Perspresentatie Chicago

Na bijna 10 jaar afwezigheid komt de wereldberoemde hitmusical Chicago terug naar Nederland. Deze keer staat de productie niet in één vast theater maar is de show, tijdens de eerste Nederlandse tournee, in de grotere theaters te zien. De hoofdrollen zijn voor Mariska van Kolck als Roxie Hart, Joke de Kruijf als Velma Kelly, Doris Baaten als Mama Morton, Thom Hoffman als Billy Flynn en Peter Lusse als Amos Hart.

foto Peggy de Haan


Dinsdag 6 oktober was de perspresentatie in de voormalige gevangenis in Hoorn. Bij binnenkomst werd je meteen bij de kladden gegrepen en meegenomen naar het cellencomplex. Daar werd eerst een foto inclusief nummer genomen. Vervolgens werden we in het bezit van een plastic bekertje water naar de cellen gebracht waar we werden opgesloten. Sommige journalisten kregen eenzame opsluiting, anderen mochten met meerderen in één cel. Gelukkig werden we na een kwartiertje opsluiting bevrijd door Mama Morton, de gevangenisdirectrice.

foto Peggy de Haan

Zij nam ons mee naar een centrale ruimte waar Mark Vijn ons welkom heette. Daarna was het woord aan het Amerikaanse creative team. Zij vertelden o.a. dat Chicago in de top 10 staat van langstspelende musicals op Broadway en dat de originele Broadway productie van Chicago opende op 3 juni 1975. Hierna werden we naar een andere ruimte gebracht waar we een uitgebreide preview kregen van de musical. Ondanks dat de cast nog een week aan het repeteren is, zag het er al veelbelovend uit.

foto Peggy de Haan


De productie, die wereldwijd al vele prijzen heeft gewonnen, zit vol met spectaculaire dans en prachtige muziek waaronder ‘All That Jazz’, ‘Cell Block Tango’ en ‘Razzle Dazzle’. Chicago wordt in Nederland geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties en is van november 2009 tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien en zal op 15 november haar première beleven in Schouwburg Het Park in Hoorn.

 

Chicago volgt het verhaal van twee vrouwen in een wereld achter de tralies, Roxie Hart en Velma Kelly. Roxie en Velma zijn door moord in de gevangenis beland en strijden ieder afzonderlijk voor hun vrijheid. De strijd is meedogenloos en geen middel wordt onbenut gelaten. Op de meest uiteenlopende manieren proberen zij de aandacht van de media en van de gehaaide advocaat Billy Flynn te trekken. Om dit te bereiken deinzen de twee rivales nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Een spel waarin macht, showbizz en passie de inzet is. Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit.

foto Peggy de Haan


Gelukkig werden we na de perspresentatie allemaal weer op vrije voeten gelaten.

 

Alle foto’s komen later in het fotoboek.

Perspresentatie Disney's Musical Sing-a-Long

Donderdag 1 oktober vond de perspresentatie van Disney’s Musical Sing-a-Long plaats in de repetitiestudio’s van Flashlight in Utrecht. Allereerst werden we welkom geheten door Erwin van Lambaart. Men heeft voor deze studio’s gekozen omdat hier het hele decor in kan en de cast dus vanaf het begin met decor kan repeteren. Bovenaan hangt een lichtkrant. Als deze naar beneden zakt, mag het publiek meezingen. Gaat hij weer naar boven, dan is het luisteren geblazen. Heel duidelijk voor iedereen, lijkt mij.

foto Peggy de Haan


Stanley vertelde daarna dat hij het zo fijn om na jaren personages gespeeld te hebben, hij nu zichzelf kon blijven. De cast is sinds anderhalve week aan het repeteren en heeft er veel plezier in. We kregen een voorproefje van de eerste tien minuten van de voorstelling. Chantal heeft haar vrienden “thuis” uitgenodigd en we gaan van de ene naar de andere musical. Alles wordt op een leuke manier gepresenteerd waardoor het ook voor volwassenen een leuke voorstelling wordt.

