Perspresentatie A New Brain maakt nieuwsgierig

Met Freek Bartels, Tony Neef, Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Dennis Willekens, Peggy Sandaal, Eva Poppink en Christanne de Bruijn staat producent Erwin Aarts in zijn eerste productie op de planken. Als je dan ook nog de musical “A New Brain” gaat spelen op een unieke locatie dan pak je pas echt uit.

A new brain presentatie 4

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van componist Gordon Schwinn ( Freek Bartels) die door een plotselinge hersenaandoening acuut geopereerd moet worden. Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: kiest hij aan de vooravond van de operatie voor zijn dierbaren of grijpt hij dat moment aan om dat ene briljante nummer te schrijven waarmee hij, mocht de operatie niet slagen, het 'eeuwige leven' krijgt? A New Brain is een boeiende, snelle, energieke, absurde en bovenal humoristische musical.

‘A New Brain’ zag in 1998 het levenslicht in een off-Broadway productie in het Lincoln Center in New York. In 2006 volgde de Engelse première tijdens het Edinburgh Fringe Festival. De muziek en de liedteksten zijn geschreven door de in Nederland onbekende William Finn. Hij is een auteur die veel autobiografische elementen in zijn werk stopt. In ‘A New Brain’ niet in het minst: hij schreef het stuk nadat een hersenoperatie zijn leven redde. Hij schreef het scenario samen met James Lapine (Into the Woods). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld. Florus van Rooijen maakte de vertaling en de cast wordt begeleid door een live band onder leiding van Jeroen Sleyfer.

A new brain presentatie 17

Vandaag was de castpresentatie na afloop van de eerste repetitiedag en waren we aanwezig om de nu nog kale Scheepsbouwloods waarin het theater komt te bekijken. Behalve een lege hal is er verder nog niets te zien maar producent Erwin Aarts liet met een maquette een mooi plaatje zien van het decor dat in deze ruimte zal gaan verrijzen. Deze musical zal slechts zesmaal gespeeld worden op deze unieke locatie waar in elk geval voldoende parkeerplaats aanwezig is. Bij binnenkomst bekroop ons even een Soldaat van Oranje gevoel. Zeven jaar geleden bezochten we immers ook daar een lege loods. De repetities liggen nu weer even stil. Twee weken voordat de cast gaat spelen, beginnen de repetities. Tot die tijd krijgt de cast de gelegenheid om het script te leren. 

De Kernploeg
De Kernploeg heeft zichzelf met het maken van intieme versies van bijzondere titels uit het Amerikaanse musicalrepertoire (van toen en nu) ten doel gesteld om een extra dimensie aan het huidige musicalveld te geven. De naam De Kernploeg is afgeleid van Jerome Kern, de eerste echte Amerikaanse musicalcomponist. Daarnaast verwijst de naam naar de werkwijze: muziek en script komen op de eerste plaats. De Kernploeg is een initiatief van Erwin Aarts.

A new brain presentatie 18

Kaarten kunt u boeken op www.anewbrain.nl. Let op er zijn reeds veel kaarten verkocht dus als je naar deze mooie productie wilt komen kijken, is het zaak om snel jouw kaarten te boeken.

Voor de fotoreportage klikt u hier.