Tina de Musical, een schot in de roos voor jong en oud

Tina de musical is gebaseerd op het allereerste tijdschrift in Nederland. Deze musical is gemaakt door Homemade Productions dat onder de bezielende leiding staat van Gerda van Roshum en Dick van den Heuvel. Waar in de eerste producties is gekozen voor maatschappelijke thema's is er nu gekozen voor het feest van het 50-jarige jubileum van Tina. Een feest der herkenning voor vrijwel iedereen. Ook voor veel vaders die in de zaal zaten en ook wel eens een Tina gelezen zullen hebben.

Tina de musical premiere 23

Het verhaal
Tina, Puck en Fabio beleven elke week in Tina heel veel avonturen tijdens het maken van de nieuwste Tina. Samen met haar beste vrienden mag Tina een superleuk tijdschrift vullen en de grootste sterren interviewen, dat is natuurlijk een feestje. Totdat Tina’s ouders veel te druk zijn om zich met haar bemoeien maar ook met elkaar. Tina wordt verliefd op de knappe, maar onbereikbare hunk Bobby. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook nog te maken met een strenge uitgeefster, een zeurende koerier en raast er een doldwaze tweeling over het podium. Gelukkig komt oma speciaal uit het buitenland om Tina te helpen!

Verschillende cast's
Er zijn verschillende cast's die in deze musical spelen. Team Noord, Utrecht, Zuid, Noord-Holland, Oost en Zuid-Holland. Nu speelde Lieke, Holly en Jannes. Lieke speelde de rol van Tina en deed dat pittig en vol overtuiging. Holly speelde de rol van de beste vriendin van Tina, Puck en speelde die rol lekker fel. Jannes mocht de rol van Fabio spelen die struikelt over zijn woorden en zette die mooi verlegen neer.

Een van de smaakmakers was Annick Boer die een humoristische oma neerzette en alle ruimte pakte om die met haar humor en uitstekende timing te spelen. Wie wil er nu niet zo’n oma? Alexandra Alphenaar is net zelf moeder geworden en mocht nu de rol van moeder Patty vertolken die zwaar overspannen is. Zij en haar man, gespeeld door Theun Plantinga, groeien uit elkaar en ze willen er alles aan doen om te zorgen dat ze weer naar elkaar groeien. Naast de rol van Vader Jan speelt Teun ook de rol van Julio, de lover van oma en Andre, de koerier van het blad Tina. De rol van Bobby, de ridder op het witte paard en de liefde van Tina, wordt gespeeld door Ridder van Kooten. Bobby wil bekend worden en merkt niets van de liefde van Tina voor hem.

Tina de musical premiere 29

De rol van de fanatieke en chagrijnige redactrice Joan wordt vol energie gespeeld door Robin van den Heuvel die in deze rol lekker kan uitpakken en dat dan ook doet. Een rol die volledig haaks op haar eigen karakter staat; vertelt ze. Assistente Thea die werkelijk alles over zich heen krijgt van redactrice Joan wordt gespeeld door Ellis Broeksteeg. Haar taak lijkt alleen te bestaan uit het uitzoeken van de kleuren M&M’s maar juist die wanhoop speelt Ellis op een uiterst komische manier. Last but not least de tweeling Rosanne en Mylène die de rol vertolken van Casey & Polly die er alles aan doen om oma het blad Tina te laten stoppen en daarvan hun eigen blad te maken.

Tina de musical premiere 37

Homemade Productions
Homemade productioins wil Theater en entertainment te maken voor jongeren. Voorstellingen over hun wereld, hun thema's, hun samenleving. Daarbij wil Homemade gesprekken en discussies met jongeren niet uit de weg gaan. Theater maken vanuit passie, en die passie ook in bloed, zweet en tranen op de bühne brengen. Dat is de missie van Homemade.

Tina de musical is een groot feest voor het hele gezin waar echt alles in zit en waarbij je merkt dat het hele team er ook heel veel plezier aan beleeft om het publiek een geweldige voorstelling voor te schotelen. Deze musical is een mooi eerbetoon aan het gelijknamige maandblad en sluit perfect aan op de lezer van Tina. Homemade is er weer in geslaagd een productie te maken voor de doelgroep die zeer kritisch is maar deze musical in de armen zal sluiten.

Klik hier voor de fotoreportage

Fotograaf: Wilma van der Werf
Verslag en video: Rob de Haan