foto Peggy de Haan

In een hoog tempo zingen Stanley, Chantal, Casey en Jamai succesnummers uit Disney’s gevarieerde muzikale schatkist. Met voor de kinderen de populaire liedjes van hun tekenfilmhelden en voor volwassenen hitsongs uit de grote Disney musicals. Vrolijke meezingmedleys, meeslepende popballads en humor met een knipoog naar het volwassen deel van het publiek staan garant voor een selectie van het allermooiste uit het generaties lange repertoire van Disney.

foto Peggy de Haan


Elke speler heeft zijn eigen rekwisiet. Een paard voor Jamai, want hij speelt de prins. Een mooie stoel voor prinses Chantal, een boomstronk voor heldin Casey en naar eigen zeggen een leunstoel voor de oude(re) man Stanley.
Chantal Janzen (Beauty And The Beast, Tarzan), Stanley Burleson (Elisabeth, Evita), Jamai Loman (The Wiz, Les Misérables) en Casey Francisco (Miss Saigon, Jesus Christ Superstar) zijn de topsolisten die, onder begeleiding van een live-band, de talloze hitsongs de revue laten passeren. De intimiteit en de magie van het theater en de warmte van de wondere wereld van Disney creëren samen een sfeer waarin jong en oud zich thuis zullen voelen en uit volle borst mee kunnen zingen tijdens diverse medleys, waarbij meezingteksten in het decor te zien zullen zijn. Variërend van filmklassiekers Pocahontas en Aladdin tot de eigentijdse sensatie High School Musical en met songs uit musicals als The Lion King, De Kleine Zeemeermin, Tarzan, Beauty And The Beast en Mary Poppins; ze komen allemaal voorbij in Disney’s Musical Sing-a-Long.

foto Peggy de Haan


Meer informatie vind je op www.musicals.nl

Meer foto’s komen later in het fotoboek.

Hairspray op eenzame hoogte

Dinsdag 22 september begon de cast van Hairspray aan de laatste try outs in aanloop naar de première van de feel good musical op 27 september in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Ter ere van de première werd de gevel van het theater versierd met een enorm geveldoek.
Esmée van Kampen ging, ondanks haar hoogtevrees, in het bijzijn van de gehele cast toosten met de cast. Esmée nam daarvoor plaats in de hoogwerker. Door de wind wiebelde het bakje van de hoogwerker behoorlijk, maar Esmée liet zich niet kennen en poseerde vrolijk voor onze fotograaf.

foto Peggy de Haan


Begin jaren zestig droomt iedere tiener ervan om te dansen op tv in The Corny Collins Show. De mollige Tracy Turnblad wil het nog het liefst van iedereen. Ze laat zich niet stoppen door haar figuur, want zij is een geboren danseres. Met haar tomeloze enthousiasme en hippe danspasjes weet ze een plaatsje in de show te bemachtigen, tot grote ergernis van de huidige ‘dance queen’ Amber von Tussle. Als Ambers vriendje Link Larkin ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat pas echt vol. De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Auto Show te mogen dragen. Ze zetten alles op het spel, zo lang het haar maar goed blijft zitten.

foto Peggy de Haan

foto Peggy de Haan


In 1988 schreef en regisseerde de eigenzinnige John Waters de muzikale komedie ‘Hairspray’ met een toen nog dikke Ricky Lake in de hoofdrol, die later bekend werd met haar eigen talkshow. Jaren later werd er een Broadway musical van ‘Hairspray’ gemaakt en negen Tony Awards verder was het tijd voor een nieuwe verfilming. Regisseur Adam Shankman (‘The Pacifier’) tekende voor de regie en kreeg een aanzienlijke cast bijeen met rollen voor Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Queen Latifah en een onherkenbare John Travolta als de gezette moeder van Tracy Turnblad. En nu is de musical dan eindelijk in Nederland te bewonderen.

foto Peggy de Haan


Hairspray is de grootste reizende productie ooit voor V&V Entertainment en dit seizoen ook de grootste reizende productie van Nederland. Daarmee wordt het tienjarig jubileum extra cachet gegeven.
Er staan bij Hairspray dertig mensen op het toneel, terwijl het live orkest bestaat uit acht muzikanten. En we spelen ook alles live, zonder gebruik te maken van banden.”

foto Peggy de Haan


De hoofdrollen in Hairspray worden vertolkt door Arjan Ederveen die is te zien als Edna Turnblad. Tracy Turnblad wordt gespeeld door Esmée van Kampen die hiermee op professioneel niveau debuteert, terwijl Jim Bakkum de rol van Link Larkin op zich neemt. Verder zijn ondermeer Dick Cohen, Ellis van Laarhoven, Marcel Visscher, Anouk Maas, Marcel Rocha, Kelsey Blikslager en Cindy Bell te zien.

foto Peggy de Haan

Ons fotoboek ? Klik hier

foto Peggy de Haan

foto Peggy de Haan

Meer foto’s en interviews met Esmee, Cindy, Anouk en Joanne komen deze week op de site.

