproducties brengen in het komende theaterseizoen het oer-Hollandse verhaal Kruimeltje groots tot leven. De musical over de straatjongen uit het bekende boek van Chris van Abkoude. Zaterdagmorgen 20 februari begon in de Efteling de zoektocht naar Kruimeltje. Bij de ingang van de Efteling staat een rij met jongetjes en ouders. Ewout Genemans zit achter de kassa en heet de jongetjes van harte welkom. Genemans gaat de zoektocht van het AVRO programma “Wie wordt Kruimeltje” presenteren.

foto Peggy de Haan


Ruim zeventig jongetjes hebben zich aangemeld voor deze audities. Kruimeltje is een oer-Hollands verhaal, geschreven door Chris van Abkoude in de jaren ’20 van de vorige eeuw (inmiddels toe aan de 84ste druk). Van Abkoude is ook de schrijver van de succesvolle Pietje Bell serie. Kruimeltje is een prachtig, liefdevol verhaal over de zoektocht van een straatjongen naar zijn familie.

 

Het verhaal
Een havenstad, rond 1912. Kruimeltje, een arme weesjongen zwerft op straat. Zijn moeder liet hem als baby achter bij vrouw Koster, die voor hem zou zorgen. Zijn vader vertrok tien jaar geleden naar Amerika om goud te zoeken. Kruimeltje gapt zijn kostje bij elkaar als hij samen met zijn vriendjes en zwerfhond Moor kattenkwaad uithaalt in de stad. De politie weet zich met de olijke, innemende straatjongen geen raad. Dan leert Kruimeltje kruidenier Wilkes kennen en blijkt dat Wilkes zijn vader in Amerika heeft ontmoet! Zou Kruimeltjes vader nog leven? Kan Wilkes hem misschien terugvinden, ver weg in Amerika?

In een landelijke zoektocht kijken REP en de Efteling uit naar de gedroomde Kruimeltje van Nederland. Naast de musical gaan Rick Engelkes en de Efteling ook een dramaserie ontwikkelen rond de nieuwe avonturen van Kruimeltje.

foto Peggy de Haan


We worden welkom geheten door de directeur van de Efteling. Kruimeltje is de achtste productie die in de Efteling gaat spelen. Hij wenst alle potentiële Kruimeltjes veel succes en vertelt ook nog dat vanaf april dit jaar de Efteling het hele jaar geopend blijft.

 

Daarna is het de beurt aan Rick Engelkens en hij vertelt: “Er komt een droom van mij uit. Tien jaar geleden stond ik met groot plezier als acteur op de set van de film Kruimeltje. Nu sta ik voor ons grootste project tot nu toe. Wie droomt er niet van om zo iets moois te maken. Ja, ik ben heel trots dat we dit samen met de Efteling en een fantastisch creatief team waar gaan maken. De hoofdfiguur uit Kruimeltje is eigenlijk een rasechte optimist. Ondanks alle tegenslagen verliest hij niet de moed, het is een echte vechter. Vallen en opstaan, nooit opgeven. Een instelling waar ik mij aan verwant voel, die mij past. Dat gaan we terugzien in de musical.”

foto Peggy de Haan


Vervolgens verteld Olaf Vugts van Efteling Theaterproducties. “De Efteling is bijzonder gelukkig om samen met Rick Engelkes Producties dit avontuur aan te gaan. Het verhaal Kruimeltje past naadloos in de Efteling-traditie van verhalen vertellen en beleven. Ikzelf heb het boek gelezen toen ik een jaar of 10 was en ook aan mijn eigen kinderen voorgelezen. De arme jongen, die ondanks zijn misère toch vrolijk blijft, is me altijd bijgebleven. Deze oer-Hollandse geschiedenis zal het theaterpubliek van alle leeftijden aanspreken en past daarom zo goed bij ons. Efteling Theaterproducties brengt nu al 7 jaar familiemusicals van hoog niveau. Ik ben ervan overtuigd dat het Nederlandse publiek ook Kruimeltje onmiddellijk in het hart zal sluiten” .

