Vamos!-cast verrast door 'Ik vertrek'-trio

Met producent Rick Engelkes voorop komt de cast van Vamos! de eetruimte in de Kauwgomballenfabriek binnen. De ruimte is inmiddels gevuld met een heerlijke lucht van versgebakken pannenkoeken.

Ik vertrek Vamos 6

Theo, van het 'Ik Vertrek'-duo Theo Steenkamer en Jolanda Veenstra staat al een klein half uurtje te bakken. Zij vertrokken destijds naar Gambia om daar een pannenkoekenbar te starten. Inmiddels staan er iets meer producten op de menukaart van Tejo's maar de bar loopt goed volgens de twee. Martien Meiland, (uit hetzelfde programma) heet met zijn flamboyante enthousiaste persoonlijkheid de cast welkom. Op de vraag van Lenette van Dongen 'hoe is het nu met jou dan', antwoordt Martien dat ie het lekker heeft en een cadeauwinkel met zijn dochter heeft in Noordwijk.

Ik vertrek Vamos 16

Het trio komt de cast een hart onder de riem steken tijdens de intensieve repetitieperiode voor Vamos! Dé nieuwe musicalcomedy. Het verhaal gaat over de drie vrouwen (Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon) die alles achter laten en vertrekken. Enkeltje Spanje por favor! Hun koffers vol emotionele bagage pakken ze uit in een oude en afgebladderde B&B in het zuiden van Spanje. Daar begint het feest, maar ook de ellende. Het script is geschreven door Allard Blom (onder andere bekend van Body Language) en de regie is in handen van Martin Michel.

Hoewel de repetities vorige week al deels gestart zijn, is vandaag de cast echt helemaal compleet. We zien onder ander Johnny Kraaikamp jr. die de Spaanse Hollander Roelof speelt, Soy Kroon die de zoon van Hadwych (Lenette) speelt en Joey Schalker, die de rol van de stalker van Puk (Carolina) op zich neemt. Dat de sfeer goed is in de groep laten deze drie zien door een wedstrijdje 'pannenkoeken flippen' te houden. Vol enthousiasme storten Soy en Joey zich op het gooien maar Johnny laat toch even zien hoe het echt moet en wint de wedstrijd.

Ik vertrek Vamos 23

Maar er is ook al hard gewerkt. 'Zullen wij jullie laten horen wat we gedaan hebben de afgelopen dagen', vraagt Lenette aan Jolanda. De cast verzamelt zich rond de piano en het lied 'het roer om' wordt ingezet. De combinatie van de muziek (van Jeroen Sleyfer) en de tekst zorgen vrijwel direct voor emoties bij Jolanda. 'Precies zoals ik me voelde toen', zegt ze na afloop. De cast is duidelijk trots en kan niet wachten om meer te laten horen. 'Mogen we ook de titelsong doen?' Er worden wat blikken uitgewisseld met Rick Engelkes en er wordt geknikt. Het lied 'Vamos' is een mooie samenzang met de gehele groep en staat al als een huis. 'En dit is nog maar het voorspel', aldus Johnny Kraaikamp jr. Dat belooft dus nog behoorlijk wat.

Na het vastleggen van dit moment en de groep, inclusief de gasten, is het dan eindelijk tijd voor de pannenkoeken. Gretig worden ze verorbert en ook dat moment moet natuurlijk even met een selfie en de nodige hashtags gedeeld worden. Het enthousiasme en de onderlinge saamhorigheid is duidelijk zicht- en voelbaar.

Ik vertrek Vamos 9

Wij kijken uit naar de première van deze productie. Op 1 oktober gaat Vamos! in première in het De La Mar theater in Amsterdam. Tot en met maart 2018 zal deze voorstelling door het hele land toeren. Kijk voor de speellijst en verdere info op: www.vamosdemusical.nl

Kijk voor de fotoreportage hier. 

Mariska Steenbergen