Musicalsites Amateur Musical Award 2017. Later meer! @a_musicalawards https://t.co/ysIRMmedx0
chrisvenneker RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
joel_reuser_ RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
MariskaPippi Mijn zondag weer goed besteed 👍🤘 https://t.co/XnQy9FZJ5a
Musicalsites De column van Bram Ven. Lees meer op https://t.co/a6BMx3CIfN https://t.co/TZyCkxSuJi
Musicalsites Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijVaGY
PiekvdKaaden RT @Musicalsites: Indrukwekkende preview van Mozart! https://t.co/WHwCKqNLPZ @MusicHall_be @RubenVankeer @Milladyy @PiekvdKaaden https://t.…
Musicalsites Column: Een dag uit het leven van Julia Berendse. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq https://t.co/st9MOLmQmi
MariskaPippi #AboutLastNight nu nog gauw de rest vd foto's mailen en dan door naar een volgend musicalbezoekje #drukdrukdrukhttps://t.co/pZZ19LxbI3

Perspresentatie Sound of Music

Vrijdag 14 augustus was de perspresentatie van The Sound of Music in Antwerpen. Deze voorstelling van V&V entertainment was afgelopen seizoen al te zien in het Efteling theater. Een deel van de cast verhuist mee naar Vlaanderen en na een wekenlange zoektocht op de Vlaamse tv werd Maria gevonden. Deborah de Ridder mag in de huid van Maria Von Trapp kruipen en schittert naast Peter Van De Velde.

foto Musicalsonstage.nl

Vlaanderen zat gespannen te wachten tot Maria uit het plebs zou opstaan. Deborah wist de kijker dan ook te overtuigen en repeteert zonder morren haar eerste hoofdrol. Het verhaal is ons allen bekend: De vrolijke Maria Rainer wordt klaargestoomd om non te worden, maar zet het klooster zodanig op stelten, dat moeder overste haar naar het huis stuurt van kapitein Van Trapp. Daar moet ze als gouvernante zorgen voor zijn zeven kinderen. Georg Von Trapp is een nukkige weduwnaar en ook zijn kinderen zijn geen doetjes. Een zware opdracht voor Maria, die met haar liedjes en dansjes er toch in slaagt weer vreugde in het huis te brengen van de Von Trapps.

foto Musicalsonstage.nl

Nadat iedereen was welkom geheten, was er een open repetitie van twee scènes. De eerste scene was het moment dat het onweert en de kinderen troost zoeken op de kamer van hun nieuwe kinderjuf en zo laten zien dat ze haar vertrouwen. Tijdens de tweede scene zagen we het moment dat Maria net weg is en oom Max de kinderen wil laten zingen.

foto Musicalsonstage.nl

Ruim 600 kinderen schreven zich in voor de audities voor een rol van 1 van de 6 kinderen van de familie Von Trapp. Er werden uiteindelijk 4 casts samengesteld van 4 meisjes en 2 jongens. De oudste dochter Liesl zal door een volwassen actrice worden gespeeld
Er was ook een nieuwtje: Marc Coessons zal alternate Kapitein Von Trapp worden

Daarna was het tijd om de heerlijke taart aan te snijden.

foto Musicalsonstage.nl


De Cast:
Maria – Deborah de Ridder
Kapitein von Trapp – Peter vd Velde
Oom Max – Coen Krucke
Elsa Schräder – Kirsten Cools
Liesl von Trapp – Sara Gracia Santacreu
Rolf – Steven Colombeen
Moeder Overste – An Lauwereins
Ensemble: o.a. Nicky vd Kuyp, Marit Slinger, Marc-Peter van der Maas

 

foto Musicalsonstage.nl

The Sound of Music is te zien vanaf 20 augustus in de Stadsschouwburg in Antwerpen

Repetities Supermodel begonnen.

Super Model is een vrolijke muziektheatervoorstelling die gaat over het leven in de modewereld.

Het speelt zich niet alleen af op kantoor, maar ook op de catwalk. We zien hoe Monique ontdekt wordt en uitgroeit tot een supermodel. Niet alleen het modellenbureau vindt dat Monique iets bijzonders heeft, ook Ralf, een model dat al een tijdje meedraait en zeer succesvol is, vindt dit. Hij wordt verliefd op Monique en de liefde blijkt wederzijds. Voor Monique gaat er een nieuwe wereld open als topmodel en ook voor wat betreft haar liefdesleven. Al haar dromen lijken uit te komen.

De cast


Afgelopen maandag 24 november 2008 begonnen de repetities voor deze nieuwe musical in Dance Studio Brasa in Amsterdam.

