AFAS Circustheater en Samsung spelen in op de digitale beleving

Vandaag is de grootste Samsung Curved LED-wall van de Benelux onthuld, die prijkt aan de gevel van het AFAS Circustheater in Scheveningen. Met de indrukwekkende, gebogen LED-wand staat het AFAS Circustheater op de voorgrond van technologische ontwikkelingen en speelt het theater optimaal in op de beleving van de klant.
Het AFAS Circustheater, onderdeel van Stage Entertainment Nederland, was op zoek naar de ideale manier om gasten op een dynamische manier te informeren en inspireren. Stage Entertainment Nederland produceert hoogwaardige live entertainment producties en deze week vieren ze het succes van Disney’s The Lion King dat al één jaar zeer succesvol te zien is in Scheveningen. De voorstelling komt optimaal tot zijn recht met het tonen van videocontent, wat een groter impact heeft op voorbijgangers en gasten dan statische billboards. Gezien de ligging van het theater in Scheveningen, was het van belang om een opmerkelijke oplossing te vinden die meteen in de kijker zou spelen.

Foto AFAS bericht

“Een dynamische, high-end uitstraling is voor ons erg belangrijk. Nog voordat onze gasten binnen zijn, willen we laten zien wat we in huis hebben”, zegt Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland.

Het werd het AFAS Circustheater al gauw duidelijk dat een scherm aan de gevel toegevoegde waarde zou hebben voor de klantbeleving. Dit bracht in de praktijk echter wat uitdagingen met zich mee. De toren aan de voorkant van het pand, die jarenlang de metershoge billboards heeft gedragen, was gezien het gebogen oppervlak niet geschikt voor het plaatsen van standaard schermen. Daarnaast zijn de meeste schermen niet opgewassen tegen de condities in Scheveningen, de harde wind in combinatie met zand en zout. Het vereist tevens een scherm dat nog steeds zichtbaar is bij veel zonlicht.

Het AFAS Circustheater heeft daarom gekozen voor een maatwerk Curved LED-oplossing van Samsung omdat het diverse voordelen biedt ten opzichte van andere displaytechnieken. Zo heeft LED een hogere helderheid en is het opgewassen tegen de uitdagingen die horen bij een badplaats als Scheveningen. Daarnaast heeft LED een lange levensduur en is de beeldkwaliteit perfect, ongeacht de weersomstandigheden.

Over de keuze voor Samsung, zegt Albert Verlinde: “Met jarenlange ervaring in display technologie en tal van bijzondere LED-oplossingen in bijvoorbeeld Las Vegas was de keuze voor Samsung snel gemaakt.”

Gezien de complexiteit van de opdracht hebben Samsung en het AFAS Circustheater ervoor gekozen de oplossing te laten realiseren door Audiovisueel & IT-specialist BIS. Dankzij een grondige voorbereiding, kennis van zaken en de juiste ervaring heeft BIS het gehele traject in 30 dagen succesvol opgeleverd.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, netwerksystemen, halfgeleiders en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://www.samsung.com/nl/perspagina/ en onze blog www.samsung.com/nl/evolve

Foto Roy Beusker