Jesus Christ Superstar: The Grand Final

Na een 4 jaar lange Europese tour door Italië, Nederland en België sluit de Italiaanse cast van Jesus Christ Superstar, met de legendarische Ted Neeley als Jezus, de tour af met een Grand Final in Ahoy Rotterdam.
In deze speciale editie van Jesus Christ Superstar zal niet alleen Ted Neeley (als Jezus) te zien zijn, maar ook Yvonne Elliman (de eerste Maria Magdalena) en Barry Dennen (de eerste Pontius Pilates) zullen langskomen als special guest in deze speciale versie van de Engelstalige rockopera met een groter ensemble en groter orkest dan voorheen.

 Jesus Christ Superstar The grand final 10

Lees meer...

De eerste perspresentatie

Vanmorgen was de allereerste perspresentatie van Stent Producties. De cast bestaande uit Rose-Anne van Elswijk, Thomas Kuipers, Mitch Wolterink en Daisy Duin repeteren pas een week. We kregen de eerste tien minuten te zien van ‘Voor alles een eerste keer’ en hoorden ‘Mens’ van Blof en ‘Wit Licht’ van Marco Borsato.  

Voor alles een eerste keer presentatie 30

Lees meer...

Bridges of Madison County slaat een brug tussen cast en publiek...

Bij de Musical Awards Gala was de aankondiging en vandaag mochten we alvast sfeer proeven in het Zonnehuis in Amsterdam. Bridges of Madison County staat van 2 t/m 26 juni in het Zonnehuis in een volledig nieuwe, voor het eerst Nederlandse bewerking.

The Bridges of Madison County 28

Lees meer...

Liesbeth List als icoon in een musical

Lang hoefden Hans Cornelissen en zijn team er niet over na te denken: hun volgende musical zou over Liesbeth List gaan. Een belletje naar Liesbeth zelf en het was geregeld. Een dag later stond het als persbericht in de krant. Deze musical gaat dan ook niet over zomaar iemand. Het gaat over de zangeres die grote pieken kende, maar ook door diepe dalen is gegaan. Ze heeft een prijzenkast waar elke zangeres alleen maar van kan dromen, maar daar heeft ze hard voor moeten werken. Haar successen en haar tegenslagen, alles komt terug in de musical volgens Hans en Liesbeth, die elkaar kennen van de musical Piaf. Liesbeth legde het als volgt uit: ‘Ook alle shit komt er in voor. Gewoon omdat dat interessant is voor de mensen die komen kijken.’Liesbeth List de Musical perspresentatie 12

Lees meer...

De Marathon neemt Café Nol over: Bier en Ballen! 

Een dinsdagavond, hartje Amsterdam, het nazonnetje schijnt nog over de gevulde terrasjes en iedereen geniet van die laatste stralen. Dan komen er vier luidruchtige mannen in roze/gele hardloop outfits het terras op en roepen in plat Rotterdams dat de marathon eraan komt! En ze hebben bier en (bitter)ballen!

De Marathon in De Nol 7

Lees meer...

'The Full Monty'; een nieuwe groep mannen uit de kleren

Naar de sportschool op dinsdagochtend: iets dat je je wel vaker voorneemt, maar wat niet altijd lukt. Dinsdag 11 april 2017 lukte het wel, maar wel dankzij een goede reden. The Athletic Club Amsterdam was namelijk de locatie voor de bekendmaking van de cast van de musical 'The Full Monty.' Een mooie cast met verrassende namen.The Full Monty presentatie 17

Lees meer...

Cast Harrie en Eva bekend gemaakt

Op woensdagavond 5 april paste Harrie op de kleintjes in Amersfoort en het werd een dolle boel zoals het Jon van Eerd betaamt. Deze voorstelling werd geheel gefilmd vanwege de uitgave van de dvd. Om het geluid te kunnen testen, werd het publiek gevraagd even te applaudisseren en uiteraard werd dit verzoek grif ingewilligd, waarmee de toon van de avond gelijk gezet werd. Tevens is dit een van de laatste voorstellingen van ‘Harrie let op de kleintjes’.

Bekendmaking Harrie en Eva 12

Lees meer...

'High school musical' straalt tijdens perspresentatie

Woensdagavond 29 maart heeft de cast van ‘High School Musical’, geproduceerd door Daphne Bruineberg Productions, een preview presentatie gegeven in Theater de Speeldoos Baarn voor de aanwezige pers en genodigden. De presentatie werd afgesloten met een kleine open repetitie waarin de twee hoofdrolspelers aan de slag gingen met regisseur Daphne Bruineberg aan de interpretatie van een duet uit de voorstelling. De preview presentatie was een voorbereiding op de voorstellingen van ‘High School Musical’ op 2 en 3 juni 2017 in de Speeldoos van Baarn waar deze enthousiaste amateurs zijn te bewonderen.

Hsm

Lees meer...

Het ultieme vakantiegevoel in Beverwijk

Beverwijk is niet de eerste plaats die bij mij in gedachten komt als ik denk aan vakantie. Toch kregen we vanmiddag daar weer even het ultieme vakantiegevoel. Een dag voor de eerste try-out van Vive La France 2 mochten we een kijkje nemen en kregen we zes nummers te horen. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster namen ons mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France.

Vive la France 2 presentatie 3

Lees meer...

Musical Chess biedt meer dan enkel zwart of wit... ook pionnen spelen een belangrijke rol!

“One night in Bangkok and the world's your oyste
The bars are temples but the pearls ain't free
You'll find a god in every golden cloister
And if you're lucky then the god's a she
I can feel an angel sliding up to me”

Eenieder kan het refrein van het wereldberoemde nummer “(One night in) Bangkok” meezingen terwijl twee zaken tegelijkertijd door je hoofd schieten: musical Chess en de heren van ABBA.

Chess presentatie 16

Lees meer...

‘Our House’ heeft een goede fundering, voor een ingewikkeld bouwwerk

Oberon Theaterproducties uit Alkmaar brengt in het weekend van 7 en 8 april de musical ‘Our House’ uit 2002, geschreven door Tim Firth en met de muziek van de ska/popband Madness. In 2003 won deze musical de Oliver Award voor Beste Nieuwe Musical maar in Nederland misschien minder bekend. Daar gaat de groep 14-21 van Oberon dus duidelijk verandering in brengen.

Our House 0327

Lees meer...