Elisabeth in concert komt bij je binnen

Elisabeth de musical met teksten van Michael Kunze en muziek van Sylvester Levay beleefde zijn wereldpremière, met de Nederlandse Pia Douwes in de hoofdrol, op 3 september 1992 in Wenen. De musical ging op zondag 21 november 1999 in premiere in het Circustheater te Scheveningen.

Elisabeth in concert 4

Elisabeth wordt op zondag 24 december 1837 in Munchen geboren, en is daarmee een kerstkindje en een zondagskind tegelijk. Goede voortekens in overvloed dus.

Ze is nog maar 15 als Keizer Franz Joseph tot over zijn oren verliefd op haar wordt. Twee jaar later trouwt ze met de keizer in de Augustkerk in Wenen. De eerste 17 jaar van haar leven lijken wel een sprookje. Maar aan het Weense Hof raakt ze al snel verstrikt in een gouden kooi.

Elisabeth in concert 1

Tijdens dit concert op een zeer bijzondere locatie, Paleis het Loo, kan het publiek genieten van alle prachtige songs uit de musical Elisabeth. De locatie alleen al is een spektakel op zich. Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek genieten van een hapje en een drankje op een speciaal voor deze gelegenheid opgezet festivalterrein.

Elisabeth in concert 5

De prachtige stemmen van Pia Douwes, Stanley Burleson, Jeroen Phaff, Wim van den Driessche en vele anderen doen ons smelten en het vallen van de avond geeft dit concert nog een extra lading. Als kers op de taart verschijnt er ook nog een prachtige koets met twee mooie paarden. Een concert dat binnenkomt, je raakt en ontroerd!

Elisabeth in concert 3

Elisabeth in concert is nog te zien t/m 17 juni. De meeste concerten zijn helaas al volledig uitverkocht dus wees er snel bij!
http://www.elisabethinconcert.nl

Elisabeth in concert 6

Verslag en video: Patrick van Dorpel
Foto's: Marit Lemmens