Weergaloze herneming van Kiss of the Spiderwoman

In de zomer van 2015 stond de voorstelling Kiss of the Spiderwoman voor het eerst in Nederland op de planken in het Zonnehuis in Amsterdam. Wegens groot succes is de voorstelling de komende weken weer terug in het theater. Maandag was de openingsavond en wij waren erbij.

Kiss of the Spider Woman reprise 4

Lees meer...

The Lion King in volle glorie terug op de Pride Rock

The Lion King is weer terug in Nederland en hoe. De musical staat voor mooi spektakel uit Afrika en het prachtige verhaal over avontuur, moed, hoop en liefde. De eerste show in Nederland ging op 4 april 2004 in première in het Circustheater waar vandaag de première ook weer plaats vond.

The Lion King premiere 31

Lees meer...

Musical Petticoat nog steeds een hit!

Hoe actueel hun keuze zou zijn, wisten de leden van musical Wognum vast nog niet toen zij de musical Petticoat kozen als volgende productie. Terwijl televisie minnend Nederland zit te wachten op de eerste uitzending van de nieuwe tv-serie (met onder andere Abbey Hoes als Patty) loopt het West-Friese dorp Wognum uit voor de musicalversie.

Petticoat Wognum 32

Lees meer...

Dansen, zingen en swingen met BBB

Drie B’s: Big, Black and Beautiful. Deze show beleefde op 24 oktober zijn première in het Zaantheater. En wat voor een première! Het dak ging er af en alle oren stonden op scherp. En de voeten? Die begonnen vanzelf mee te dansen. De drie leading ladies Michelle, Rocq-E en Lucretia pakken je even uit je alledaagse sleur en laten je een hele avond nostalgisch, ongestoord genieten.

IMG 6141

Lees meer...

Maya en de pollebollen; de eerste liveshow van de bekendste televisiebij…

'Hoera! Willy is jarig! En omdat hij m'n beste vriend is verdiend hij een BIJzzzzonder feestje.' Maya, oftewel Free Souffriau, maakt de bijengrap maar direct zelf, dan hebben we dat alvast gehad.

IMG 5936

Lees meer...

Vals, de thrillermusical (12 +)

Het begon met een boek, daarna de filmversie en gisteravond ging de musicalversie van Vals in première. Deze musical is gemaakt voor jongeren vanaf 12 jaar. De musical is daar ook op afgestemd en wordt gespeeld door een jonge cast die beschikken over mooie stemmen die goed bij elkaar passen. De muziek van Fons Merkies, met teksten van Sjoerd Kuyper, wordt door de talentvolle cast schitterend vertolkt.

Vals 6

Lees meer...

Titanic – Een groot drijvend Utopia, terug op toneel

Al in de foyer van het Chassé Theater in Breda is het duidelijk voor welke voorstelling we gekomen zijn. Twee jongens die gekleed zijn in kleding van begin 1900, delen kranten uit. In de krant staat alles wat in een modern programmaboekje zou staan. De cast staat voorgesteld als hun personage en de foto’s hebben een sepiaeffect gekregen. Ook alle creatives staan in oude kledij en een sepiaeffect over de foto heen. Zij stellen zichzelf voor op een manier die helemaal past bij de Titanic.

Titanic 29

Lees meer...

Buziau – Een revue zoals Johan het zelf gewild had

Als je me een paar dagen geleden zou vragen of ik Johan Buziau kende, zou ik nee moeten zeggen. Als je in een zaal vol met Rijswijkse bewoners deze zelfde vraag zou stellen zou je veel mensen hebben die je wel een antwoord zouden kunnen geven.

buziau

Lees meer...

Gelachen en geraakt bij Hart tegen hart

Marc, mediator van beroep, vader van twee kinderen en ‘gelukkig’ getrouwd met Kim. ‘Gelukkig’ getrouwd, want ach wat is nu gelukkig getrouwd. Dat blijkt wel als hun vrienden Rob en Marjo een avond op bezoek komen. Wat begint als een gezellige avond, eindigt in een avond waarin flink de waarheid gezegd wordt. Kim vermoedt dat Rob en Marjo gaan vertellen dat ze zwanger zijn, maar niets in minder waar wanneer het woord scheiding valt.

Hart tegen hart foto Peggy de Haan 67

Lees meer...

Purper, de vier jaargetijden; nog lang niet verjaard!

Purper, een begrip in muziekminnend cabaretland, is terug. Vandaag ging in de stadsschouwburg Velsen in IJmuiden de nieuwe voorstelling in première. Vrienden, familie en collega’s als Simone Kleinsma met haar man, John van Eerd, Terence van der Loo, Marjolein Touw en Tony Neef waren getuigen van de terugkeer van het fenomeen Purper.

Purper 2016 9

Lees meer...

‘Pinokkio’ laat iedereen weer dansen

Na een succesvolle speelreeks in de Efteling tijdens het vorige seizoen mag de musical 'Pinokkio' nog even verder! Dit seizoen is het bekende sprookje door het hele land te zien, met de feestelijke aftrap op zondag 16 oktober 2016 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Pinokkio 2016IMG 0113 bijgesneden

Lees meer...