Musicalsites Amateur Musical Award 2017. Later meer! @a_musicalawards https://t.co/ysIRMmedx0
chrisvenneker RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
joel_reuser_ RT @Musicalsites: Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijV
MariskaPippi Mijn zondag weer goed besteed 👍🤘 https://t.co/XnQy9FZJ5a
Musicalsites De column van Bram Ven. Lees meer op https://t.co/a6BMx3CIfN https://t.co/TZyCkxSuJi
Musicalsites Tommie Christiaan krijgt de jeugd 'on their feet'. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq @TommieChris https://t.co/NuVpijVaGY
PiekvdKaaden RT @Musicalsites: Indrukwekkende preview van Mozart! https://t.co/WHwCKqNLPZ @MusicHall_be @RubenVankeer @Milladyy @PiekvdKaaden https://t.…
Musicalsites Column: Een dag uit het leven van Julia Berendse. Lees meer op https://t.co/z7lSeHwYKq https://t.co/st9MOLmQmi
MariskaPippi #AboutLastNight nu nog gauw de rest vd foto's mailen en dan door naar een volgend musicalbezoekje #drukdrukdrukhttps://t.co/pZZ19LxbI3

Hippies weer terug in het Chasse Theater in Breda

Hair is een musical uit 1969 over de hippie-idealen van flowerpower, liefde, vrede en seks en ging in première in een klein theater off-Broadway. Hair wordt nog steeds gespeeld over de hele wereld en dat is bijzonder, want het oorspronkelijke verhaal leek erg tijdgebonden: het ging over de generatie van hippies en flowerpower, over vredesdemonstraties tegen de oorlog in Vietnam, over een vrijere seksuele moraal en het gebruik van drugs. Inmiddels zijn we een aantal generaties verder: we zijn gewend aan alles wat toen nieuw en taboedoorbrekend was, vrije seks is iets dat tegenwoordig zeker niet het geval is en Vietnam is een vakantiebestemming geworden. De energie van de cast is opmerkelijk en het begin van de eerste acte is indrukwekkend en zet meteen de toon van deze versie van Hair. Het enige dat helpt tegen geweld is "liefde". Iets waar wij in deze tijd hard aan toe zijn.

Hair premiere 87

Lees meer...

De Kabouter: een familievoorstelling van groots formaat

Dat theater Terra staat voor kinderplezier en al 40 jaar familievoorstellingen van groots formaat maakt, behoeft geen aandacht. Met succesvoorstellingen als 'kikker' en 'Raad eens hoeveel ik van je hou' hebben de makers al een behoorlijke staat van dienst.

IMG 5633

Lees meer...

De Drie Musketiers, een stuk voor ons allen

Eén voor allen en allen voor één! Natuurlijk denkt iedereen hierbij aan het verhaal over de die musketiers. Dit tijdloze verhaal blijkt altijd weer een succes en ook weer op de avond van 15 september, toen theatergroep SPOT voor het eerst hun versie van ‘3 Musketiers’ op de planken liet zien. In de grote zaal van Theater de Regentes in Den Haag lieten 33 castleden, onder leiding van een 14-kopig orkest, zien waar ze al die tijd voor hebben geoefend. En dat is heel wat!

3 Musketiers Spot 49

Lees meer...

Dubbel feest bij The Bodyguard

De première van Nurlaila Karim in haar rol als Nicki Marron en één jaar The Bodyguard waren redenen voor Stage Entertainment om een feestje te vieren in het Beatrixtheater in Utrecht.

Premiere Nurlaila en een jaar The Bodyguard 8

Lees meer...

Bussen haarlak bij "Hairspray"

Waanzin producties bracht dit jaar de musical Hairspray op de planken. Deze energieke musical speelt zich af in de sixties. De tijd van veel haarlak (Hairspray), glitter jurken en hoge kapsels. De muziek uit die tijd was swingend. Hairspray, de musical, is eerder gespeeld door V&V met in de hoofdrollen Arjan Ederveen en Esmee van Kampen.

Hairspray Waanzin Theaterproducties 41

Lees meer...

Wraakgevoelens in Rotterdam

De Broadway-hit Mothers and Sons (Moeders en zonen) is twee weken te zien in Rotterdam. Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels zijn in deze voorstelling voor het eerst samen op de planken te zien. Vanavond vond de Rotterdamse première plaats in het Oude Luxor Theater.

QX3A2653

Lees meer...

In de Ban van Broadway brengt zomerse luchtigheid

Dus mocht het weer toch wat gaan tegenvallen, of bent u die barbecue op een moment even zat, dan brengt het DeLamar theater deze komende periode een leuke alternatieve invulling van uw zomerse avond.

groepsfoto

Lees meer...

Mooi eerbetoon aan Zarah Leander

Op 23 juni 1981 overleed de grootste filmster die de UFA ooit gekend heeft: de Zweedese actrice en zangeres Zarah Leander. In haar 35e brengt World of Ludique een uniek eerbetoon aan haar muziek en leven. In het Fakkeltheater vond gisteravond de Vlaamse première plaats van “Zarah, zonde van de liefde”. De voorstelling was eerder al te zien in Nederland, Duitsland en Oostenrijk en werd gespeeld door Gerald Drent en Martijn Mulders met muzikale begeleiding van Paul Tijink.

Zarah zonde van de liefde 19

Lees meer...

Sweeney Todd, het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Sweeney Todd wordt gezien als een van de moeilijkste musicals die is geschreven door Stephen Sondheim. Toch pakte Opus One de handschoen op en bracht deze musical opnieuw op de planken in het Zonnehuis is Amsterdam Noord. Gisteravond ging deze musical in première.

Sweeney Todd 24

Lees meer...

Toppers in Town zorgen voor 'Royal Disco” feestje..

Want 'A royal night of disco' was het thema dit jaar. Gisteravond was de laatste show van wat ook nu weer 'het meezingfeest van het jaar' is geworden.
Veel BN’ers hadden deze laatste kans nog gepakt om mee te genieten van dit spektakel. Naast Minister President Mark Rutte, Humberto Tan en Inge de Bruin waren er ook behoorlijk wat musicalsterren die een avondje vrij hadden genomen. Ferry Doedens (Grease), Robbert van den Bergh (Bodyguard), castleden van SVO, en vele anderen lieten via hun social media weten zich te vermaken.

Toppers 2016 17

Lees meer...

Een reis door de evolutie met Creatures

Gisteravond ging de nieuwe voorstelling Creatures van het dans collectief ISH in première op een bijzondere locatie. De Westergasfabriek was het podium voor deze reis door de evolutie van het leven op aarde.

IMG 2685

Lees meer...