Urinetown door Sidera: geen gezeik, geen schijt maar pure kwaliteit.


Zo’n 5 jaar geleden begonnen om het gebrek aan musicalvereniging voor studenten in te vullen, inmiddels toe aan hun vierde productie. Sidera Theaterproducties geeft studenten en jongvolwassenen met een passie voor musical de kans zich te ontwikkelen en te presenteren. Met succes, want deze Urinetown overstijgt alle verwachtingen.

Urinetown Sidera 24

Het mooie aan deze productie, is dat iedereen onstage zijn kwaliteiten mag laten zien. Ondanks dat dit een “mjoesikol” is met duidelijke hoofd- en bijrollen mag iedereen minstens één moment schitteren. Iedereen is in karakter vanaf het moment ze uit de coulissen komen. Zelfs op de achtergrond of tijdens het in slow motion afgaan tijdens de pauzefinale, ik heb niemand erop kunnen betrappen uit zijn rol te stappen. Waar Sidera Theaterproducties verder in uitblinkt en met kop en schouders boven soortgelijke producenten uitstijgt, is de samenzang. Om met Kleine Eefje (een sublieme rol van Denise Snijders) te spreken tijdens ‘Sta op en loop’: “Dat klinkt zó mooi!”
Het decor zit inventief en multifunctioneel in elkaar en de comedy timing van de acteurs is spot on.

Urinetown Sidera 10

Alle lof voor regisseuse Louisa Peters, zangcoach Froukje Swart en danscoach Liselotte Kusters-Gijsen. Na het harde werken de afgelopen maanden kregen zij gisteren in ’t Raodhoes in Blerick het ultieme cadeau gepresenteerd: Urinetown staat als een huis. Zo stevig dat dit geen ‘amateurproductie’ genoemd mag worden en zo op tournee kan.
Kortom: geen gezeik en geen schijt. Urinetown door Sidera Theaterproducties levert pure kwaliteit.

Hou de website www.sideratheaterproducties.nl in de gaten en reis over een jaar af naar het zuiden van het land. Het is meer dan de moeite waard. Musicalsites wenst Yana de Reuver heel veel beterschap toe. Hopelijk zien we je volgend seizoen weer onstage schitteren, Yana!

Urinetown Sidera 27

Voor de fotoreportage klikt u hier

Gaby Lejeune