Toon, liedjesman is een mooie ode aan Toon Hermans

Toon Hermans is voor haast iedereen een begrip. Met zijn liedjes wist hij zijn publiek in het hart te raken. In Toon, liedjesman vertelt zijn zoon Maurice over zijn vader.  Samen met Patricia van Haastrecht, Sanne Gloria Verboom en Marco de Kramer zingt hij bekende en ook onbekende liedjes van Toon Hermans. Daarnaast schrijft Maurice Hermans zelf liedjes en gedichten en komt dat ook in deze voorstelling naar voren.

Toon liedjesman 48

Lees meer...

Dummie de Mummie in premiere

Na Kruimeltje en Dolfje Weerwolfje is Dummie de Mummie de nieuwe familiemusical van Rick Engelkes producties. Een heel actueel verhaal dat gaat over hoe moeilijk het is om te wennen in een vreemd land, waar alles anders is, en waar sommige mensen je pesten, omdat je een vreemdeling bent. Op een speelse manier wordt een actueel thema zo begrijpelijk gemaakt voor jonge kinderen.

Dummie de Mummie foto Peggy de Haan 18

Lees meer...

Feestelijke première van Fien & Teun - Feest op de boerderij

Gisteren is in Theater Gooiland in Hilversum de nieuwe familievoorstelling ‘Fien & Teun - Feest op de boerderij!’ in première gegaan. Tientallen kinderen alsook hun ouders genoten van de leukste avonturen en liedjes van Fien & Teun met hun dierenvriendjes én Sita. Het vrolijke boertje en boerinnetje zijn dagelijks te zien op tv bij RTL Telekids en vanaf nu ook in het theater.

Fien en Teun lage reso 075 kopie

Lees meer...

IJzersterke 'De Gelaarsde Kat' barst van het talent

Afgelopen seizoen ging De Gelaarsde Kat in premiere in het Eftelingtheater. De Efteling heeft daarna besloten vanwege het aanhoudende succes om ook deze voorstelling in een landelijke toer te spelen. In de cast is echter wel wat verandert. De rol van Prinses Tessa wordt gespeeld door Nienke Latten en de rol van de molenaarszoon Bas door Jeroen C. Molenaar. Beiden zijn net afgestudeerd van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook in het ensemble zijn er wijzigingen. Daarnaast is het script wat sneller gemaakt en er zijn fgedeeltes verdwenen of vervangen.

De gelaarsde kat tournee 26

Lees meer...

Jeans show ‘A Brand New Day’ is een feestje

Jeans is al jaren een begrip in de theaterwereld. Gisteravond, maandag 9 oktober, ging de nieuwe show van Jeans in première. Zoals de echte Jeans-kenner gewend is, krijgt de show ook dit keer weer een thema mee: ‘A Brand New Day’.

A Brand New Day 37

Lees meer...

Première In bed met Dietrich en Piaf, het verhaal over twee sterke vrouwen

Twee totaal verschillende diva’s, één vriendschap, of misschien wel liefde. Marlene Dietrich met elegantie, discipline en controle en Edith Piaf als rauwdouwer, ‘levend’ en totaal niets om uiterlijk gevend. Hun basis voor een innige vriendschap. Voor vele mensen een onbekend gegeven, deze band tussen beide dames. Komen we te weten waarom die band uiteindelijk is verbroken?

In bed met 2017 018

Lees meer...

Eigentijdse versie van 'De prinses op de erwt'

'De prinses op de erwt' is een eeuwenoud sprookje geschreven door Hans Christian Andersen over een koning en koningin die op zoek gaan naar een dochter voor hun zoon, de prins. Ze verzinnen een list om er achter te komen wie na een nacht slapen op een stapel matrassen met een erwt slecht heeft geslapen. Alleen een prinses zal merken dat er een erwt onder ligt. In deze musical zijn de prins en prinses getrouwd en hebben een zoon gekregen waarvoor ze een prinses zoeken. De geschiedenis herhaalt zich als het ware.

Prinses op de erwt 1

Lees meer...

Liesbeth List de musical; een heerlijke muzikale maaltijd

Op de Uitmarkt werd het publiek verrast, de reacties op de try-outs waren al lovend en dan nu dé première van Liesbeth List de musical. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.

Liesbeth de musical 15

Lees meer...

Naar de Spaanse zon met Vamos

Is het gras echt groener bij de buren? Hadewych, Linda en Puk besluiten dat te gaan uitzoeken in de musical Vamos die vandaag in premiere ging in het DeLamar Theater in Amsterdam.

Vamos 25

Lees meer...

Dirk Scheele's Huis- tuin- en keukenavonturen: YouTube in het theater

Dirk Scheele is al 15 jaar bekend van zijn vele kinder-cd's, dvd's, en televisieprogramma's op o.a. Nickelodeon, Z@ppelin en natuurlijk van zijn laatste grootscheepse Theatertournee Dikkie Dik - Limonade met Prik. Dirk komt nu met een voorstelling Huis- tuin- en keukenavonturen, momenteel de absolute hit op zijn YouTube-kanaal.

Dirk Scheele 2017 18

Lees meer...

Vertel de verhalen! De Sprookjessprokkelaar, het premièreverhaal... 

Wie had kunnen denken dat toen in september 2013 tijdens de week van het analfabetisme prinses Laurentien en Paul van Loon elkaar ontmoetten er vier jaar later een musical in première zou gaan met het verhaal dat zij samen geschreven hebben.

DSC 0146

Lees meer...