Castpresentatie: tweede repetitiedag van On Your Feet

Rond het middaguur van 6 september verzamelde de cast van On Your Feet zich op Strand Zuid om zich in Miami-sferen aan het publiek bekend te maken. Voor het eerst was de cast voor de camera’s samen om met de pers in gesprek te gaan en te vertellen over hun eerste ervaringen met het stuk en met elkaar.

On your feet musical sites Merel van Dooren2

Dat Vajèn van den Bosch de rol van Gloria Estefan op zich zou nemen was al bekend, maar sinds die tijd heeft ze niet stil gezeten. Na een lang auditieproces is ze nu al lange tijd met de rol bezig in haar hoofd. Een fotoshoot, een ontmoeting met de enige echte Gloria en Emilio, het bezoek aan de voorstelling op Broadway, niets was te gek. Door zich volledig op het verhaal te storten en in de wereld te duiken van deze muziekiconen is ze nu enthousiast bezig met de eerste repetitiedagen. ‘De sfeer is gelijk goed,’ zegt Vajèn. ‘Vanaf de eerste dag hoor je iedereen dingen vertellen over zijn eigen leven en we zijn echt open naar elkaar. Dat is heel bijzonder’.

Dat het niet een peulenschil is wat de acteurs voor hun kiezen krijgen, blijkt wel uit het team dat met deze productie bezig is om alles in goede banen te leiden. Er moest een waardige productie komen die The Bodyguard zou kunnen opvolgen en al gauw kwamen Albert Verlinde en zijn team uit op On Your Feet. Dit bewogen verhaal met hoogte en dieptepunten uit het leven van Gloria en Emilio Estefan moet het publiek hoop brengen, in combinatie met plezier door de swingende, aanstekelijke muziek. Buiten Amerika is Nederland het eerste land die deze show gaat brengen. Het is de originele Broadwayproductie die naar Nederland is gehaald, inclusief de grote decorstukken. De regisseur van deze show in Amerika, Jerry Mitchell, zal ook de Nederlandse regietaken voor zijn rekening nemen, samen met Andy Señor Jr. De choreograaf van de voorstelling is Sergio Trujillo.

On your feet musical sites Merel van Dooren1

Andy Señor Jr. was ook aanwezig tijdens de perspresentatie. Hij noemde Vajèn een fris, nieuw jong talent die speelt als een acteur van Shakespeare en zingt met dezelfde lading als Gloria altijd heeft gedaan. ‘En als Jim en Tommy opkomen is er zo’n dynamiek, dat je gewoon weet dat zij het zijn’, aldus een heel tevreden Andy. En zo is iedereen uit het team meer dan tevreden met de hele groep en werken ze samen hard om een realistische, ietwat geromantiseerde, versie van het leven van de Estefans neer te zetten.

Ellen Evers zal de rol van de oma van Gloria op zich nemen, die niet bij het grote publiek bekend is geweest, maar wel een belangrijke rol speelde in het leven van Gloria. ‘Als je iemand speelt als prinses Diana is het heel anders, iedereen kent haar. Dan gaan ze ook letten op of je er op lijkt, of je zo praat en of je motoriek erop lijkt. Nu mag ik gewoon goed luisteren naar wat de regisseur voor ogen heeft.’

De understudy van Ellen is Talita Angwarmasse, wie op het eerste gezicht misschien wat jong is voor de rol, maar zelf weet ze dat er heel veel mogelijk is. Het is totaal nieuw voor haar en het staat ver van haar, maar ze gaat deze uitdaging met heel veel liefde aan. Ook voor Tommie Christiaan is de rol die hij moet spelen, die van Emilio Estefan, een grote uitdaging. Hij is zich bewust dat hij een innemend verhaal moet vertellen van iemand die echt bestaat. Dit heeft hij nog niet eerder gedaan in zijn carrière en daarom is hij alle materie ingedoken om echt te ontdekken wie Emilio was en is.

On your feet musical sites Merel van Dooren3

Andere castleden zijn Jim Bakkum, Nurlaila Karim, Giammarco Corrado, Donielle David, Natascha Dejong, Paul Donkers, Jamie Dors, Diego Gonzalez-Clark, Joey von Grumbkow, Frank van Hengel, Samantha Klots, Sky Lemmer, Rick McDonald, Alessandro Pierotti, Clayton Rosa, Edgar Sagarra Portuondo, Shanna Slaap, Brett Sturgis, Margot Weeda, Keoma Aidhen, Denzel Giskus, Maggy van den Heuvel, Ruben Kuppens, Darren van der Lek, Gina van der Ploeg en Aswintha Vermeulen.

De eerste try-out zal op 17 oktober plaatsvinden. Op 29 oktober zal de show in première gaan.

Meer informatie vind je op www.musicals.nl

Verslag: Jenny Evendijk
Fotograaf: Merel van Dooren