Een veelbelovend kijkje bij 'From Sammy With Love'

Vanaf maandag gaat 'From Sammy with love' monteren in Veenendaal. Vandaag kregen we een korte preview die absoluut smaakte naar meer.

From Sammy with love presentatie 13

From Sammy with love vertelt het verhaal van Sammy Davis Jr., lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer Mr. Bojangles. Stanley Burleson en Freek Bartels kruipen beurtelings in de huid van Davis.

Vaak speelt Freek de oudere Sammy en Stanley de jongere Sammy. De zang, dans en spel van Sammy Davis Junior worden door Stanley tijdens deze voorstelling getoond maar juist de man achter Sammy Davis Junior en waar hij voorstond maken deze voorstelling meer dan het bezoeken waard.

From Sammy with love presentatie 26

De voorstelling speelt zich af in de Verenigde Staten van de jaren ‘60, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkten door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Tijdens zijn leven kreeg Davis te maken met de raciale spanningen van de jaren ‘60 en ’70. Davis gebruikte zijn status als topentertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren, wat hem tot een graag geziene gast in het Witte Huis maakte.

From Sammy with love presentatie 36

De voorstelling komt oorspronkelijk uit Zweden. Toch krijgen we niet een volledige kopie te zien. Ook persoonlijke verhalen van Stanley Burleson en Freek Bartels worden verteld waardoor  de voorstelling nog persoonlijker wordt. Deze twee iconen van entertainment zullen in deze voorstelling de diversiteit maar ook de strijd laten zien van Sammy Davis Junior. De premiere vindt plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam op woensdag 29 november.

Voor meer informatie: https://www.kemnasenf.nl/

Klik hier voor de fotoreportage