De Rattenvanger; een bijzonder verhaal in bijzondere vorm

In 2005 studeerde Ida van Dril af als zelfstandig, uitvoerend theatermaker. Met haar eerste solovoorstelling (Oma's oma) ontstond een samenwerking met Fred Delfgaauw (regie) en binnen zijn productiehuis, Studio Peer, ontwikkelde zij haar voorstellingen. In 2013 speelde zij samen met muzikant Michiel Schreuders haar tweede succesvolle productie 'Joris en de Draak' en ontving hiervoor 'Het Gouden Eitje' voor de beste familievoorstelling van de Parade 2013.

De Rattenvanger Ida van Dril 13

Lees meer...

Opvliegers in New York glansrijk in premiere

Op 11 december 2017 kon je niet bepaald last hebben van opvliegers, aangezien het ijzig koud en bovendien heel gevaarlijk op straat was door alle sneeuw. Daarom werd de première van de musical Opvliegers 3: New York, New York verschoven naar 8 januari 2017. Op die dag mochten Antje Monteiro (Lydia), Sandra Mattie (Moniek), Anouk van Nes (Joke) en Joanne Telesford (Shirley) zich in New York wanen.

Opvliegers in New York Foto Peggy de Haan 86

Lees meer...

Greased Lightning shinet ook in Duitsland

Het nieuwe jaar begon geweldig voor de cast van Grease in Duitsland. Op 3 januari 2018 mochten zij namelijk knallen tijdens een bijzondere voorstelling in Duisburg. Het alom bekende verhaal gaat over de brave Sandy en stoere Danny die elkaar op vakantie tegen komen en hopeloos verliefd worden. Eenmaal terug op school, komen ze elkaar weer tegen, maar toont Danny, in bijzijn van zijn vrienden, niet de gevoelens die hij had in de zomer. Dit zorgt voor spanning en frustratie. Maar dan ondergaat Sandy een ware transformatie die de boel op zijn kop zet.

grease musical102 v body 16 9 8356d68febb302a69d0d38655ca9b89002ae9eee driesterren

Lees meer...

Schurken en superhelden in Toms magische speelgoedwinkel

Tom groeit op in de magische speelgoedwinkel van Bob, de man die hem als baby gevonden heeft nadat hij op brute wijze van zijn moeder was gescheiden. Tom is een leergierige en nieuwsgierig jongen en... hij viert zijn elfde verjaardag! Hij beleeft de avond van zijn leven als het speelgoed uit de winkel om twaalf uur tot leven komt en hij ontmoet zijn grote voorbeeld Hercules.

 Toms magische speelgoedwinkel premiere 59

viersterren

Lees meer...

Even in de zon in Madagascar door Greg en Baud

Buiten is het zwaar bewolkt maar gisteren speelde Greg en Baud de musical Madagascar in een stralend muzikaal zonnetje. Madagascar vertelt het verhaal van vier dieren uit de dierentuin van Central Park in New York.

Madagascar premiere 65

driesterren

Lees meer...

'Woef Side Story' een liefdesverhaal op zijn hondjes

Theater Rotterdam, het voormalige RO-Theater, staat bekend om zijn geweldige musicals zoals 'Snorro', 'De Gelaarsde Poes', 'De Zere Neus van Bergerac' en 'Lang en Gelukkig'. Gisteravond ging Woef Side Story opnieuw in première in de Rotterdamse Schouwburg.

Woef Side Story 2017 24

Lees meer...

Mozart de musical, groot, groter, grootst

Om een lang verhaal heel kort te maken. Musichall is er weer in geslaagd met de musical Mozart een topproductie neer te zetten, want dat mag je deze musical absoluut noemen.

Mozart premiere 28

vijfsterren

Lees meer...

West Side Story: knokken in plie

Toen Leonard Bernstein (muziek), Jerome Robbins (regie en choreograaf), Arthus Laurents (scriptteksten) en Stephen Sondheim (liedteksten) samen kwamen om, wat nu bekend is als West Side Story te maken, hadden zij werken op totale gelijk niveau als doel. Deze vier talenten bereikten een eenheid van muziek, dans, script en theaterbeleving die nog niemand eerder was gelukt. West Side Story is niet zo maar een musical, maar een 'totaalheid aan kunst' en waarschijnlijk het populairste stuk ter wereld dat ooit geproduceerd is.

West Side Story Mariska Steenbergen 1

Lees meer...

Toneelstuk over lievelingsbejaarde van Nederland

Het moest en zal een keer gaan gebeuren: van het succesvolle Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken is nu eindelijk ook een toneelstuk gemaakt. Al 145 duizend exemplaren zijn er in totaal verkocht van beide dagboeken, wat Hendrik Groen een van de best verkopende schrijvers van Nederland maakt.

Hendrik Groen foto Merel van Dooren 23

Lees meer...

"From Sammy With Love" swingt en ontroert

Mensen die Sammy Davis Jr. hebben zien optreden, kennen zijn energie en uitstraling die kenmerkend voor hem waren als hij optrad. Stanley Burleson en Freek Bartels zijn er in geslaagd dit in de show uitstekend weer te geven. De kenmerkende energie wordt vanaf het eerste moment de zaal in gestuurd en blijft aanwezig tot de laatste toon.

From Sammy with love premiere 1

vijfsterren

Lees meer...

The Chet Baker Room in premiere

Marijn Brouwers heeft het plan opgevat om een voorstelling te maken over Chet Baker. Chet Baker is een muzikant die op 58-jarige leeftijd is overleden in Amsterdam.3ae4a275 b308 4c73 b9b8 dc61a2b194d9

viersterren

Lees meer...