A New Brain nu al een succes

De perspresentatie is nog niet geweest of er zijn alweer twee voorstellingen bijgeboekt. De topcast van A New Brain gaf vandaag tijdens een korte perspresentatie een voorproefje waarin kon worden gezien dat ze vol enthousiasme het stuk aanpakken. Dit enthousiasme is al overgeslagen op het beoogde publiek, want de kaarten vliegen de deur uit voor deze eenakter, de eerste productie van De Kernploeg.

a new brain 6

A New Brain gaat over de jonge componist Gordon Schwinn (Freek Bartels) die door een hersenaandoening in het ziekenhuis belandt en per direct geopereerd moet worden. Door deze heftige wending komt zijn hele leven in een ander perspectief te staan en zien we de mensen die in zijn leven belangrijk zijn door zijn ogen. Van een hysterische moeder tot een tot over haar oren verliefde manager, alles komt voorbij, in combinatie met alle soorten emotie: van grappig tot bizar, van een lach tot een traan.

a new brain 1

Dat Freek Bartels alles kan zingen is al een lange tijd bekend en ook deze productie mag hij weer een hoop mooie liedjes aan zijn repertoire toevoegen. Tijdens de perspresentatie bracht hij samen met Jonathan Demoor het lied ‘Varen’ ten gehore, een vertaling van Florus van Rooijen. Beide mannen hebben zich in korte tijd in hun rol moeten inleven, want het repetitieproces is slechts anderhalve week bezig. Duidelijk is dat dit al goed gelukt is en bovendien hebben ze nog een week om de puntjes op de i te zetten voordat ze hun eerste show voor publiek gaan spelen.

a new brain 4

Dat de show niet alleen emotioneel en zwaar zal zijn bewijst Lone van Roosendaal wanneer ze samen met Freek het lied zingt over dat zij, als moeder van Gordon, zal zorgen dat het goed komt. De rol van moeder is lichtelijk hysterisch, omdat het door Gordon zo ervaren wordt. Ze is heel bezorgd om Gordon, maar stiekem ook wel heel druk met haar eigen problemen. Dat is volgens Tony Neef, die een aantal rollen in de voorstelling op zich zal nemen, dan ook waar de voorstelling grotendeels over gaat: egoïsme. Dit is een groot struikelblok voor de westerse wereld. Gelukkig is het iets wat hij in zijn eigen leven niet herkent: “Als ik dan één van mijn rollen moet kiezen waar ik op dat gebied het meest op lijk, zou dat gek genoeg de pastor zijn,” aldus Tony.

a new brain 3

Overige rollen zijn weggelegd voor Eva Poppink, Dennis Willekens, Peggy Sandaal en Christanne de Bruijn. Christanne geeft aan dat ze als groep vooral nog bezig zijn met de personages uitbouwen, omdat verder alles op schema loopt. Van premièrestress is in de groep nog niet veel te merken, ze werken gewoon hard om alles voor volgende week helemaal klaar te hebben. De twee extra voorstellingen vinden plaats op 19 en 20 juli. Erwin Aarts van De Kernploeg is blij met dit succes. “Vanuit onze ambitie een extra dimensie aan het huidige musicalveld toe te voegen, hebben we een risico genomen om een onbekende musicaltitel naar Nederland te brengen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat het publiek ons nu al omarmt, terwijl A New Brain pas volgende week zaterdag in première gaat.” De eerste voorstelling zal plaatsvinden op 14 juli in een loods in Amsterdam Noord.

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag en foto's: Jenny Evendijk