Met 'Lady Marmelade' zet Stamppij zichzelf wederom op de kaart

Stichting Stamppij was het afgelopen jaar genomineerd voor een Amateur Musical Award en dit jaar pakte deze Stichting uit met 'Lady Marmelade' en hoe. Niets is in deze productie aan het toeval overgelaten. Er is zwaar gerepeteerd en met name in de choreografie heeft veel uren extra werk gezeten, waarbij menig zweetdruppel is vergoten. Het resultaat is absoluut geweldig en indrukwekkend.

Lady Marmalade 40

Lees meer...

"Voor alles een eerste keer" een goede start die een vervolg verdient

Er is natuurlijk voor alles een eerste keer. Je eerste relatie, het eerste bezoek aan de tandarts, de eerste keer seks, je eerste slok alcohol. In ‘Voor alles een eerste keer’ volgen we vier jonge mensen die aan het begin staan van hun leven. Als je daarnaast als jongere wordt geconfronteerd met zelfmoord heeft dat meteen een grote invloed op de verdere loop van het leven.

Voor alles een eerste keer voorstelling 10

Lees meer...

Geheugendief – gevuld met stille gedachten

Mijn eerste zin komt niet uit mijn vingers en misschien staat dat wel centraal voor deze voorstelling. Stel je voor dat je je hele leven voor elkaar hebt. Je bezit een waanzinnige baan, je hebt twee prachtige kinderen en een leuk huis in een prachtige stad. Maar dan slaat het noodlot toe: je man wordt geschept door een auto, belandt in een coma en komt drie jaar later te overlijden. Net als je denkt dat je dit gemis een plaatsje hebt kunnen geven, merk je dat je aan het veranderen bent. Je kinderen zijn toe aan het verwerkingsproces van het overlijden van hun vader en je wil ze niet tot last zijn. Daarom bedenk je voor alles wat er met je gebeurt een smoesje, tot je het niet meer trekt. Alles wat je vergeet, ligt niet aan ouderdom. Verdwalen in je eigen buurt komt niet omdat ze de straat verbouwd hebben en je deze daardoor niet meer terug herkent. En dan het vellende oordeel: Alzheimer op jonge leeftijd. Nog geen vijftig jaar en toch gediagnostiseerd met deze ziekte.

Geheugendief 36

Lees meer...

Vive la France 2; En route et chanter!

'Waar het goed is keer je graag terug' luidt het motto. Vandaar de terugkeer van Vive la France, een voorstelling vol Franse chansons om dat vakantiegevoel dichtbij huis te halen. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster zijn de hoofdsolisten begeleid door Berry Janssen en Ed Boekee. Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment is de producent en Paul van Ewijk verantwoordelijk voor de regie.

Vive la France 2 premiere 39

Lees meer...

De katten zijn terug!

Andrew Lloyd Webber’s Cats beleefde in 1981 haar wereldpremière in Londen en was daar tot en met 2002 onafgebroken te zien. Met een speelperiode van 21 seizoenen, is Cats de langstlopende musical op West End.

Cats Antwerpen 18

Lees meer...

Holiday onwijs

Op 23 maart ging de nieuwe show van Holiday On Ice in première: BELIEVE. De enorme groep schaatsers kwam in Utrecht samen en ze gaven, zoals we van ze gewend zijn, een spectaculaire show met acrobatiek, dans en muziek. De voorstelling werd compleet gemaakt door de twee optredens van René Froger met de schaatsers van Holiday On Ice en zijn zoon Maxim met zijn danspartner Isabella Smit.

Holiday on Ice 12

Lees meer...

‘De Marathon’ gaat flitsend van start in 010

In het Nieuwe Luxor theater ging vanavond de musical ‘De Marathon’ in première. In 2012 trok de film veel bezoekers en kreeg het een Gouden Kalf voor de publieksprijs. De vertaalslag van film naar musical is bijzonder goed gelukt. De makers blijven trouw aan zowel de film als het musical vak.

De Marathon premiere 48

Lees meer...

Gare de Lyon: een mooi liefdesverhaal

Actrice Jette van der Meij en acteur Bartho Braat (onder andere bekend van Goede Tijden en Slechte Tijden) zijn samen te zien in de mooie voorstelling Gare de Lyon geproduceerd door Venmans Productions. Een prachtig muziektheaterstuk over twee geliefdes die elkaar naar 30 jaar weer terugvinden. De voorstelling Gare de Lyon is gisteren in première gegaan in het DeLaMar theater te Amsterdam.

gare

Lees meer...

Krachtige Powervrouwen

Op de internationale vrouwendag ging heel toepasselijk Powervrouwen in première. Na twee succesvolle revues zijn de Powervrouwen weer terug met een nóg gekker en nóg schaamtelozer programma. Zes ijzersterke actrices van 3 generaties zorgen voor een onvergetelijke ladies night.

Powervrouwen 1

Lees meer...

Mooie premiere van 'Zoals het Klokje thuis Tikt'

Stichting Vivendi timmert al een paar jaar aan de weg. Toch zijn ze bij het grote publiek nog niet zo bekend. Dit komt voornamelijk omdat ze veel optreden in verzorgingstehuizen. Door middel van het prikkelen van de zintuigen, bieden van herkenning en het laten opdoen van nieuwe ervaringen vindt Stichting Vivendi aansluiting bij verschillende doelgroepen. Vanavond ging hun nieuwste voorstelling ‘Zoals het Klokje thuis Tikt’ in première. Dit keer was het Figi theater gevuld met ‘gewoon’ publiek.

Zoals het klokje thuis tikt premiere 15

Lees meer...

Nederlandse tour van de K3 Show van start gegaan.

Na een spannende zoektocht, een afscheidstour met de vorige K3-formatie, diverse optredens door heel Vlaanderen en Nederland en een eigen TV-programma en animatieserie is het tijd voor de eerste echte concerttour voor K3. De Nederlandse serie van deze tour is eind februari van start gegaan, dus hoog tijd voor onze redactie om een kijkje te nemen en we namen onze camera's mee.

K3 4746

Lees meer...