Cast van Urinetown de Musical compleet!

Met Guus Voogt en Britt van Schie is de cast voor de landelijke tournee van Urinetown de Musical compleet. Naast Guus en Britt bestaat de bezetting uit Linda Wagenmakers, Filip Bolluyt, Simon Zwiers, Jeffrey Italiaander, Loïs van de Ven, Lotte Vugts, Saskia Schäfer, Jasper Kerkhof, Carlo Kip, Stephanie van Rooijen en Naomi Walschot.

Maud en Guus 47 Showcase 2017 generale 67

Guus Voogt
Guus Voogt groeide op in het Groene Hart en werd, na een intensieve opleiding op de Rotterdamse Theaterschool, aangenomen op de vakopleiding van Codarts, richting Muziektheater. Hij speelde o.a. de rol van Villeroy van Wateringen in Harrie en Twee Meesters van Jon van Eerd en tijdens zijn studie als De Meester Frank in The Rocky Horror Show, Benjamin Barker in Sweeney Todd en in de verschillende Showcases van Codarts Muziektheater.

Britt van Schie
Britt heeft meerdere jaren les gevolgd bij het Nederlands Musical Ensemble en het Koorenhuis. Ze studeerde in 2017 af aan het Conservatorium in Rotterdam, Codarts en haalde, naast haar BA of Music in de richting Muziektheater, ook haar lesbevoegdheid. Ook heeft Britt van jongs af aan veel zelf op het toneel gestaan. Ze was te zien als Marta in The Sound of Music en tijdens haar studie als Stiefmoeder in Into the Woods, Princess Puffer in The Mystery of Edwin Drood en in de verschillende Showcases van Codarts Muziektheater. Britt was in 2015 ook musicalnieuws toen ze haar versie van het nummer ‘Flight’ lanceerde.

Origineel verhaal
Urinetown is een van de weinige echt originele musicals die niet gebaseerd is op bestaand bronmateriaal. Het oorspronkelijke idee voor deze musical is ontstaan toen Greg Kotis als student in de jaren 90 door Europa trok en merkte dat het in Europa gebruikelijk is om te betalen voor het gebruik van openbare toiletten. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten, verhuisde hij naar New York, werd actief in de theaterwereld en werkte drie jaar aan de voorstelling samen met muzikant en componist Mark Hollman.

Tournee
De musical is vanaf september t/m november 2017 te zien in de Nederlandse theaters en gaat in première op 23 september in Schouwburg Amstelveen.