Op naar een succesvol 2e jaar van The Lion King

Disney’s The Lion King viert haar éénjarig bestaan in het AFAS Circustheater. Disney’s The Lion King is een visueel spektakel als zelden vertoond. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland: “Het lijkt nog als de dag van gisteren dat we de première speelde, inmiddels zijn we 400 voorstellingen verder en hebben we al ruim 700.000 kaarten mogen verkopen. Als producent ben ik ongelofelijk trots op de grote groep mensen die dagelijks voor en achter de schermen werkt om onze bezoekers een fantastische voorstelling te laten zien en dat maar liefst acht shows in de week.”

een jaar T.L.K. foto Wilma van der Werf 01

“Koning der Musicals”, “Fenomenaal”, “Smaakvol en inventief”, “Magie op de Savanne”, het is slechts een greep uit de meningen en recensies die deze voorstelling reeds heeft gebracht. Geen woord daarvan is gelogen. Disney’s The Lion king weet 23 jaar na het uitbrengen van de film (1994), 20 jaar na de Broadway première (1997) en 13 jaar na de eerste Nederlandse première (2004) nog altijd te ontroeren. De visuele beelden die deze vernieuwende, innovatieve versie brengt, zorgen keer op keer voor kippenvelmomenten, van de eerste vogel op het toneel, tot en met een grootse olifant die door de zaal loopt.

een jaar T.L.K. foto Wilma van der Werf 10

Een sterke cast (o.a. Jorrit Ruijs, David Goncalves, Barry Beijer, Naidjim Severina en Gaia Aikman) weet het tijdloze materiaal (geschreven en gecomponeerd door Elton John en Tim Rice, in samenwerking met Lebo M, de zuid-afrikaanse componist en vertaald door Martine Bijl) ijzersterk te brengen. Sterke stemmen, krachtige dans en overtuigend spel in combinatie met prachtige decor- en kledingstukken, laten de dieren tot leven komen en zorgen ervoor dat je je als publiek voor 3 uur in de Afrikaanse savanne begeeft.

een jaar T.L.K. foto Wilma van der Werf 13

Ter ere van het 1 jarig bestaan van deze versie in ons land werd deze avond geopend door een welkomstwoord van Albert Verlinde. In gezelschap van vele BN’ers was ook deze avond weer een zeer geslaagd succes voor Disney’s The Lion King. Om de woorden van Albert Verlinde te gebruiken: Op naar een succesvol 2e jaar van Disney’s The Lion King.

De voorstelling is te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.
Voor meer info en kaartjes: www.thelionking.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Bram Ven
Foto’s: Wilma van der Werf