Fiddler on the roof; een glansrol voor Thomas Acda.

Fiddler on the roof is in Nederland misschien beter bekend als Anatevka. Het verhaal speelt zich af in 1906 en gaat over Tevje (Thomas Acda).

Fiddler on the roof 2017 premiere 15

Lees meer...

13, een swingende blik in het leven van een dertienjarige

Fanwork musicals is terug met een nieuwe productie 13. Een musical die uitsluitend wordt gespeeld door kinderen en die al eerder in Amerika is uitgebracht met teksten en muziek van Jason Robert Brown en gebaseerd op het boek van Dan Elish en Robert Horn.

13 46

Lees meer...

Rocky Horror Show zet Antwerpen op stelten

Dinsdagavond ging, niet toevallig op Halloween, de 'Rocky Horror Show' in première in De Shop in Antwerpen. Wie een klassiek musicalavondje verwachtte was eraan voor de moeite. "What did I just see?" ging gegarandeerd door meer dan 600 aanwezige 'Rocky'-maagden hun hoofd. Vijftien jaar na de laatste reeks vol schunnigheden en vetlapperij kan Vlaanderen eindelijk terug getuige zijn van deze gestoorde interactieve publieksshow die bol staat van de absurditeit, netkousen en onvervalste rock 'n roll.

rocky

Lees meer...

Paradijselijke Harrie en Eva

Voor de tiende keer kruipt Jon van Eerd in de huid van Harrie Vermeulen. De aflopen jaren zagen we hem al als plastisch chirurg, baby-oppas, geest en nu wandelt hij het Paradijs binnen.

Harrie en Eva 14

Lees meer...

Ridders van de ronde tafel kruisen hun zwaarden

Deze middag ging de familiemusical 'Ridders van de ronde keukentafel' in première in Theater 't Eilandje. BV's, pers, familie en vrienden zakten af naar Antwerpen voor de eerste live-uitvoering van het succesvolle boek van Mark Tijsmans.

Foto 29 10 17 om 23.11

Lees meer...

Opzwepende 'On your Feet' gaat swingend in première

Vandaag ging “On your feet” in première in het Beatrixtheater in Utrecht. Gloria Estefan stond altijd in het middelpunt van de belangstelling maar haar man Emilio heeft ook bijgedragen aan het succes. Deze musical vertelt hun verhaal en krijgt wat ons betreft 5-sterren.

On your feet 45

Lees meer...

Verfrissende Roodkapje

Music Hall heeft voor het eerst op eigen kracht een kindermusical gemaakt. Waar voorheen de producties werden gemaakt in samenwerking met Van Hoorne ging men nu op eigen kracht verder. Het resultaat mag er wezen.

Roodkapje de sprookjesmusical 1

Lees meer...

Shock!, de thriller musical

Thrillermusical 'Shock' naar het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries is de 2e in rij van op z'n minst 3 musicals die van haar boeken worden gemaakt.

Premiere Shock klein 3

Lees meer...

Buurman en Buurman; wederom alles naar de gallemiezen!

“YEAHHH!!!” Deze kreet denderde mijn oren binnen nadat ik mijn neefje van 6 uitnodigde om met me mee te gaan naar de première van de nieuwste Buurman en Buurman-show in het theater. Hij was nog nooit in het theater geweest en ik introduceerde hem heel graag in dit stuk cultuur. In theater De Veste in Delft vond vandaag de première plaats van deze nieuwe voorstelling.

Buurman en Buurman 16

Lees meer...

Tina de Musical, een schot in de roos voor jong en oud

Tina de musical is gebaseerd op het allereerste tijdschrift in Nederland. Deze musical is gemaakt door Homemade Productions dat onder de bezielende leiding staat van Gerda van Roshum en Dick van den Heuvel. Waar in de eerste producties is gekozen voor maatschappelijke thema's is er nu gekozen voor het feest van het 50-jarige jubileum van Tina. Een feest der herkenning voor vrijwel iedereen. Ook voor veel vaders die in de zaal zaten en ook wel eens een Tina gelezen zullen hebben.

Tina de musical premiere 23

Lees meer...

Voetjes van de vloer bij de première van Heel Holland op z’n kop

Het Oude Luxortheater in Rotterdam vormde het decor voor de première van het Nederlandse meezingspektakel Heel Holland op z’n kop.

Heel Holland 2

Lees meer...