Voetjes van de vloer bij de première van Heel Holland op z’n kop

Het Oude Luxortheater in Rotterdam vormde het decor voor de première van het Nederlandse meezingspektakel Heel Holland op z’n kop.

Heel Holland 2

Linda Wagenmakers (o.a. Miss Saigon, Rocky over the Rainbow, Love Me Just A Little Bit More), Jasper Taconis (o.a. Jeans, Chicago, the Witches of Eastwick) , Remko Harms (o.a. Jeans, Les Misérables), Nicky van der Kuyp (o.a. Jeans, Footloose, Legally Blonde) en de tienkoppige BOSCO Bigband bezorgden het publiek een fantastische avond met de allergrootste Hollandse hits van toen en nu. Tijdens de instrumentale introductie werd de zaal al enthousiast, dus dat beloofde nog wat! We werden getrakteerd op oude en nieuwe hits, waarin een mooie balans gevonden was. Een frisse keuze aan liedjes is gebruikt, van oudhollands, naar recentere hits. Denk hierbij aan Wim Sonneveld, Lenny Kuhr, maar ook Marco Borsato en Gerard Joling. Eigenlijk ken je alle liedjes wel die voorbijkomen.

heel holland 3

Een voorstelling als deze vraagt om medleys en die kregen we. Kinderseries, meisjesnamen, tv-tunes, allemaal erg herkenbaar en erg leuk om te horen. Zelfs al zijn deze nummers jaren oud, iedereen zong deze nog luidkeels mee. Een feest der herkenning.

Het ging fijn achter elkaar door, lekker de vaart erin houdend. Er waren vele kledingwissels, maar die wekten geen vertraging op. De mooiste jurken en jasjes kwamen voorbij, allemaal in Nederlandse kleur of stijl. Denk hierbij aan Delfts blauwe colberts, outfits in de kleuren van de Nederlandse vlag, onesies en zelfs jasjes met de naam van de voorstelling en van de cast erop.

Heel Holland 1

Linda, Jasper, Remko en Nicky hadden een fijne klik met zijn vieren en ook met de bigband achter hen. Op het toneel werd er veel gelachen en dat had ook zijn uitwerking op de zaal, die stond op zijn kop. Regelmatig stond het publiek mee te zingen of er werd een polonaise ingezet.

Wat een fantastische stemmen hebben deze vier mensen. Ontzettend krachtig, energiek en vol en simpelweg niet te stoppen. Jammer dat ze geen langere tour maken, want het is echt een genot om naar te kijken en luisteren.

Heel Holland 4

De voorstelling is nog t/m 8 december te zien in diverse theaters in Nederland. Voor meer informatie en de speelijst: www.thedreamlab.nl

Verslag: Rosalie Kyvon