Ciske ondersteboven van laatste Tarzan

foto Peggy de Haan

Vandaag viel het doek voor Tarzan na bijna 900 voorstellingen en ruim 1,6 miljoen bezoekers. Oorspronkelijk zou het doek vallen op 31 maart, maar wegens de enorme vraag naar kaarten had Joop van den Ende Theaterproducties besloten Tarzan eenmalig te prolongeren. De zaal was tot de nok gevuld en de spreekwoordelijke muis kon er echt niet meer bij. Nog voordat de laatste tonen waren weggestorven, stond het publiek massaal op en nam met een oorverdovend applaus afscheid van Tarzan. Zowel op het toneel als in het publiek werden de nodige traantjes weggepinkt.

foto Peggy de Haan

Na het applaus nam Erwin van Lambaart het woord en bedankte hij cast en crew voor hun inzet. Vervolgens vond de figuurlijke sleuteloverdracht plaats van Tarzan naar Ciske de Rat.
Dit keer mochten de kids de sleuteloverdracht voor hun rekening nemen. Brenn Luiten kwam als kleine Ciske aangevlogen boven het publiek en kreeg daarna de sleutel overhandigd van Marc Molenaar die voor de laatste keer de kleine Tarzan had gespeeld.

foto Peggy de Haan

Vanaf 6 juni zal Ciske de Rat in het Circustheater in Scheveningen te zien zijn. In maart 2010 zal het Circustheater zich opmaken voor de musical Mary Poppins met o.a. William Spaaij in een van de hoofdrollen.

foto Peggy de Haan

Meer foto’s staan in het fotoboek.

Perspresentatie Mamma Mia!

Dinsdag 11 augustus vond de perspresentatie plaats van Mamma Mia op Strand Zuid in Amsterdam. Met de voeten in het zand en een cocktail in de hand was het de perfecte locatie. Gelukkig werkte het weer ook mee en scheen de zon.
Allereerst kwam de cast aanvaren begeleid door muziek waaronder de ouverture. De cast had er duidelijk zin in en het plezier straalde er van af. Nadat iedereen aan wal was, nam Erwin van Lambaart het woord. Hij stelde de cast voor en vertelde Mamma Mia te vroeg was gestopt en dat men daarom had gekozen om de musical alweer op de planken te brengen. Het wordt geen kopie van de vorige versie. Zo zal er geen orkestbak zijn zodat men het Mamma Mia gevoel van dichtbij kan ervaren.

foto Peggy de Haan

MAMMA MIA! is een wereldwijd fenomeen met de hits van ABBA. Inmiddels gezien door meer dan 40 miljoen mensen, heeft deze succesmusical in meer dan 180 steden gespeeld sinds de eerste productie in Londen 10 jaar geleden. Tijdloze hitsongs zoals ‘Dancing Queen’, ‘I Have a Dream’, ‘Voulez-Vous’ en ‘Take a Chance on Me’, zijn verweven in een betoverend en humoristisch verhaal over liefde en vriendschap.

foto Peggy de Haan

foto Peggy de Haan

MAMMA MIA! combineert het levendige liefdesverhaal van Donna met 22 van de grootste hits van ABBA en voltrekt zich op een paradijselijk Grieks eiland. Dochter Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd met een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is. Vorig jaar ging de film MAMMA MIA! in première en werd wereldwijd een groot succes. In Nederland werd deze hit met meer dan 1 miljoen bezoekers de best bezochte film van 2008!

foto Peggy de Haan

Vervolgens kregen we op grote tv schermen een kijkje in het repetitielokaal in Focus. Daar was o.a. te zien dat er hard werd gerepeteerd. Ook hier spatte het enthousiasme er vanaf.
Daarna kreeg Paul Garrington het woord. Hij is de associate regisseur van alle Europese en Aziatische producties van Mamma Mia! Hij zei o.a. dat Lone een van de beste Donna’s is en dat Anouk een van de sexieste Tanja’s was.

