Theatergroep Purple brengt Drie Musketiers; En garde!

Naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, vertelt ‘3 Musketiers’ het verhaal van de jonge edelman d’Artagnan. In Parijs verenigt d’Artagnan zich met de drie musketiers Porthos, Aramis en Athos. Onder het motto één voor allen en allen voor één gaan ze de strijd aan met de corrupte kardinaal Richelieu. Op dit avontuurlijk pad strijdt d’Artagnan voor zijn idealen en voor Constance, de liefde van zijn leven.

3 Musketiers Purple 9

Theatergroep Purple brengt dit spektakelstuk van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni. Een jaar lang hebben ze hard gewerkt aan het hoge vocale niveau dat gevraagd wordt voor de liedjes, de ensemble choreo's, die goed en spot on gedanst moeten worden om rommelige aanblikken te voorkomen en natuurlijk de vechtscenes met de zwaarden die erg intensief zijn om perfect te krijgen. Een heuse vechtchoreograaf Victor Leegwater was ingevlogen om laatstgenoemde realistisch doch veilig over te brengen op toneel.

3 Musketiers Purple 28

D'Artagnan, Timo Koopman (gisteren 21 jaar geworden) is precies wat je wil zien in het personage. Een frisse, blonde, knappe knaap, door wie je al snel ingepakt wordt door zijn innemende persoonlijkheid. Dit geldt overigens voor meerdere rollen. Zo is Milady de Winter zeer geslepen, verleidelijk doch gekwetst en dat speelt Kelly Lenoir erg goed. Marlies Kapteijn, die Constance speelt doet dit op een bescheiden, onschuldige wijze. De scene waarin D'Artagnan en zij elkaar de liefde verklaren is erg bleue en zelfs wat komisch opgezet, maar tijdens het duet 'Alles' maken ze dat ruimschoots goed met geloofwaardig verliefdheidsspel. De drie musketiers van dienst Aramis (gespeeld door Marcel Kamps) en Athos (Andre Vloeijberghs) en de komische noot van de voorstelling Porthos (Dennis Burgers) lieten zien dat ze van alle markten thuis waren. Een mooie drie-eenheid die het jonge knaapje opnamen in hun groep.

Een groot compliment mag gegeven worden aan het orkest. Deze voorstelling bestaat voor 85% uit muziek, en met echt bombastische klapstukken als 'Vecht' en 'Een voor allen' laat het orkest horen dat zij van een kwalitatief bijzonder hoog niveau zijn. Wat een genot! Het decor is duidelijk door professionals met hart voor het vak bedacht en in elkaar gezet. Het gebruik van heuse Led wanden bracht een nieuwe dimensie op het toneel. Het paard en de rit door het bos waren dan wel als realistische omgevingsweergave bedoeld maar de portretten van Constance tijdens het gelijknamige nummer zorgden voor een waanzinnig effect bij het nummer en het spel van Timo.

3 Musketiers Purple 32

Purple laat met deze uitvoering zien dat zij hard op weg zijn naar het professionele niveau en dat zij alle credits verdienen voor de prestaties van de leden. Mocht u het niet willen missen (en dat wilt u niet) dan kunt u nog tot zondag 18 juni komen kijken en anders wacht u vol spanning met ons af wat het volgend jaar gaat worden als men 'Bad Girls' gaat opvoeren.

Voor Drie Musketiers kaarten kunt u via theater de Purmaryn bestellen. Kijk voor meer informatie op www.theatergroeppurple.nl

Voor de fotreportage klikt u hier. 

Mariska Steenbergen