100 jaar Luxor theater

Eind van dit jaar (2017) bestaat Luxor honderd jaar. Dit jubileum vieren zij met een prachtige programmering én twee unieke voorstellingen: Defileeuw van Paul de Leeuw (oude Luxor) en de jubileumvoorstelling door Waardenberg en De Jong samen met de dames van Toren C (nieuwe Luxor). Met deze shows willen zij de stad Rotterdam bedanken dat ze die de afgelopen honderd jaar een stukje mooier hebben kunnen maken. Gistermiddag vond de perspresentatie plaats. 

100 jaar Luxor Theater 33

Paul de Leeuw maakt voor Luxor 100 jaar een speciale voorstelling: Defileeuw. Het wordt een energieke ‘kolere-bende’; een ode aan het jarige theater. De show is van 8 tot en met 21 december 2017 te zien in het oude Luxor Theater. Paul de Leeuw: “Mijn wereld, die zich afspeelde in de contreien van Rotterdam, werd door het Luxor Theater groter gemaakt. Mijn hart klopte harder en mijn bloed ging sneller stromen. Een hele grote eer dat ik het theater nu kan bedanken met een speciale verjaardagsvoorstelling” Defileeuw wordt een feestelijk, stijlvol eerbetoon aan ons 100-jarige theater, waarin de bezoeker centraal staat. Een defilé met verrassende gasten, terugblikken in de tijd en vooral veel verrassingen en energie.

100 jaar Luxor Theater 17

Waardenberg en De Jong en de dames van Toren C gaan samen het theater in voor een jubileumvoorstelling vanwege het 100-jarig bestaan van het Luxor Theater in Rotterdam. Wat de twee uitgesproken duo’s bindt is hun gemeenschappelijke gevoel voor humor. Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong werken voor deze speciale gelegenheid na jaren weer met elkaar. Maike Meijer en Margôt Ros, bekend als het duo uit de VPRO-serie Toren C, staan voor het eerst samen op de planken. Verwacht een voorstelling vol bizarre acts, een spervuur aan hilarische en ontroerende scènes: chaos en absurdisme regeren. We zien twee mannen en twee vrouwen die elkaar voortdurend uitdagen en de grens opzoeken van wat net wél en net níet kan.

100 jaar Luxor Theater 18

Kijk voor meer informatie op www.Luxortheater.nl

Klik hier voor de fotoreportage van Merel van Dooren