De Marathon visueel gemaakt voor blinden en slechtzienden!

De voorstelling De Marathon in Luxor is de eerste Nederlandse musical ooit die toegankelijk wordt gemaakt voor visueel beperkten. Op vrijdag 15 september verzorgt stichtingKomt het Zien een zogenaamde ‘live audioscriptie’ tijdens de voorstelling. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn ook genieten van de oer-Rotterdamse voorstelling die al door meer dan 45.000 mensen is bezocht.

Marathon

Introductie op toneel en live audiodescriptie door een blindentolk
Voorafgaand aan de voorstelling worden de mensen die blind of slechtziend zijn samen met hun begeleiders al uitgenodigd op toneel om kennis te maken met het decor en de spelers. Tijdens de voorstelling zelf vertelt blindentolk en Rotterdammer Dave van der Wal, via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst, wat er op het podium te zien is. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

Kaarten reserveren
Blinden, slechtzienden en hun eventuele gezelschap kunnen kaarten kopen tegen reguliere prijzen (geen extra toeslagen) via www.luxortheater.nl. Ze kunnen hierbij gebruik van de actiecode komthetzien zodat bekend is dat er een audioscriptie gewenst is. Er kan met deze actiecode ook telefonisch worden besteld (010-4843333). De introductie in de zaal start om 19:00 uur, en deelnemers ontvangen hierover van tevoren nog een servicebericht per e-mail.
Meer informatie: www.komthetzien.nl/agenda

LOCATIE nieuwe Luxor Theater

DATUM vrijdag 15 september 2017

AANVANG 20.00 uur (introductie om 19.00 uur)

MEER INFO luxortheater.nl & komthetzien.nl/agenda