foto Peggy de Haan

Hierna verplaatste iedereen zich naar een ander stukje op het strand en kregen we een voorproefje te zien. Lone zong “Mamma Mia” bijgestaan door de voltallige cast. Ondanks dat men nog een paar weken heeft naar de première klonk het al geweldig. We hoorden later dat er waarschijnlijk geen cd komt van deze versie en dat is echt zonde. Sowieso is het een goede cast die ook een cd verdiend, maar ook zijn de teksten soms wat veranderd.
Nadat de cast was getrakteerd op een welverdiend applaus, was het tijd voor het taartmoment. Een grote en erg lekkere taart stond te wachten op cast en pers.
Na de taart was er volop gelegenheid voor de pers voor interviews en foto’s. Rond half vijf was het persmoment afgelopen en konden cast en pers terug kijken op een erg leuke middag.

foto Peggy de Haan

Vanaf 29 augustus is Mamma Mia! te zien in de grote Nederlandse theaters. De try outs zijn in Hoorn waarna de première op 14 september in Koninklijk Theater Carré zal plaats vinden. Meer informatie vind je op www.mammamia.nl
Reserveren: Via See Tickets : 0900-1353.

foto Peggy de Haan

De foto’s staan in het Fotoboek Morgen volgt een videoverslag.

De cast
Donna – Lone van Roosendaal
Tanja – Anouk van Nes
Roos – Mylène d’Anjou
Harry – Ad Knippels
Sam – Bas Westerweel
Bart – Rutger Le Poole
Sophie – Elise Berends
Sky – John Vooijs

Creatives
Muziek en liedteksten – Benny Andersson & Björn Ulvaeus
Verhaal – Catherine Johnson
Decor- en kostuumontwerp – Mark Thompson
Lichtontwerp – Howard Harrison
Geluidsontwerp -Andrew Bruce / Bobby Aitken
Muzikale supervisie, toegevoegde arrangementen – Martin Koch
Regie – Phyllida Lloyd
Choreografie – Anthony van Laast
Vertaling liedteksten – Coot van Doesburgh
Vertaling script – Daniël Cohen
Associate regisseur – Paul Garrington
Associate choreograaf – Nichola Treherne
Associate decorontwerper – Jonathan Allen
Associate kostuumontwerper – Lucy Gaiger
Associate lichtontwerper – David Holmes
Associate geluidsontwerper – Richard Brooker
Muzikale supervisie – Seann Alderking
Casting – Brigitte Odett / Marianne van Wijnkoop / Fons van Kraaij
Technische supervisie – Henk van Gilpen
Associate producer – Marja de Wit
Executive producer -Willem Metz
Producenten – Joop van den Ende / Erwin van Lambaart

Perspresentatie video Mamma Mia

Het videoverslag vind je op ons kanaal bij you Tube. Behalve een sfeerimpressie staan er ook twee interviews op met Anouk van Nes en Elise Berends.

Klik hier !!!

100ste voorstelling van Legally Blond

 

Na een daverende 100ste voorstelling van Legally Blonde in het Nieuwe Luxor Theater vond aansluitend in de Rijnfoyer een miniconcert plaats van Pearl Jozefzoon, finaliste van The Voice of Holland. Aangekondigd door collega Roy van Iersel brak ze los met een nummer dat ze ook in de finale van The Voice zong, Vision of Love. Daarna zong ze samen met Roy het inspirerende nummer The Climb en sloot ze af met haar eigen single, You Must Really Love Me, een pakkend nummer dat niet snel uit je hoofd gaat. Als deze dame het niet ver schopt, dan weten wij het ook niet meer…

100stelegallyblond 3

 

Lees meer...

