Emotioneel afscheid van Ciske de Rat

Gisteravond nam Danny de Munk afscheid van Ciske de Rat. Uiteraard werd hij bijgestaan door de rest van de cast, de crew en een heel enthousiast publiek.

Ciske de laatste voorstelling 13

's Middags vond de zogenaamde keetshow plaats. Nu leent de voorstelling zich niet voor opvallende grappen dus het werd voornamelijk subtiel gedaan. Zo was het kratje van Christiaan verzwaard, zaten er plaatjes in boeken verstopt, waren er veel lekkere hapjes tijdens de bruiloft waardoor praten wat lastiger werd, was Froukje zwanger tijdens ‘Gebroken’ en liep ze met een baby bij Amsterdam en kwam Ellen met shotjes op i.p.v. wijnflessen. Ook was de foto van Hilda anders en liep Danny even een rondje voordat hij Diederik ging troosten op het bankje waardoor Diederik extra lang moest blijven huilen. Op het strand werd met een strandbal overgegooid door de volwassen cast.

De zaal was 's avonds voor een groot deel gevuld met familie en vrienden van cast en crew. Daarnaast waren de meeste van de kinderen die in Ciske hadden gespeeld er ook en componist Henny Vrienten. Dat was gelijk al te merken bij het eerste applaus toen de zaal haast werd afgebroken. Het toneel was lekker gevuld want ook de swings waren gewoon op. Zo kon iedereen mooi afscheid nemen van de voorstelling. Het werd een prachtig afscheid. Danny de Munk had het zichtbaar moeilijk maar speelde gewoon door en door die emotie werd de voorstelling nog intenser.Tijdens 'Ciske héé Ciske brak hij eventjes wat hem een opendoekje opleverde, maar na een minuut herpakte hij zich en maakte de voorstelling prachtig af. Ook de rest van de cast gaf alles en genoot zichtbaar.

Ciske de laatste voorstelling 57

Na afloop nam eerst Danny de Munk het woord waarbij hij iedereen bedankte en zei dat iedereen zich de pleuris had gewerkt. Voor de Munk is Ciske een dierbare herinnering en heeft Ciske een grote rol in zijn leven gespeeld. 35 jaar geleden deed hij auditie voor de film. Vervolgens kwam Albert Verlinde op en hield een afscheidsspeech. Dit keer niet met feitjes over hoeveel mensen de voorstelling hadden gezien, maar hij richtte het woord voornamelijk tot Danny de Munk. Tenslotte kreeg De Munk nog de Musical Award die sinds januari op het kantoor van Stage Entertainment had gestaan.

Ciske de laatste voorstelling 9

Danny heeft het afgelopen jaar een unieke en ongelofelijke prestatie geleverd. Hij heeft bijna alle 247 voorstellingen gespeeld. Dat deed hij iedere voorstelling opnieuw met hart en ziel. Zonder Danny was deze prachtige, succesvolle productie niet mogelijk geweest en daarom hoort deze award maar op één plek thuis en dat is bij Danny. Verlinde besloot met de zin: Alles wat krom is, maak ik recht daar sta ik om bekend. Uiteraard zorgde deze opmerking voor veel hilariteit.

Ciske de laatste voorstelling 52

Hiermee kwam een einde aan een prachtige periode waarbij De Munk afscheid kon nemen van Ciske en is de cirkel rond.

Bekijk hier de fotoreportage.