Vlak voor de start van de repetities verving Blue Moon Productions een van de hoofdrolspelers in ‘Super Model, De Musical’. Door de druk bezette agenda van Noah Valentyn bleek het voor hem erg lastig om aan zijn verplichten binnen deze productie te voldoen. Op basis hiervan is in overleg met Noah’s management besloten zijn deelname aan de musical te annuleren.

Onmiddellijk na het bekend worden is Eugene Jans, producent en regisseur, op zoek gegaan naar een vervanger. De vervanger is inmiddels gevonden! Het gaat om een jonge populaire persoonlijkheid die zijn sporen in het theater en op televisie al ruimschoots heeft verdient. Het nieuwe castlid dat gepresenteerd werd tijdens de repetities is Boris Schreurs.

Tijdens de eerste repetitie verzorgde Mariana Verkerk, succesvol ex – supermodel en jurylid bij Holland’s Next Top Model, de catwalk trainingen aan de cast.

Deze bijzondere productie is vanaf januari 2009 t/m april 2009 te zien in het NH Grand Hotel Krasnaplsky te Amsterdam. De première vindt plaats op 11 januari 2009. Kostuumontwerp is in handen van top Couturier Ronald Kolk

Wim van den Driessche moorddadig in "No way to treat a lady"

Vrijdagmiddag 20 maart was er een perspreview van de humoristische thrillermusical No way to treat a lady in M-Lab. Deze musical is gebaseerd op de cultroman van William Goldman die zich laat vergelijken met het werk van Alfred Hitchcock. We kregen alvast drie scènes te zien, maar eerst vertelde Daniël Cohen in het kort het verhaal.

Foto Peggy de Haan

Bo is een gefrustreerde toneelacteur die jarenlang onder de plak heeft gezeten van zijn dominante moeder Alexandra. Zelfs na haar dood lukt het hem niet om haar invloed van zich af te schudden. Geobsedeerd door het idee om op de voorpagina van de Volkskrant te komen, begint hij aan een serie wurgmoorden op middelbare vrouwen (in steeds wisselende vermommingen), waarbij hij zijn slachtoffers telkens achterlaat met een rode lipstick kus op het voorhoofd.

Politie-inspecteur Thomas krijgt de verantwoordelijkheid om de moordenaar te pakken. Bo en Thomas blijken echter verrassend veel op elkaar te lijken. Een extra complicerende factor is de aanwezigheid van de chique, koele Hitchcock-blondine Lara, die voor beide mannen een begeerd object wordt. Er ontspint zich een macaber kat-en-muisspel, waarbij de grenzen tussen held en misdadiger steeds vager worden.

Foto Peggy de Haan

Douglas J. Cohen schreef in 1987 het originele script, de muziek en liedteksten. Daniël Cohen (Cabaret, Sunset Boulevard) zorgt voor de Nederlandse vertaling en neemt de regie voor zijn rekening. Hij verplaatst in zijn bewerking het plaats delict naar Amsterdam. Wim van den Driessche (Elisabeth, Les Misérables) speelt de gefrustreerde toneelacteur c.q. seriemoordenaar. Verder met Brigitte Nijman (Musical to the Max, Tribute to the Beegees), Frédérique Sluyterman van Loo (Cabaret, Ganesha) en Remko Vrijdag (De Vliegende Panters, Transformers).

Allereerst zagen we de openingsscene. Politie-inspecteur Thomas ( Remko Vrijdag ) woont nog bij zijn moeder ( Frédérique Sluyterman van Loo ) thuis en zit flink onder de plak. Hij ligt in bed en heeft een enge droom. Dan gaat de wekker en staat Thomas op. Zijn moeder komt de kamer binnen en duwt hem de krant onder zijn neus. Zijn broer staat in de krant.
Ook toneelacteur Bo ( Wim van den Driessche ) leest op dat moment de krant. Daarin staat een artikel over zijn onlangs overleden moeder. Zij was een geliefd actrice en men denkt aan een herdenkingsgala in theater Carré. Bo heeft altijd in de schaduw van zijn moeder gestaan en wil zelf ook in de krant komen.

In de tweede scene zagen we de wurgmoord. Bo wil perse in de krant komen en start een serie moorden. Hij veranderd bij elke moord van gedaante. In deze scene speelt hij Majoor Bosschaert van het Leger des Heils. Al zijn slachtoffers zijn oudere vrouwen die hem aan zijn moeder doen denken. Als hij de vrouw heeft gewurgd, laat hij een lipstick kus achter op haar voorhoofd.