Perspresentatie Sound of Music

Vrijdag 14 augustus was de perspresentatie van The Sound of Music in Antwerpen. Deze voorstelling van V&V entertainment was afgelopen seizoen al te zien in het Efteling theater. Een deel van de cast verhuist mee naar Vlaanderen en na een wekenlange zoektocht op de Vlaamse tv werd Maria gevonden. Deborah de Ridder mag in de huid van Maria Von Trapp kruipen en schittert naast Peter Van De Velde.

foto Musicalsonstage.nl

Vlaanderen zat gespannen te wachten tot Maria uit het plebs zou opstaan. Deborah wist de kijker dan ook te overtuigen en repeteert zonder morren haar eerste hoofdrol. Het verhaal is ons allen bekend: De vrolijke Maria Rainer wordt klaargestoomd om non te worden, maar zet het klooster zodanig op stelten, dat moeder overste haar naar het huis stuurt van kapitein Van Trapp. Daar moet ze als gouvernante zorgen voor zijn zeven kinderen. Georg Von Trapp is een nukkige weduwnaar en ook zijn kinderen zijn geen doetjes. Een zware opdracht voor Maria, die met haar liedjes en dansjes er toch in slaagt weer vreugde in het huis te brengen van de Von Trapps.

foto Musicalsonstage.nl

Nadat iedereen was welkom geheten, was er een open repetitie van twee scènes. De eerste scene was het moment dat het onweert en de kinderen troost zoeken op de kamer van hun nieuwe kinderjuf en zo laten zien dat ze haar vertrouwen. Tijdens de tweede scene zagen we het moment dat Maria net weg is en oom Max de kinderen wil laten zingen.

foto Musicalsonstage.nl

Ruim 600 kinderen schreven zich in voor de audities voor een rol van 1 van de 6 kinderen van de familie Von Trapp. Er werden uiteindelijk 4 casts samengesteld van 4 meisjes en 2 jongens. De oudste dochter Liesl zal door een volwassen actrice worden gespeeld
Er was ook een nieuwtje: Marc Coessons zal alternate Kapitein Von Trapp worden

Daarna was het tijd om de heerlijke taart aan te snijden.

foto Musicalsonstage.nl


De Cast:
Maria – Deborah de Ridder
Kapitein von Trapp – Peter vd Velde
Oom Max – Coen Krucke
Elsa Schräder – Kirsten Cools
Liesl von Trapp – Sara Gracia Santacreu
Rolf – Steven Colombeen
Moeder Overste – An Lauwereins
Ensemble: o.a. Nicky vd Kuyp, Marit Slinger, Marc-Peter van der Maas

 

foto Musicalsonstage.nl

The Sound of Music is te zien vanaf 20 augustus in de Stadsschouwburg in Antwerpen

Repetities Supermodel begonnen.

Super Model is een vrolijke muziektheatervoorstelling die gaat over het leven in de modewereld.

Het speelt zich niet alleen af op kantoor, maar ook op de catwalk. We zien hoe Monique ontdekt wordt en uitgroeit tot een supermodel. Niet alleen het modellenbureau vindt dat Monique iets bijzonders heeft, ook Ralf, een model dat al een tijdje meedraait en zeer succesvol is, vindt dit. Hij wordt verliefd op Monique en de liefde blijkt wederzijds. Voor Monique gaat er een nieuwe wereld open als topmodel en ook voor wat betreft haar liefdesleven. Al haar dromen lijken uit te komen.

De cast


Afgelopen maandag 24 november 2008 begonnen de repetities voor deze nieuwe musical in Dance Studio Brasa in Amsterdam.

Vlak voor de start van de repetities verving Blue Moon Productions een van de hoofdrolspelers in ‘Super Model, De Musical’. Door de druk bezette agenda van Noah Valentyn bleek het voor hem erg lastig om aan zijn verplichten binnen deze productie te voldoen. Op basis hiervan is in overleg met Noah’s management besloten zijn deelname aan de musical te annuleren.

Onmiddellijk na het bekend worden is Eugene Jans, producent en regisseur, op zoek gegaan naar een vervanger. De vervanger is inmiddels gevonden! Het gaat om een jonge populaire persoonlijkheid die zijn sporen in het theater en op televisie al ruimschoots heeft verdient. Het nieuwe castlid dat gepresenteerd werd tijdens de repetities is Boris Schreurs.

Tijdens de eerste repetitie verzorgde Mariana Verkerk, succesvol ex – supermodel en jurylid bij Holland’s Next Top Model, de catwalk trainingen aan de cast.

