Jeans show ‘A Brand New Day’ is een feestje

Jeans is al jaren een begrip in de theaterwereld. Gisteravond, maandag 9 oktober, ging de nieuwe show van Jeans in première. Zoals de echte Jeans-kenner gewend is, krijgt de show ook dit keer weer een thema mee: ‘A Brand New Day’.

A Brand New Day 37

Jeans is een muzikale voorstelling voor een breed publiek, gebracht door jonge theatertalenten. De Jeans-formule is gebaseerd op het uitgangspunt dat jonge mensen met een veelzijdig talent voor theater, een kans moeten krijgen om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Direct vanaf het eerste nummer zit het feestje erin. Hoewel het premièrepubliek een aantal nummers nodig had ter opwarming is het niveau op het podium direct hoog en ook hoog gebleven. Vier zangers, vier zangeressen en 4 muzikanten vormen het beeld. Stuk voor stuk heeft men zijn eigen talent en kan dat laten zien, want dat is Jeans zoals we het kennen.

A Brand New Day 25

Er kwamen solo’s voorbij en er was prachtige samenzang in verschillende samenstelling. Steeds voorzien van een nieuw kleurrijk kostuum en mooi licht. Dit alles met snel verkledingen, die haast onmogelijk lijken, in stijlvolle kostuums die geheel in het thema het plaatje compleet maakten. Het tempo is heel hoog en de energie spat ervan af.

A Brand New Day 48

Wat 30 jaar geleden begon als een experimenteel kweekvijver voor jong theatertalent, is uitgebloeid tot een waar begrip binnen de theaterwereld. Waar kun je nu meezingen met Nederlandse muziek, geraakt worden door die ene mooie popballad, het uitgieren van het lachen én flashback momentjes krijgen naar dat moment in de discotijd toen je je dansschoenen nog niet bij het grofvuil had gezet. Het publiek ging dan ook uit zijn dak en liet duidelijk merken tijdens het slotapplaus dat de formule met talenten die meer in hun mars hebben, na al die jaren nog steeds een verrassend effect veroorzaakt.

A Brand New Day 73

Met een cast bestaande uit Rowan Smit, Xander Venema, Robbert Zwols, Max van Waard, Myrthe Bijlsma, Kirsten Fennis, Sarah van der Meer en Velorisa Yorks pakt Jeans ook dit jaar weer uit. Deze show is een mooie mix van diverse soorten muziek  met zangers, zangeressen en een band ( bestaande uit Bennie Top, Harmen Leurink, Michal Vanoucek en Will Nuruwe ) die daar uitstekend raad mee weten. Van Duitse schlagers tot gospel, het is allemaal tot in de puntjes verzorgd door deze cast die zich zichtbaar thuis voelt in de muziek en op het podium.

Voor meer informatie over Jeans kijk op: https://www.themagicofjeans.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier