Beresterke 'Welterusten, Kleine Beer'

Theater Terra, bekend van o.a. ‘Kikker’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt het wereldberoemde prentenboek 'Welterusten, Kleine Beer' tot leven in de nieuwe familievoorstelling.

Welterusten kleine beer 4 kl

De kracht van de voorstellingen van Theater Terra is de combinatie van fantasie en eenvoud waardoor het verhaal juist bij kinderen zo aanspreekt. Zo ook bij 'Welterusten, Kleine Beer'.

Deze voorstelling, voor kinderen vanaf 4 jaar, is weer een schot in de roos. Hoe is het anders te verklaren dat kinderen spontaan om Grote Beer roepen en vriiwel vanaf het begin in het verhaal zitten? De kracht van ook deze voorstelling van Theater Terra is juist de spontaniteit die maakt dat kinderen zich helemaal kunnen verliezen in het verhaal. Geen bombastische muziek, geen lichteffecten, geen overdadig decor en kostuums maar een prachtig decor dat past in een mooi fantasierijk verhaal voor kinderen uit deze leeftijdsgroep. Dat is de kracht van Theater Terra.

Welterusten Kleine Beer
Masja wordt voor het slapen gaan voorgelezen door haar vader uit Welterusten, Kleine Beer. Als ze moet gaan slapen, is het meisje bang voor van alles: het donker, de ploffer en de sijpelaar. In haar droom komt Kleine Beer tot leven en ontmoet hij Grote Beer. Samen beleven ze allerlei avonturen.

Welterusten kleine beer 2 kl

Het is de kracht van deze musical dat er geen griezeligheden aan te pas komen. Donker is gewoon donker en daartegen helpen licht en de vertrouwde aanwezigheid van een volwassene, zoals je dat als kind ook thuis verwacht.

De cast, Linda Korevaar, Marieke Labeur, Wesley de Ridder en Robin Hissink, is samen met de technici verantwoordelijk voor de opbouw en de voorbereidingen van deze voorstelling. Deze cast heeft er duidelijk plezier in om het verhaal zo goed mogelijk te spelen voor de kinderen en de ouders. De voorstelling is bewerkelijk om te spelen maar daardoor wordt het poppenspel zo uitgevoerd dat het lijkt of de poppen tot leven komen. De aandacht gaan volledig uit naar de poppen en in beperkte mate naar de spelers waardoor de kinderen alleen maar op de poppen reageren.

Ook in China en Amerika heeft men de kracht onderkent van Theater Terra. In Noord-Amerika heeft Terra een tournee gedaan. De vorige voorstelling, “Raad een hoeveel ik van je hou” zal ook in China gespeeld worden.

In Januari zal Theater Terra de musical ‘De Kleine Zeemeermin” brengen.

Meer informatie? Klik hier.