Deze bijzondere productie is vanaf januari 2009 t/m april 2009 te zien in het NH Grand Hotel Krasnaplsky te Amsterdam. De première vindt plaats op 11 januari 2009. Kostuumontwerp is in handen van top Couturier Ronald Kolk

Wim van den Driessche moorddadig in "No way to treat a lady"

Vrijdagmiddag 20 maart was er een perspreview van de humoristische thrillermusical No way to treat a lady in M-Lab. Deze musical is gebaseerd op de cultroman van William Goldman die zich laat vergelijken met het werk van Alfred Hitchcock. We kregen alvast drie scènes te zien, maar eerst vertelde Daniël Cohen in het kort het verhaal.

Foto Peggy de Haan

Bo is een gefrustreerde toneelacteur die jarenlang onder de plak heeft gezeten van zijn dominante moeder Alexandra. Zelfs na haar dood lukt het hem niet om haar invloed van zich af te schudden. Geobsedeerd door het idee om op de voorpagina van de Volkskrant te komen, begint hij aan een serie wurgmoorden op middelbare vrouwen (in steeds wisselende vermommingen), waarbij hij zijn slachtoffers telkens achterlaat met een rode lipstick kus op het voorhoofd.

Politie-inspecteur Thomas krijgt de verantwoordelijkheid om de moordenaar te pakken. Bo en Thomas blijken echter verrassend veel op elkaar te lijken. Een extra complicerende factor is de aanwezigheid van de chique, koele Hitchcock-blondine Lara, die voor beide mannen een begeerd object wordt. Er ontspint zich een macaber kat-en-muisspel, waarbij de grenzen tussen held en misdadiger steeds vager worden.

Foto Peggy de Haan

Douglas J. Cohen schreef in 1987 het originele script, de muziek en liedteksten. Daniël Cohen (Cabaret, Sunset Boulevard) zorgt voor de Nederlandse vertaling en neemt de regie voor zijn rekening. Hij verplaatst in zijn bewerking het plaats delict naar Amsterdam. Wim van den Driessche (Elisabeth, Les Misérables) speelt de gefrustreerde toneelacteur c.q. seriemoordenaar. Verder met Brigitte Nijman (Musical to the Max, Tribute to the Beegees), Frédérique Sluyterman van Loo (Cabaret, Ganesha) en Remko Vrijdag (De Vliegende Panters, Transformers).

Allereerst zagen we de openingsscene. Politie-inspecteur Thomas ( Remko Vrijdag ) woont nog bij zijn moeder ( Frédérique Sluyterman van Loo ) thuis en zit flink onder de plak. Hij ligt in bed en heeft een enge droom. Dan gaat de wekker en staat Thomas op. Zijn moeder komt de kamer binnen en duwt hem de krant onder zijn neus. Zijn broer staat in de krant.
Ook toneelacteur Bo ( Wim van den Driessche ) leest op dat moment de krant. Daarin staat een artikel over zijn onlangs overleden moeder. Zij was een geliefd actrice en men denkt aan een herdenkingsgala in theater Carré. Bo heeft altijd in de schaduw van zijn moeder gestaan en wil zelf ook in de krant komen.

In de tweede scene zagen we de wurgmoord. Bo wil perse in de krant komen en start een serie moorden. Hij veranderd bij elke moord van gedaante. In deze scene speelt hij Majoor Bosschaert van het Leger des Heils. Al zijn slachtoffers zijn oudere vrouwen die hem aan zijn moeder doen denken. Als hij de vrouw heeft gewurgd, laat hij een lipstick kus achter op haar voorhoofd.

Foto Peggy de Haan

Tijdens de derde scene van vandaag zien we politie-inspecteur Thomas. Hij wordt op de moordzaak gezet en tijdens zijn onderzoek ontmoet hij Lara Steen. Thomas is meteen verliefd op haar en probeert een afspraak met haar te maken.

De drie scènes die we zagen, beloven veel goeds. Het zijn 4 goede acteurs en in een mix van spanning, humor en romantiek wordt de duistere kant van de mens geschetst in zijn zoektocht naar aandacht en erkenning. No way to treat a lady gaat op 9 april in premiere in het M-Lab. Meer informatie op www.m-lab.nl.

Meer foto’s vind je in het fotoboek van deze site.

