Feest!!! in Paradiso met Dirk Scheele

Waren we eerder al te gast bij de 'huis-, tuin- en keukenavonturen', dit keer heeft Dirk Scheele een 'Feest!!!' georganiseerd. De première van dit theaterconcert op zaterdag 16 februari vond plaats in Paradiso Amsterdam. Dé plek voor een heuse rock & rollband. Hoewel de doelgroep van kinderen 2+ dan niet dagelijks het Paradiso bezoeken.

Dirk Scheele Feest 16

Lees meer...

Doornroosje, schot in de roos

Deep Bridge brengt met 'Doornroosje' zijn allereerste sprookjesmusical. Deep Bridge werkt voor deze voorstellingen nauw samen met Van Hoorne Entertainment, dat al generatie na generatie in Nederland én Vlaanderen garant staat voor feeërieke voorstellingen vol interactiviteit en gelaagde humor, voor jong en oud. Deep Bridge is erin geslaagd om dit bestaande DNA te behouden en de harten van de jonge bezoekers te veroveren.

Doornroosje 2018 91

Lees meer...

IDee Producties presenteert een veelbelovend ULE!

In een zonovergoten Geel, België, vond vandaag de perspresentatie plaats van de allereerste productie van IDee Producties: Ule. De musical Ule is afgeleid van het boek 'Ule, ik was 14 in 1914' van Marc de Bel, die zijn verhaal baseerde op zijn eigen grootmoeder Eulalie Pauwels en haar herinneringen aan Wereldoorlog I. Na een jaar voorbereidingstijd gaven Ief Dams en Jolien Polleunis van IDee Producties vanochtend een inkijkje in hun eerste eigen spektakel. Vol trots tonen zij een prachtige cast die zal zorgen voor open monden en stof zal geven tot nadenken na de voorstelling...

DSC02333

Lees meer...

Unidos schittert met "The Hired Man'

The Hired Man is het eerste boek uit de Cumbrian trilogie van auteur Melvyn Bragg die in 1969 gepubliceerd is. In 1984 is van dit verhaal een musicalversie geschreven door Bragg en Howard Goodall.

The Hired Man Mariska Steenbergen 16

Lees meer...

The Full Monty; je ballen uit je broek lachen!

Was het bij de perspresentatie nog een absolute 'no-go' en bij het Musical Award Gala een al iets gewaagdere teaser; bij de première is er geen ontsnappen meer aan en moesten de mannen nu echt Full Monty!Maandag 5 februari gingen Joey Ferre, Dennis Willekens, Juneoer Mers, Kick Spijkerman, David van de Tempel en Ad Knippels letterlijk met de billen bloot in deze productie van De Graaf & Cornelissen Entertainment.

The Full Monty premiere 3

viersterren

Lees meer...

Lang geleden... verhalen uit de Nederlandse historie op komische wijze

De markt gaat open. Op een grote kar begint de familie De Leeuw samen de verhalen van Nederland te vertellen.

Lang geleden 6

Lees meer...

Geslaagde premiere van Hairspray van Theatergroep NuRT

Theatergroep NuRT van het Rijswijkse Jeugdtheater had de Rijswijkse Schouwburg afgehuurd om de musical Hairspray op de planken te brengen. De zaal was vrijwel uitverkocht en de sfeer zat er al meteen in gezien het applaus bij de aankondiging. Een première is altijd heftig als je de voorstelling vrijwel meteen in het theater moet spelen. Geen try-outs maar meteen een première.

Hairspray Rijswijks jeugdtheater 8

Lees meer...

You’re the top: een musical over het boeiende leven van Cole Porter

Een musical over het leven van de bekende Amerikaanse songwriter Cole Porter is gister in première gegaan in het Stadschouwburg Utrecht. Met Paul Groot als Cole Porter en Marjolein Keuning als Linda Porter. Hoewel de nummers van Porter vrolijk en opgewekt zijn, ging zijn leven niet altijd over rozengeur en maneschijn.Youre the top 23

Lees meer...

Zwaagse Hairspray geeft volume!

Een klassieker die nooit verveeld; Hairspray. Musicalvereniging Zwaag presenteert de Broadwaymusical maar liefst vijf keer en gisteravond was de première.

Hairspray Mariska 01

Lees meer...

Feestelijke Premiere Tommie in ‘On Your Feet’

Op 17 januari 2017 was het dan eindelijk zover. Een dag waar musicalland al een tijdje naar uit had gekeken. Nadat Albert Verlinde bekend maakte dat Vajén (Gloria Estefan) twee fantastische heren aan haar zijde zou krijgen als Emilio Estefan, konden we alleen maar uitkijken naar deze fantastische en feestelijke première. Veel vrienden en bekenden van Tommie waren uiteraard aanwezig bij deze bijzondere première.

On Your Feet premiere Tommie 48

Lees meer...

De Rattenvanger; een bijzonder verhaal in bijzondere vorm

In 2005 studeerde Ida van Dril af als zelfstandig, uitvoerend theatermaker. Met haar eerste solovoorstelling (Oma's oma) ontstond een samenwerking met Fred Delfgaauw (regie) en binnen zijn productiehuis, Studio Peer, ontwikkelde zij haar voorstellingen. In 2013 speelde zij samen met muzikant Michiel Schreuders haar tweede succesvolle productie 'Joris en de Draak' en ontving hiervoor 'Het Gouden Eitje' voor de beste familievoorstelling van de Parade 2013.

De Rattenvanger Ida van Dril 13

Lees meer...