Elisabeth in concert komt bij je binnen

Elisabeth de musical met teksten van Michael Kunze en muziek van Sylvester Levay beleefde zijn wereldpremière, met de Nederlandse Pia Douwes in de hoofdrol, op 3 september 1992 in Wenen. De musical ging op zondag 21 november 1999 in premiere in het Circustheater te Scheveningen.

Elisabeth in concert 4

Lees meer...

Derdejaars FSA studeren glansrijk af met de musical 'Nu of nooit'

Star was een Nederlandse musicalgroep voor jonge talenten van Jos Brink en Frank Sanders. Onder andere Ara Halici, Koen van Dijk, Frits Sissing, Hilke Bierman en Bas Groenenberg maakten deel uit van deze groep. Star speelde verschillende voorstellingen waaronder ‘Nu of nooit’. Jaren later is het de beurt aan de derdejaars van de Frank Sanders Akademie om deze musical nog een keer onder het voetlicht te brengen onder regie van Bas Groenenberg.

derdejaars Nu of nooit 81

Lees meer...

Pareltje voor Opus One met The Bridges of Madison County

Met The Bridges of Madison County heeft Opus One weer een prachtvoorstelling in het Zonnehuis. De cast, het verhaal en de mooie muziek, alles klopt.

The Bridges of Madison County premiere 18

vijfsterren

Lees meer...

Met 'Lady Marmelade' zet Stamppij zichzelf wederom op de kaart

Stichting Stamppij was het afgelopen jaar genomineerd voor een Amateur Musical Award en dit jaar pakte deze Stichting uit met 'Lady Marmelade' en hoe. Niets is in deze productie aan het toeval overgelaten. Er is zwaar gerepeteerd en met name in de choreografie heeft veel uren extra werk gezeten, waarbij menig zweetdruppel is vergoten. Het resultaat is absoluut geweldig en indrukwekkend.

Lady Marmalade 40

Lees meer...

"Voor alles een eerste keer" een goede start die een vervolg verdient

Er is natuurlijk voor alles een eerste keer. Je eerste relatie, het eerste bezoek aan de tandarts, de eerste keer seks, je eerste slok alcohol. In ‘Voor alles een eerste keer’ volgen we vier jonge mensen die aan het begin staan van hun leven. Als je daarnaast als jongere wordt geconfronteerd met zelfmoord heeft dat meteen een grote invloed op de verdere loop van het leven.

Voor alles een eerste keer voorstelling 10

Lees meer...

Oberon’s Annie jr. laat talent ontspruiten

Waren we twee weken terug nog te gast bij Oberon theater voor een doorloop, vandaag mochten we het eindresultaat van 'Annie jr' in zijn volle glorie aanschouwen.

Annie Oberon premiere 22

Lees meer...

Geheugendief – gevuld met stille gedachten

Mijn eerste zin komt niet uit mijn vingers en misschien staat dat wel centraal voor deze voorstelling. Stel je voor dat je je hele leven voor elkaar hebt. Je bezit een waanzinnige baan, je hebt twee prachtige kinderen en een leuk huis in een prachtige stad. Maar dan slaat het noodlot toe: je man wordt geschept door een auto, belandt in een coma en komt drie jaar later te overlijden. Net als je denkt dat je dit gemis een plaatsje hebt kunnen geven, merk je dat je aan het veranderen bent. Je kinderen zijn toe aan het verwerkingsproces van het overlijden van hun vader en je wil ze niet tot last zijn. Daarom bedenk je voor alles wat er met je gebeurt een smoesje, tot je het niet meer trekt. Alles wat je vergeet, ligt niet aan ouderdom. Verdwalen in je eigen buurt komt niet omdat ze de straat verbouwd hebben en je deze daardoor niet meer terug herkent. En dan het vellende oordeel: Alzheimer op jonge leeftijd. Nog geen vijftig jaar en toch gediagnostiseerd met deze ziekte.

Geheugendief 36

Lees meer...

Vive la France 2; En route et chanter!

'Waar het goed is keer je graag terug' luidt het motto. Vandaar de terugkeer van Vive la France, een voorstelling vol Franse chansons om dat vakantiegevoel dichtbij huis te halen. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster zijn de hoofdsolisten begeleid door Berry Janssen en Ed Boekee. Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment is de producent en Paul van Ewijk verantwoordelijk voor de regie.

Vive la France 2 premiere 39

Lees meer...

De katten zijn terug!

Andrew Lloyd Webber’s Cats beleefde in 1981 haar wereldpremière in Londen en was daar tot en met 2002 onafgebroken te zien. Met een speelperiode van 21 seizoenen, is Cats de langstlopende musical op West End.

Cats Antwerpen 18

Lees meer...

Holiday onwijs

Op 23 maart ging de nieuwe show van Holiday On Ice in première: BELIEVE. De enorme groep schaatsers kwam in Utrecht samen en ze gaven, zoals we van ze gewend zijn, een spectaculaire show met acrobatiek, dans en muziek. De voorstelling werd compleet gemaakt door de twee optredens van René Froger met de schaatsers van Holiday On Ice en zijn zoon Maxim met zijn danspartner Isabella Smit.

Holiday on Ice 12

Lees meer...

‘De Marathon’ gaat flitsend van start in 010

In het Nieuwe Luxor theater ging vanavond de musical ‘De Marathon’ in première. In 2012 trok de film veel bezoekers en kreeg het een Gouden Kalf voor de publieksprijs. De vertaalslag van film naar musical is bijzonder goed gelukt. De makers blijven trouw aan zowel de film als het musical vak.

De Marathon premiere 48

Lees meer...