Favestagepeeps RT @Musicalsites: Achter de schermen bij Mozart met Piek van der Kaaden. Lees meer en loop met Piek achter de schermen terwijl ze vragen be…
Musicalsites Achter de schermen bij Mozart met Piek van der Kaaden. Lees meer en loop met Piek achter de schermen terwijl ze vra… https://t.co/I4h9OO3aNW
Musicalsites Wij zijn te gast bij Musicalvereniging Zwaag voor de #premiere van Hairspray! Later meer.. https://t.co/U7w2u1DNpr
MartiniPlaza RT @Musicalsites: Ook Johnny Kraaijkamp in The Addams Family https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/aux1yidFFO
Musicalsites Sprookjessprokkelaar de musical speelt door in Efteling Theater https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/4jcc8OLO9U
Musicalsites Feestelijke Premiere Tommie in ‘On Your Feet’ https://t.co/WHwCKqNLPZ @TommieChris @OnYourFeetNL https://t.co/hJrt7FeW8e
Musicalsites Ook Johnny Kraaijkamp in The Addams Family https://t.co/WHwCKqNLPZ https://t.co/aux1yidFFO

Twee fantastische nieuwe voorstellingen van I&L Entertainment

I&L Entertainment toonde de pers vanochtend een kijkje in twee nieuwe producties die binnenkort in het theater zullen staan. Lees snel verder.....

Toms magische speelgoedwinkel 6

Tom’s Magische Speelgoedwinkel
Met trots presenteert Leon van Uden van I&L Entertainment zijn eerste nieuwe productie op vrijdag 10 november in Pand 18 in ’s-Hertogenbosch: de familiemusical Tom’s Magische Speelgoedwinkel. Inmiddels hun derde na de uiterst succesvolle producties “Arthur en de strijd om Camelot” en “Robin Hood en het verdwenen goud”.

Maikel Nieuwenhuis speelt Tom, een jongen die opgesloten zit in een speelgoedwinkel. Als ’s nachts de klok middernacht heeft geslagen, komen de speelgoed- en fantasiepoppen tot leven... Tom’s beste vriend is superheld Hercules en samen beleven zij magische avonturen; het leven lijkt één groot feest. Echter wanneer Hades, de god van de onderwereld, in hun leven komt en het licht en magie wil wijzigen in donker en duister, neemt het verhaal een andere wending en zullen beide vrienden hun krachten moeten bundelen om de duisternis uit hun leven en uit de wereld te houden.
Een magisch verhaal, aangevuld met diverse liedjes zoals een musical betaamt. Tijdens de persconferentie werden nummers vol overtuiging vertolkt door Maikel, Marleen, Michelle en Robin.

Leon van Uden verklaart géén specifieke kindermusical te hebben willen maken, maar één waarbij zowel ouders als kinderen met een fijn gevoel de zaal verlaten, waarbij ze uit de voorstelling handvatten hebben meegekregen om thuis verder te kunnen dromen over een held zijn, kunnen vliegen, de wereld kunnen verbeteren, vriendschappen extra te waarderen etc. “Ik hoop dat mensen achteraf zullen zeggen: Wow, wat was dit gaaf!” aldus Leon.

Toms magische speelgoedwinkel 3

Cast: Maikel Nieuwenhuis, Bartho Braat, Marleen van der Loo, Ilse Hamminga, Flore Koopen, Rubin van Gent, Erwin Dekker, Michelle Smit en Jeroen Phaff spelen in 1,5 uur tijd ieder hun rol in deze nieuwe voorstelling.

Vanaf 8 december a.s. wordt aangevangen met de eerste try-out in Theater De Leest in Waalwijk.

Agenda: www.tomsmagischespeelgoedwinkel.nl

’n Zomer zonder vrouw... in Grou
Het tegenovergestelde van een magische musical, maar net zo adembenemend belooft de tragikomedie ’n Zomer zonder vrouw... in Grou te gaan worden. Bartho Braat en Ernst Daniël Smid vertolken beide glansrollen.
Twee Nederlandse echtparen gaan al jarenlang eenmaal per jaar gezamenlijk op vakantie naar het Friese Grou. Eigenlijk meer omdat de vrouwen dikke vriendinnen zijn; de mannen accepteerden de situatie, maar zijn nooit vaste vrienden geworden in al die jaren. In één jaar tijd komt er een flinke kentering in hun leven: in het verhaal komt Bartho’s vrouw om het leven in een verkeersongeluk en Ernst Daniël’s vrouw overlijdt in datzelfde jaar aan kanker. Beide heren krijgen dus een enorme klap te verwerken en dienen beiden te dealen met verlies van hun vrouw.

Beiden besluiten om hun vakantie wederom in Grou door te brengen, nu echter dus zonder hun vrouwen. De twee brompotten komen in eerste instantie niet dichter bij elkaar, aangezien ze elkaar nooit echt hebben gemogen. Maar door het gedeelde verdriet komen zij langzamerhand toch nader tot elkaar, bieden elkaar een luisterend oor, worden opener en uiteindelijk helpen zij elkaar het verdriet te verwerken en het verlies van hun eigen vrouw een plekje te geven om door te kunnen gaan met leven.

Een triest gegeven dus, weergegeven door twee oudere chagrijnige brompotten. Maar dit heet niet voor niets een tragikomedie! Er komen flinke porties zwartgallige humor in de voorstelling naar voren. Ook de praktische voordelen van het alleen-zijn, hoe vreemd het ook klinkt, worden op komische wijze naar voren gebracht. Kortom: een voorstelling met ontroering, verdriet, maar vooral ook humor en positiviteit door de toekomst weer in willen zien!

Toms magische speelgoedwinkel 9

“Ik weet helaas hoe het werkt” aldus Ernst Daniël achteraf tijdens een interview, die niet lang geleden zijn vrouw verloor aan kanker. “Dit stuk laat zien hoe mannen omgaan met hun emotie” vult Bartho aan, “en hoe mannen nader tot elkaar kunnen komen en moeite doen om vrienden van elkaar te worden...” “... en ik kan zelf smakelijk lachen om de manier waarop!” aldus een lachende Ernst Daniël.
Vanaf 4 februari 2018 in de Schouwburg in Almere; zie de agenda op www.il-entertainment.nl of deze ook bij u in de buurt komt!

Verslag Monique Picocrie
Foto's: Marit Lemmens en Monique Picocrie

Klik hier voor de fotoreportage