Foto Peggy de Haan

Tijdens de derde scene van vandaag zien we politie-inspecteur Thomas. Hij wordt op de moordzaak gezet en tijdens zijn onderzoek ontmoet hij Lara Steen. Thomas is meteen verliefd op haar en probeert een afspraak met haar te maken.

De drie scènes die we zagen, beloven veel goeds. Het zijn 4 goede acteurs en in een mix van spanning, humor en romantiek wordt de duistere kant van de mens geschetst in zijn zoektocht naar aandacht en erkenning. No way to treat a lady gaat op 9 april in premiere in het M-Lab. Meer informatie op www.m-lab.nl.

Meer foto’s vind je in het fotoboek van deze site.

Sjakoo perspresentatie

Woensdag 15 april verzamelde de pers zich bij een rondvaartboot voor de perspresentatie van “Sjakoo”. Sjakoo wordt geproduceerd door Beeldenstorm ( de Griezelbus, Turks Fruit, Route 66 en De Brief voor de Koning). Tijdens de rondvaart werden we op de hoogte gebracht van het ontstaan van de musical. De teksten zijn geschreven door Dick van den Heuvel ( Turks Fruit en Brief voor de Koning). De muziek is in handen van Fons Merkies ( Turks Fruit en Route 66). Van den Heuvel en Merkies tekenden samen voor de regie van de voorstelling.

foto Peggy de Haan

Sjakoo is een musical met een authentieke sfeer op een unieke buitenlocatie: het Amsterdamse IJ. Op pontons is een tribune voor 500 personen gebouwd en wordt nog hard gewerkt aan het decor. Het podium en de overdekte tribune worden gebouwd ter hoogte van het Oosterdok, naast science center NEMO en tegen de achtergrond van het VOC-schip ‘Amsterdam´. De kade wordt helemaal omgetoverd in Gouden Eeuw stijl, waar je kunt drinken, een hapje kunt eten en kunt genieten van de skyline van Amsterdam. Dat is ook een van de redenen dat het podium niet overdekt is. Het publiek zit droog, maar de spelers spelen in de openlucht en aangezien ze gezenderd zijn en men ook met lampen werkt, wordt de voorstelling bij zeer slecht weer afgelast. Bij een geannuleerde voorstelling zijn de kaarten geldig voor een andere voorstelling. De muziek is op band. Vanwege de locatie is het moeilijk om met live muziek te spelen. De muziek zal internationaal klinken, omdat in de gouden eeuw veel buitenlanders naar Nederland kwamen.

foto Peggy de Haan

Op de rondvaartboot kregen we ook een voorproefje van de musical. De cast zong het nummer “Amsterdam”. Dit klonk veelbelovend. Vervolgens werd er een kaas aangesneden van sponsor Old Amsterdam. Deze kaas verving de gebuikelijke taart. Sjakoo is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. Deze zorgen er ook voor dat 7000 kinderen uit de jeugdzorg een keer naar Sjakoo kunnen gaan kijken. Na een half uur varen kwamen we aan op de locatie. Daar werd hard gewerkt aan het podium en decor. Dick van den Heuvel vertelde nog het een en ander over het decor. Zo zal het decor hetzelfde groen hebben als het er naast gelegen NEMO. Het decor zal o.a. bestaan uit het fort van Sjakoo, de Haarlemmerpoort en ook zal er een rad te zien zijn met lijken. De ophanging van Sjakoo zal aan een hoge mast zijn en beloofd spektakel. Zijn enthousiaste verhaal werd even onderbroken door een kanonschot van het VOC-schip.

Het verhaal van Sjakoo is historisch niet helemaal juist, maar dat maakt het verhaal waarschijnlijk nog levendiger. In deze voorstelling komt de kwajongen Sjakoo tot leven. Sjakoo leefde in de Gouden Eeuw, in de tijd van Rembrandt en Spinoza, toen Amsterdam uitgroeide tot een multiculturele wereldstad. Sjakoo is een ondeugende jongen die zich met losse baantjes en jatwerk in leven houdt buiten de poorten van de stad. Een (straat)held die je hart steelt. In Sjakoo staat vriendschap, liefde en de geschiedenis van een stad vol culturen centraal. Een verhaal vol schavuitige humor, omlijst door prachtige muziek en met Amsterdam als decor.

