Nostalgische kerst in Amsterdam

De Jordaan is in december tijdelijk verhuisd naar Amsterdam-Noord. Het Zonnehuis is heel deze maand de plek waar het publiek naartoe kan afreizen als ze zin hebben in een nostalgische, typisch Amsterdamse kerstvoorstelling. De première van 'Kerstfeest in de Jordaan' op 16 december zorgde voor een avondje meedeinen en luisteren naar de bekende Jordanese klassiekers.

leen johnie en willie

Lees meer...

Chaplin de Musical. Verrassend, puur en VOL passie gebracht!

Music Hall komt als primeur naar Nederland met een gloednieuwe productie van Chaplin, de musical. Voor het eerst zal de musical Chaplin van Christopher Curtis en Thomas Meehan, die in 2012 in wereldpremière ging op Broadway, nieuw leven ingeblazen worden en internationaal geproduceerd worden.

Chaplin 12

Lees meer...

Beauty and the Beast Belgie groots en vernieuwend!

Kom erbij, kom erbij en treed binnen in het magische kasteel van ‘Beauty and the Beast’. Wij van Musicalsites mochten vandaag aanwezig zijn bij de galapremiere van dit bijzondere sprookje.

DSC00259

Lees meer...

Schijnwerpers op de dansers bij A Chorus Line

A Chorus Line is een van de langst spelende producties op Broadway en is nu weer in Nederland te zien. Bij velen staat de musical in de top tien van klassiekers uit de musicalwereld. Niet voor niets wordt deze hitmusical generatie op generatie doorgegeven. Ook dit seizoen blijkt het verhaal nog steeds ontzettend actueel. Het is een eerbetoon aan de hardwerkende dansers waar de schijnwerpers nooit eerder zo op stonden gericht. 

A Chorus Line 9 

Lees meer...

"Razend" de musical wordt gedragen door jong talent

Gisterenavond ging in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp de musical Razend in première. In een vrijwel uitverkochte zaal met enthousiast premièrepubliek was de spanning van de spelers voor deze belangrijke voorstelling haast voelbaar. Zes jonge acteurs kregen met deze voorstelling van scriptschrijver en regisseur Dick van den Heuvel de kans om vlieguren te maken; een concept waar Van den Heuvel bewust voor heeft gekozen: “Jonge acteurs moeten in Nederland veel meer de kans krijgen om zich te ontwikkelen. In de producties van Homemade kunnen ze hun talenten laten zien. Ze moeten er beter uitkomen dan dat ze erin zijn gegaan”.

Razend 3

Lees meer...

Première Ciske, het schoffie in Silver zorgt voor een gouden randje…

Als Stage Entertainment een première verzorgt staat dat garant voor spektakel. Na de fantastische galapremière van The Lion King is het nu tijd voor Ciske de Rat.
Geen gala dit keer en dat is ergens maar goed ook want de hoognodige regenjas kon nu gewoon aan. Door weer en wind begaven vele BN’ers zich naar het DeLaMar theater in hartje Amsterdam; de perfecte plek voor dit oer-Hollandse stuk.

Premiere Ciske de Rat 11

Lees meer...

"De Rozenoorlog" een schot in de roos

Een zwarte komedie moet goed in elkaar zitten, anders wordt het dubbel pijnlijk. Het script van de musical “De Rozenoorlog” is weliswaar gebaseerd op de film “The War of the Roses” maar dat is niet automatisch een garantie voor een succesvolle musical. Daar is meer voor nodig.

De Rozenoorlog 8

Lees meer...

Het zou je kind maar wezen – première Harrie let op de kleintjes

Harrie Vermeulen is terug, en hoe! Dit keer heeft hij zich als ware oppas ontpopt. Dat gaat hem doorgaans heel goed af. Hij krijgt de tweeling stil met bananen, is niet te beroerd om een luier te ‘verschonen’ en neemt zelfs de taak op zich de uitwerpselen keurig te recyclen. Kortom, een droomoppas. Het wordt echter ingewikkeld als vrouwlief de deur uit moet, Harrie alleen achterblijft met de twee kids en de verleiding wel heel groot wordt om naar een ruilbeurs van Star Wars te gaan.

Harrie past op de kleintjes 19

Lees meer...

Première Ferry Doedens in The Bodyguard

Ferry Doedens heeft al in diverse musicals  gespeeld en inmiddels deelt hij ook de rol van Sy Spector met Patrick Martens in The Bodyguard. Gisterenavond speelde Ferry zijn première in The Bodyguard.

Premiere Ferry Doedens 29

Lees meer...

“Arthur, of hoe je koning kan worden”, meer met minder

De verhalen van Arthur en de ridders van de Ronde tafel spreken tot ieders verbeelding en met name voor kinderen. De romantiek en helden maakten dat elke generatie wel iets met ridders heeft. Het verhaal “Arthur, of hoe je koning kan worden” is gebaseerd op deze verhalen maar daar houdt verder elke vergelijking op. Deze kindervoorstelling is absoluut uniek in haar soort.

 Arthur of hoe je koning kan worden 26

Lees meer...

Jungle fever in Oberhausen met Tessa Sunniva van Tol

Musicalsites toog naar onze Oosterburen voor een jungle-avondje. De musical Tarzan ging in premiere en wij mochten daarbij zijn. Na Hamburg en Stuttgart zijn Tarzan en zijn apenfamilie in Oberhausen neergestreken en we kunnen nu al vertellen dat het zeker een bezoek waard is.

Disneys Musical TARZAN 6

Lees meer...