Start repetities Crazy Shopping

Maandagmorgen 31 mei werd in de Focus Studio’s in Amsterdam het startschot gegeven voor de repetities van Crazy Shopping the musical. In de musical vechten hebzuchtige koopverslaafde vrouwen om de mooiste koopjes uit de graaibakken van het chique warenhuis “Overvloet”. Na het welkomstwoord van Henk van der Meijden kregen we een vooruitblik te zien. Eerst speelden Stanley en Tony een scene waarna de dames “vochten” om die ene trui.

Lees meer...

Persdag 1953 de musical

In het op de werelderfgoedlijst staande Wisboomgemaal in Kinderdijk vond vandaag de perspresentatie van 1953 de musical plaats. Een mooie locatie voor naar wat lijkt een indrukwekkende musical te gaan worden. Helaas zat het weer een beetje tegen, maar dat deed niets af aan de sfeer. We werden ontvangen met een heerlijke lunch en daarna meegenomen naar de aanlegsteiger waar de cast per boot zou aankomen. Na het binnenhalen van de cast en een fotomoment vlug weer naar binnen, want het zag er niet naar uit dat de zon ineens ging doorbreken.

Lees meer...

Repetitie Sunday in the Park with George

Vrijdag 21 mei was de openbare repetitie van Sunday in the Park with George. De cast bestaat uit Alex Klaasen als George en Elise Schaap als Dot. Verder met Rianne Botma, Florens Eykemans, Anne-Marie Jung, Marika Lansen, Boy Ooteman, Jeroen Phaff, Imke Smit, Rop Verheijen, Mark de Waal en Marlies de Waard.Lees meer...

Perspresentatie De Klokkenluider van de Notre Dame

Maandag 17 mei was de perspresentatie van FanWork’s nieuwste musical: De klokkenluider van de Notre Dame. Allereerst vertelde producenten Frank van der Steen over de ontwikkelingen binnen FanWork. Al eerder bewees Fanwork zichzelf in het semiprofessionele musicalcircuit. Vorig jaar produceerden zij de zeer succesvolle musical Pocahontas. Bij FanWork volgen haast 600 jongeren musicalles. Vervolgens nam Wouter Blijleven het woord en hij vertelde over de Talent Group. De Talent Group van FanWork is speciaal bedoeld voor talentvolle jongeren die niets liever willen dan doorstromen naar het professionele circuit en heel graag podiumervaring op willen doen.

Lees meer...

Videoverslag van de Nominatielunch

Musicalsites.nl was aanwezig bij de nominatielunch t.b.v. het Musical Award Gala 2010. Het interview met Rene van Kooten volgt later.

 

 

Lees meer...

Duik in het diepe met Sondheim.

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag hebben Koen van Dijk en het M-Lab het Sondheim festival georganiseerd.  Tegelijkertijd is er een samenwerkingsverband getekend tussen Joop van den Ende Theaterproducties en het M-Lab. Het festival is het eerste project wat uit die samenwerking volgt. Het festival wordt geopend met een reeks concerten waarin een selectie van 29 nummers uit het uitzonderlijke oeuvre van Sondheim gebracht wordt door Freek Bartels, Stanley Burleson, Simone Kleinsma en Céline Purcell, Eigenzinnige interpretaties van een uitdagend componist en tekstschrijver, gezongen in Nederlandse vertalingen.

Lees meer...

Persdag "De gelaarsde kat"

In een mooi kasteel in Barneveld vond maandag 22 maart de perspresentatie van “De gelaarsde kat” plaats. Hoofdrolspelers Geert Hoes en Maud Mulder kwamen per koets aan bij het kasteel.

 

 

 

 

 

Lees meer...

Preview "My name is Michael"

foto Peggy de Haan


Donderdag 18 maart was de preview van “My name is Michael”. Normaliter geen voorstelling voor Musicalsites, maar in het ensemble en bij de backing vocals doen musicalspelers Carolina Dijkhuizen, Urvin Monte, Boris Schreurs en Ruben Heerenveen mee. Dus togen we naar de studio van Flashlight in Utrecht.

foto Peggy de Haan

 

Lees meer...

Sleuteloverdracht Vliegbasis Valkenburg

Vanaf oktober 2010 is de musical Soldaat van Oranje te zien in De TheaterHangaar, een nieuw theater op voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg. Maandagmiddag 15 maart vond daar de sleuteloverdracht van het terrein plaats.

foto Peggy de Haan


Vliegveld Valkenburg was een defensieterrein van de Koninklijke Nederlandse Marine en werd in juli 2006 gesloten. Nu wordt een oude hangar verbouwd tot musicaltheater met plaats aan elfhonderd bezoekers en verschillende foyers, een brasserie en een restaurant. De kilometers lange landingsbaan zal gaan dienen als parkeergelegenheid. Ook zal er een pendelbus gaan rijden tussen Valkenburg en Leiden CS.

foto Peggy de Haan

Lees meer...

Cast Mary Poppins begint in Scheveningen

foto Peggy de Haan


Dinsdag 9 maart kwam de cast van Mary Poppins voor het eerst aan bij het Fortis Circustheater. Met de speciaal gemaakte Mary Poppins castbus vertrokken zij vanuit Amsterdam en werden onder politiebegeleiding gebracht naar de plaats waar zij de aankomende periode gaan repeteren.

 

Lees meer...

Cast S.O.M. opent Mediamarkt

Donderdag 4 maart werd in Rotterdam de derde Mediamarkt geopend. Voor de eerste tweehonderd vijftig klanten lagen twee kaartjes voor The Sound of Music klaar. Ruim voor acht uur vanmorgen stond er al een lange rij met wachtenden.

foto Peggy de Haan


Na de countdown sprintten de klanten naar binnen. En terwijl de eerste mensen al in de rij stonden voor de kassa klonken de klanken van de Sound of Music. Wieneke Remmers, Rein Kolpa, Alexandra Alphenaar en 6 kinderen zongen een nummer uit de Sound of Music.

 

foto Peggy de Haan

Lees meer...