De cast:
Sjakoo – Lieuwe Roonder
Kees (Cornelia) – Hanneke Last
Van Ruytenburg / Tsaar Peter – Ara Halici
De Gaper / Adam Carelsz van Gemerz / Florian – Ali Çifteci
Trijn Jans / Begijntje – Daniëlle Veneman
Banning Cocq / Dokter Tulp / Rembrandt – Simon Zwiers
Esmeralda – Joy Wielkens
Vrotte / Frederik Bol / Vondel – Sofian Abayahya
Vrouw Schout / Begijntje / Bleecke An – Sanne van Dijk

Sjakoo speelt van 23 april t/m eind juli 2009 Voor meer informatie kijk je op http://www.sjakoo.com

Sneak preview locatie Soldaat van Oranje (met video)

Al zes-en-een-half jaar is producent Fred Boot bezig met de voorbereidingen voor de musical Soldaat van Oranje. In deze periode werd al snel duidelijk dat het een locatieproject moest worden. Op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden wordt in een oude vliegtuighangaar heel hard gewerkt om in oktober de voorstelling te laten spelen.

persdag 6 juli-16 klein

 

Lees meer...

Audities Kruimeltje

Rick Engelkes Producties (REP) en Efteling Theaterproducties brengen in het komende theaterseizoen het oer-Hollandse verhaal Kruimeltje groots tot leven. De musical over de straatjongen uit het bekende boek van Chris van Abkoude. Zaterdagmorgen 20 februari begon in de Efteling de zoektocht naar Kruimeltje. Bij de ingang van de Efteling staat een rij met jongetjes en ouders. Ewout Genemans zit achter de kassa en heet de jongetjes van harte welkom. Genemans gaat de zoektocht van het AVRO programma “Wie wordt Kruimeltje” presenteren.

foto Peggy de Haan


Ruim zeventig jongetjes hebben zich aangemeld voor deze audities. Kruimeltje is een oer-Hollands verhaal, geschreven door Chris van Abkoude in de jaren ’20 van de vorige eeuw (inmiddels toe aan de 84ste druk). Van Abkoude is ook de schrijver van de succesvolle Pietje Bell serie. Kruimeltje is een prachtig, liefdevol verhaal over de zoektocht van een straatjongen naar zijn familie.

 

Het verhaal
Een havenstad, rond 1912. Kruimeltje, een arme weesjongen zwerft op straat. Zijn moeder liet hem als baby achter bij vrouw Koster, die voor hem zou zorgen. Zijn vader vertrok tien jaar geleden naar Amerika om goud te zoeken. Kruimeltje gapt zijn kostje bij elkaar als hij samen met zijn vriendjes en zwerfhond Moor kattenkwaad uithaalt in de stad. De politie weet zich met de olijke, innemende straatjongen geen raad. Dan leert Kruimeltje kruidenier Wilkes kennen en blijkt dat Wilkes zijn vader in Amerika heeft ontmoet! Zou Kruimeltjes vader nog leven? Kan Wilkes hem misschien terugvinden, ver weg in Amerika?

In een landelijke zoektocht kijken REP en de Efteling uit naar de gedroomde Kruimeltje van Nederland. Naast de musical gaan Rick Engelkes en de Efteling ook een dramaserie ontwikkelen rond de nieuwe avonturen van Kruimeltje.

foto Peggy de Haan


We worden welkom geheten door de directeur van de Efteling. Kruimeltje is de achtste productie die in de Efteling gaat spelen. Hij wenst alle potentiële Kruimeltjes veel succes en vertelt ook nog dat vanaf april dit jaar de Efteling het hele jaar geopend blijft.

 

Daarna is het de beurt aan Rick Engelkens en hij vertelt: “Er komt een droom van mij uit. Tien jaar geleden stond ik met groot plezier als acteur op de set van de film Kruimeltje. Nu sta ik voor ons grootste project tot nu toe. Wie droomt er niet van om zo iets moois te maken. Ja, ik ben heel trots dat we dit samen met de Efteling en een fantastisch creatief team waar gaan maken. De hoofdfiguur uit Kruimeltje is eigenlijk een rasechte optimist. Ondanks alle tegenslagen verliest hij niet de moed, het is een echte vechter. Vallen en opstaan, nooit opgeven. Een instelling waar ik mij aan verwant voel, die mij past. Dat gaan we terugzien in de musical.”