Sjakoo perspresentatie

Woensdag 15 april verzamelde de pers zich bij een rondvaartboot voor de perspresentatie van “Sjakoo”. Sjakoo wordt geproduceerd door Beeldenstorm ( de Griezelbus, Turks Fruit, Route 66 en De Brief voor de Koning). Tijdens de rondvaart werden we op de hoogte gebracht van het ontstaan van de musical. De teksten zijn geschreven door Dick van den Heuvel ( Turks Fruit en Brief voor de Koning). De muziek is in handen van Fons Merkies ( Turks Fruit en Route 66). Van den Heuvel en Merkies tekenden samen voor de regie van de voorstelling.

foto Peggy de Haan

Sjakoo is een musical met een authentieke sfeer op een unieke buitenlocatie: het Amsterdamse IJ. Op pontons is een tribune voor 500 personen gebouwd en wordt nog hard gewerkt aan het decor. Het podium en de overdekte tribune worden gebouwd ter hoogte van het Oosterdok, naast science center NEMO en tegen de achtergrond van het VOC-schip ‘Amsterdam´. De kade wordt helemaal omgetoverd in Gouden Eeuw stijl, waar je kunt drinken, een hapje kunt eten en kunt genieten van de skyline van Amsterdam. Dat is ook een van de redenen dat het podium niet overdekt is. Het publiek zit droog, maar de spelers spelen in de openlucht en aangezien ze gezenderd zijn en men ook met lampen werkt, wordt de voorstelling bij zeer slecht weer afgelast. Bij een geannuleerde voorstelling zijn de kaarten geldig voor een andere voorstelling. De muziek is op band. Vanwege de locatie is het moeilijk om met live muziek te spelen. De muziek zal internationaal klinken, omdat in de gouden eeuw veel buitenlanders naar Nederland kwamen.

foto Peggy de Haan

Op de rondvaartboot kregen we ook een voorproefje van de musical. De cast zong het nummer “Amsterdam”. Dit klonk veelbelovend. Vervolgens werd er een kaas aangesneden van sponsor Old Amsterdam. Deze kaas verving de gebuikelijke taart. Sjakoo is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. Deze zorgen er ook voor dat 7000 kinderen uit de jeugdzorg een keer naar Sjakoo kunnen gaan kijken. Na een half uur varen kwamen we aan op de locatie. Daar werd hard gewerkt aan het podium en decor. Dick van den Heuvel vertelde nog het een en ander over het decor. Zo zal het decor hetzelfde groen hebben als het er naast gelegen NEMO. Het decor zal o.a. bestaan uit het fort van Sjakoo, de Haarlemmerpoort en ook zal er een rad te zien zijn met lijken. De ophanging van Sjakoo zal aan een hoge mast zijn en beloofd spektakel. Zijn enthousiaste verhaal werd even onderbroken door een kanonschot van het VOC-schip.

Het verhaal van Sjakoo is historisch niet helemaal juist, maar dat maakt het verhaal waarschijnlijk nog levendiger. In deze voorstelling komt de kwajongen Sjakoo tot leven. Sjakoo leefde in de Gouden Eeuw, in de tijd van Rembrandt en Spinoza, toen Amsterdam uitgroeide tot een multiculturele wereldstad. Sjakoo is een ondeugende jongen die zich met losse baantjes en jatwerk in leven houdt buiten de poorten van de stad. Een (straat)held die je hart steelt. In Sjakoo staat vriendschap, liefde en de geschiedenis van een stad vol culturen centraal. Een verhaal vol schavuitige humor, omlijst door prachtige muziek en met Amsterdam als decor.

De cast:
Sjakoo – Lieuwe Roonder
Kees (Cornelia) – Hanneke Last
Van Ruytenburg / Tsaar Peter – Ara Halici
De Gaper / Adam Carelsz van Gemerz / Florian – Ali Çifteci
Trijn Jans / Begijntje – Daniëlle Veneman
Banning Cocq / Dokter Tulp / Rembrandt – Simon Zwiers
Esmeralda – Joy Wielkens
Vrotte / Frederik Bol / Vondel – Sofian Abayahya
Vrouw Schout / Begijntje / Bleecke An – Sanne van Dijk

Sjakoo speelt van 23 april t/m eind juli 2009 Voor meer informatie kijk je op http://www.sjakoo.com