foto Peggy de Haan


Vervolgens mogen we nog een stukje van de audities bijwonen. De kinderen worden ontvangen door o.a. Linda Hibma. Zij leert de jongens de choreografie op het ingestudeerde nummer “ Het is een hard bestaan” uit Annie. De jongens pakken het allemaal snel op. Daarna gaan de audities verder achter gesloten deuren. De volgende audities ronde is op 6 en 7 maart in Amsterdam. „We hebben al een aantal Kruimeltjes geselecteerd. Ik zag een paar jongetjes waarvan ik wel onder de indruk was”, aldus producer Rick Engelkes. Zelf speelde hij de vader van Kruimeltje in de film van elf jaar geleden.
Na de eerste selectierondes blijven er vijftig kandidaten over. De kandidaatjes moeten zingen en acteren.
Uiteindelijk blijft er een select groepje van ongeveer zes acteurtjes over die aan de musical mogen meedoen als Kruimeltje. De kinderen mogen volgens Engelkes maar ongeveer 24 werkdagen per jaar optreden. „Dus als je 180 avonden speelt, heb je er zes nodig.” Voor de tv-serie wordt wel één jongen gekozen. „Dat wordt de echte Kruimel”, aldus Engelkes. . Op 21 november gaat de musical in première in De Efteling.

foto Peggy de Haan


Creatives
Auteur: Chris van Abkoude
Regie: Caroline Frerichs (musical) en Peter de Baan (dramaserie)
Script en liedteksten: Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper
Composities: Jeroen Sleyfer
Decor: Jos Groenier
Lichtontwerp: Uri Rappaport
Producenten: Rick Engelkes (Rick Engelkes Producties), Olaf Vugts en Fons Jurgens (Efteling Theaterproducties)

 

De foto’s staan in het fotoboek

 

Kruimeltje-cast treedt op in het Nieuwe Luxor Theater

Donderdag 9 september heeft de cast van Kruimeltje bestaande uit Joes Brauers (Kruimeltje), Samantha Klaren (Keesie), Flemming Viguurs (Spijker), Casper van Hensbergen (Buikie), Olivier Dadema (vriendje), Levi Janssen (vriendinnetje), Roel Vankerckhoven ( matroos ) en Jennifer van Brenk (schooljuf) opgetreden in het Nieuwe Luxor Theater.

Lees meer...

Legally Blonde shows off in the Bijenkorf

Zaterdagmiddag twaalf uur reden er ineens twee roze Fiat's in volle vaart op het trottoir van de Coolsingel richting de Bijenkorf om toeterend en met piepende remmen te stoppen voor de hoofdingang van de Rotterdamse vestiging van de Bijenkorf. Tot verbazing van passanten stapte daar Kim-Lian van der Meij, Roy van Iersel, Joey Schalker, Pearl Jozefzoon, Nicky van der Kuyp en Dapheny Oosterwolde uit. Legally Blonde is van dinsdag 25 januari tot en met zondag 6 februari te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.  

Lees meer...

HOOKing up with a true legend: Peter Pan

Producent Music Hall produceert al ruim 20 jaar theaterproducties. Reeds twee maal eerder waagden zij zich aan het verhaal van Peter Pan, maar ook twee maal waren de producenten ontevreden. Daarom nu een geheel nieuwe versie, in een geheel nieuw format. Dit format werd op 18 juli 2012 aan de Nederlandse pers gepresenteerd.

peter pan 01

Lees meer...

YabYum, het circus van de nacht (met video)

Iedereen kent YabYum, een van de bekendste nachtclubs in Amsterdam. Denk je aan YabYum dan denk je aan mooie, wulpse dames die als prostitué de kost verdienen.

img_0051

Lees meer...

Persreis Peter Pan (video)

Bijna iedereen is opgegroeid met Peter Pan, het wonderlijke verhaal van een jongen die kan vliegen en weigert op te geven. Een select groepje Nederlandse pers mocht 15 juni samen met een aantal hoofdrolspelers mee op reis naar Londen.

alt

Lees meer...