foto Peggy de Haan


Vervolgens verteld Olaf Vugts van Efteling Theaterproducties. “De Efteling is bijzonder gelukkig om samen met Rick Engelkes Producties dit avontuur aan te gaan. Het verhaal Kruimeltje past naadloos in de Efteling-traditie van verhalen vertellen en beleven. Ikzelf heb het boek gelezen toen ik een jaar of 10 was en ook aan mijn eigen kinderen voorgelezen. De arme jongen, die ondanks zijn misère toch vrolijk blijft, is me altijd bijgebleven. Deze oer-Hollandse geschiedenis zal het theaterpubliek van alle leeftijden aanspreken en past daarom zo goed bij ons. Efteling Theaterproducties brengt nu al 7 jaar familiemusicals van hoog niveau. Ik ben ervan overtuigd dat het Nederlandse publiek ook Kruimeltje onmiddellijk in het hart zal sluiten” .

foto Peggy de Haan


Vervolgens mogen we nog een stukje van de audities bijwonen. De kinderen worden ontvangen door o.a. Linda Hibma. Zij leert de jongens de choreografie op het ingestudeerde nummer “ Het is een hard bestaan” uit Annie. De jongens pakken het allemaal snel op. Daarna gaan de audities verder achter gesloten deuren. De volgende audities ronde is op 6 en 7 maart in Amsterdam. „We hebben al een aantal Kruimeltjes geselecteerd. Ik zag een paar jongetjes waarvan ik wel onder de indruk was”, aldus producer Rick Engelkes. Zelf speelde hij de vader van Kruimeltje in de film van elf jaar geleden.
Na de eerste selectierondes blijven er vijftig kandidaten over. De kandidaatjes moeten zingen en acteren.
Uiteindelijk blijft er een select groepje van ongeveer zes acteurtjes over die aan de musical mogen meedoen als Kruimeltje. De kinderen mogen volgens Engelkes maar ongeveer 24 werkdagen per jaar optreden. „Dus als je 180 avonden speelt, heb je er zes nodig.” Voor de tv-serie wordt wel één jongen gekozen. „Dat wordt de echte Kruimel”, aldus Engelkes. . Op 21 november gaat de musical in première in De Efteling.

foto Peggy de Haan


Creatives
Auteur: Chris van Abkoude
Regie: Caroline Frerichs (musical) en Peter de Baan (dramaserie)
Script en liedteksten: Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper
Composities: Jeroen Sleyfer
Decor: Jos Groenier
Lichtontwerp: Uri Rappaport
Producenten: Rick Engelkes (Rick Engelkes Producties), Olaf Vugts en Fons Jurgens (Efteling Theaterproducties)

 

De foto’s staan in het fotoboek

 

Kruimeltje-cast treedt op in het Nieuwe Luxor Theater

Donderdag 9 september heeft de cast van Kruimeltje bestaande uit Joes Brauers (Kruimeltje), Samantha Klaren (Keesie), Flemming Viguurs (Spijker), Casper van Hensbergen (Buikie), Olivier Dadema (vriendje), Levi Janssen (vriendinnetje), Roel Vankerckhoven ( matroos ) en Jennifer van Brenk (schooljuf) opgetreden in het Nieuwe Luxor Theater.

Lees meer...

Legally Blonde shows off in the Bijenkorf

Zaterdagmiddag twaalf uur reden er ineens twee roze Fiat's in volle vaart op het trottoir van de Coolsingel richting de Bijenkorf om toeterend en met piepende remmen te stoppen voor de hoofdingang van de Rotterdamse vestiging van de Bijenkorf. Tot verbazing van passanten stapte daar Kim-Lian van der Meij, Roy van Iersel, Joey Schalker, Pearl Jozefzoon, Nicky van der Kuyp en Dapheny Oosterwolde uit. Legally Blonde is van dinsdag 25 januari tot en met zondag 6 februari te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.  

Lees meer...

HOOKing up with a true legend: Peter Pan

Producent Music Hall produceert al ruim 20 jaar theaterproducties. Reeds twee maal eerder waagden zij zich aan het verhaal van Peter Pan, maar ook twee maal waren de producenten ontevreden. Daarom nu een geheel nieuwe versie, in een geheel nieuw format. Dit format werd op 18 juli 2012 aan de Nederlandse pers gepresenteerd.

peter pan 01

Lees meer...

YabYum, het circus van de nacht (met video)

Iedereen kent YabYum, een van de bekendste nachtclubs in Amsterdam. Denk je aan YabYum dan denk je aan mooie, wulpse dames die als prostitué de kost verdienen.

img_0051

Lees meer...

Persreis Peter Pan (video)

Bijna iedereen is opgegroeid met Peter Pan, het wonderlijke verhaal van een jongen die kan vliegen en weigert op te geven. Een select groepje Nederlandse pers mocht 15 juni samen met een aantal hoofdrolspelers mee op reis naar Londen.

alt

Lees meer...