Dummie de Mummie in premiere

Na Kruimeltje en Dolfje Weerwolfje is Dummie de Mummie de nieuwe familiemusical van Rick Engelkes producties. Een heel actueel verhaal dat gaat over hoe moeilijk het is om te wennen in een vreemd land, waar alles anders is, en waar sommige mensen je pesten, omdat je een vreemdeling bent. Op een speelse manier wordt een actueel thema zo begrijpelijk gemaakt voor jonge kinderen.

Dummie de Mummie foto Peggy de Haan 18

In het Egypte van vierduizend jaar geleden overlijdt de zoon van de farao. Hij wordt gemummificeerd en krijgt een gouden scarabee mee, die hem op zijn reis naar de onderwereld zal beschermen. Goos vindt op een avond de levende mummie in zijn bed. Die blijkt per ongeluk tot leven te zijn gekomen na een ongeluk met een vrachtwagen. Niemand mag weten dat Dummie een mummie is, daarom zeggen ze dat hij een verre achterneef uit Egypte is, die brandwonden heeft. Ze noemen hem Dummie, naar de beginletters van de zes namen van de mummie. Dummie gaat zich na een tijdje vervelen daarom gaat hij naar school. In de klas van Goos zit een eersteklas pestkop, de dochter van de burgemeester en hoewel de meester erg aardig is, is het hoofd van de school een vreselijk mens. Dit alles geeft de nodige aanleiding tot spannende en komische situaties.

Dummie de Mummie Bianca Bakker 4

Het verhaal wordt op een speelse manier verteld en wist de kinderen vanaf de eerste minuut te boeien. Het decor is simpel maar doeltreffend en de kostuums zijn lekker fleurig. Mats van Heusden speelde een mooie première. Naast Mats zullen nog drie andere jongens afwisselend de rol van Goos spelen: Floris Puts, Ivo Timmers en Thijs Overpelt. De andere castleden zijn: Bente van den Brand, Roos van Erkel, Finn Poncin, Wolter Weulink en Jules van Rijn en ook zij speelden een goede voorstelling. Met rode konen verlieten de kinderen de Goudse Schouwburg.

Dummie de Mummie Bianca Bakker 10

Voor de première foto’s van Bianca Bakker klikt u hier
Voor de scene foto’s van Peggy de Haan klikt u hier.

Dummie de Mummie foto Peggy de Haan 5

Kijk voor meer informatie op http://rep.nu/productie/dummie-de-mummie/